Kiedy kupić wózek dla dziecka?

Ja jestem w 6 mc i ciągle mam dylemat co do wyboru wózka. Podoba mi sie kilka modeli ale poczekam jeszcze czy dowiem sie jaka płeć czy nie bedzie sie malenstwo chcialo pokozac do końca wtedy kupię kolor uniwersalny:-) Napewno kupię wozek który ma małą zgrabna gondola ponieważ malenstwo urodzi się w czerwcu:-)

Ja kupiłam Carera Camerelo z fotelikiem maxi cosi city. Gondola jest dosyć spora, wozek łatwy w obsłudze, nawet sama go złożyłam. Wygląda porządnie. Zobaczymy jak się będzie sprawdzał.

Asia, ja Ci jednak polecam dużą gondolę, szczególnie ze jak piszesz dziecko urodzi się w czerwcu. Noworodek i tak będzie miał dużo miejsca, a jak dziecko będzie miało właśnie te kilka miesięcy i przyjdzie jesień, d ojca grubsze ciuchy dla juz większego niemowlaka to będzie mu się trudno zmieścić w gondoli. Zawsze dużą gondola to większa wygoda dla dziecka i dłużej można nią pojeździć, a nie być zmuszonym za szybko przenosić dziecko do spacerówki.

Ja zamówiłam Adamex Barletta New. Czas oczekiwania: 8 tygodni :o

Dziewczyny, czy któras z Was spotkała się może z taką marką Aero Tutis? Może któras z was używa? Jestem ciekawa opinii na jego temat, w internecie cisza a wózek zdaje sie być interesujacy.

Ja mam z drugiej ręki wózek od psiapsióły: Mutsy IGO. Do tego dokupiłam fotelik: Mutsy Safe 2 Go. Wózek od 4 miesięcy czeka już w domciu na młodą :slight_smile:

O wózkach aero nie słyszałam.

Ja gdzieś w 8 miesiącu wybrałam jaki chce wózek anex sport a jak wróciłam po porodzie z małą to zamówilismy go na allegro i na drugi dzień był.

Agata.Maj, za taką cenę model musi być dobry :slight_smile:

Dzięki Alicja za poradę. Jeszcze to przemyśle bo sama nie wiem jaki, choć kilka modeli mam na oku. Jest to moja pierwsza ciąża więc jestem nie doświadczona :wink:

Niezawsze cena idzie w parze z jakością. Dlatego warto sprawdzić czy wszystko jest dobrze i czy są przeprowadzone odpowiednie testy.

Dzień Dobry :slight_smile: Już niedługo Maluszek pojawi się na świecie a ja zaczęłam mieć wątpliwości co do wyboru wózka.
Jak na razie mam dwa typy - ABC DESIGN SALSA 4 Badź Mutsy Evo. Czy ktoś użytkował, poleca?
Jeśli nie to jaki polecacie wózek, zależy mi na tym aby przede wszystkim był lekki i zwrotny ( 2 p. bez windy), miał dobre amortyzatory i wiadomo, ładnie wyglądał. Moim nr 1 jest Mutsy IGO, jednak przekracza mój budżet.
Druga sprawa jest taka, czy od razu inwestować 2 w 1 czy nie lepiej kupić oddzielnie. Jak bardziej boje się tego, że wózek mi nie podejdzie, a z racji już kupionego 2 w 1 bedę na niego skazana przez dłuzszy czas.
Z góry dziękuje za odpowiedzi :slight_smile:

Witaj Iga szkatułka:-
Ja ostatnio oglądałam w sklepie wózki ponieważ też jestem na kupnie. Mosty Igo jest super bo jest lekki i dobrze się prowadzi ( moja koleżanka właśnie go zakupiła) fajny też jest wózek Joolz 2w1 zgrabny i dobrze prowadzący. Ogólnie to Bardzo podoba mi się jeszcze wózek quinny moodd i stokke. Pozdrawiam

Jak już zdecydujesz, że jest odpowiednia pora na kupienie wózka, ja polecam CI zastanowić się nad marka Euro-Cart. Ja kupiłam model Flex  i jest naprawdę super. Zgrabny, lekki i bezpieczny - czegoś takiego właśnie potrzebowałam.

kamilla36 wózki już dawno kupione bo komentarze z 2018 roku są

Aneczka ale może inne dziewczyny skorzystają z polecajki. Post stary ale pewnie nie jedna będzie szukała odpowiedniego wozka

Weronisia owszem uważam że warto odświeżać wątki jednak tu zwracając się do osoby która już dawano kupiła wózek trochę dziwnie brzmi. Można było inaczej sprecyzować odpowiedź 

Odswiezajac temat - ja zamówiłam wozek 3-4 miesiace przed porodem i całe szczescie. Poród bedzie szybciej, a czas oczekiwania na nasz wozek to az 2 miesiace ... wiec przyjdzie w ostatniej chwili

ja kupiłam 1/2 miesiące przed porodem 

Natally  to szybko zamawialas ja prawie 29 tydzien I dopiero w planach jakies drobne zakupy a wozek dopiero planuje w przyszłym miesiącu kupic;) razem z łóżeczkiem ;)

W 1 ciąży pamietam ze na zamówienie to 8 tygodni się czekało wiec wzięliśmy taki jaki był w sklepie;)

Ja wózek dużo wcześniej przed porodem kupiłam. Czekał na dzidzię