My już szukamy na trawkę zawsze to jakiś postęp że nie na beton tylko na trawę leci xd później będą drzewka kwiaty i mam nadzieję że dojdziemy do nocnika
Moja siostra tez oswajała z nicnikiem jak tylko dzieciaki zaczely chodzic, siostrzenica bardzo szybko zaczela siadac na nocnik, juz jak miala 1,5 roczku, za to siostrzeniec dopiero sie przelamal jak skonczyl dwa latka
Wszystko zależy od dziecka. Ja jak pytam swoją czy chce suku to biegnie przynosi nocnik ale czasami na tym koniec ze nie chce żebym zdjęła pampersa. Czyli wie gdzie ma robić siku. Jak posadzę na nocniku to siku albo kupe zrobi a czasami nie. Często sama też siada na niego ale w pampersie
ja też wcześnie je sadzałam...początki są trudne.ta starsza dwójka moich dzieci to szybko opanowały nocnik .
Wszystko zależy od dziecka ;) jedne się przełamią inne nie. Kiedyś jak weszły te nocniki , co jak dziecko nasikalo to grał, to mój siostrzeniec tak się wystraszył tej melodii, ze względu potem nie chciał siadać na nocnik..
Gugi jednym melodia pomaga a drugim właśnie odwrotnie. A jak się zrazi do nocnika to problem się zaczyna jaki by ten nocnik nie był
Moją już w tamtym tygodniu zrobiła pierwsze psi psi. Zazwyczaj zanim zrobi kupkę w pampersa to łapie mnie za rękę i idziemy łazienki więc powoli myślę że i dwujeczkę zrobi w nocniku... Nie chce jej zrazić wiec wszystko na spokojnie...
Moja córeczka uwielbia nocnik może siedzieć na nim godzinami. I zawsze robi siusiu. Kupkę już tylko na nocnik. Teraz sama czasami pokazuje, że chce usiąść :)
karolinach to super. teraz to juz z górki ...
Kontrola jakości sukcesem jest juz to że nie boi się nocnika i siada na niego.
Mój dalej nie kuma, 2 lata bd już tuż tuż a on nie chce, jakby jeszcze robił o stałych porach kupę to jakoś byłoby łatwiej a on różnie raz rano raz w południe raz wieczorem.
Patrycja od mojej siostry synak zaczal siadac na nocnik jak mial 2lata i 2msc, wczesniej nie bylo mowy o tym zeby na niego usiad . Takze spokojnie, przyjdzie czas i Twoje dziecko zacznie robic na nocnik ;)
Patrycja a próbowaliście razem pójść do sklepu żeby sobie wybrał nocnik
Patrycja na siłę to też nie ma sensu, zazwyczaj dzieci mają większe opory przed zrobieniem dwójki na nocnik. Przyjdzie taki dzień że sam dojdzie do tego ze lepiej zrobić tam niż do pieluszki, dwu latek który nie korzysta z nocnika to nie zbrodnia. Nie przejmuj się.
Patrycja nie wiem czy Cię pociesze ale mój w październiku skończy 3 lata. Jak miał 2 lata zaczął robić siusiu do nocnika a kupki nie chce robić do dziś. Ma stałe pory zawsze po mleku i doskonale wie kiedy chce ale może siedzieć i godzinę na nocniku i nie zrobi. Robi na stojąco opierając się o ścianę tylko w swoim pokoju przy zamkniętych drzwiach. Ma 3 nocniki nakładkę na sedes kupowałam książeczki i ciągle mu tłumaczymy ale nie chcę i juz.
Gugi mam nadzieję że ruszy go tuż po 2 urodzinach.
Aneczka tak próbowałam niestety nic.
Wioleczek no niby tak jestem spokojna bez napinki ale już chciałabym mieć to za sobą. Żeby chociaż ciut ruszyło coś do przodu
Karolina nie pocieszyłam mnie :(
Patrycja rozumiem Twoje nastawienie bo jednak każda mama chciałby jak najszybciej odpieluchowac dzieciaka i nie umęczyć się przy tym za bardzo, jednak niestary rzeczywistość czasem bywa brutalna. Moja ma za niedługo roczek a już jestem przerażona jak to będzie u nas wyglądało bo jest charakterna bestia �
Mam nadzieję, że nie odmieni się jej i nie znudzi siedzenie na nocniku. Już od trzech nocy córeczka nie siusia w pampersa, rano jest suchy ale za to jak widzi nocnik to aż macha nóżkami i jest potop w nocniku :)
karolinach to rewelacja..oby tak dalej.
Patrycja daj jej i sobie czas....nie wszystkie dzieci szybko ogarniaja nocnik.
Patrycja pozostaje Ci tylko bycie cierpliwą;) trzymam kciuki za was ;)
Uwierz tylko cierpliwość może Ci pomoc niestety nie da się nic na siłę. Też bardzo bym chciała już chociaż starszemu nie zakładać pampersów ale co poradzić.