Mama_Gratki, może poszukaj gdzieś stacjonarnie najnowszego wózka Cybex Balios S. Ma amortyzację, fajną spacerówkę i z łatwością później sprzedasz ![]()
Ja zastanawiałam się nad nim, ale niestety była informacja że będzie dopiero dostępny w końcu marca 2018, a pojawił się jednak na koniec grudnia 2017.
Przede wszystkim należy kupować osobno wózek i fotelik, który będzie z nim kompatybilny. Te foteliki dołączone do wózków 3w1 nie są bezpieczne.
Karolina, fotelik już mam Cybex. Nie jestem zwolenniczką wózków 3w1. Najchętniej kupiłabym samą gondolę anexu, a następnie porządną spacerówkę. Niestety nie znalazłam takiej opcji.
O Adamexie słyszałam wiele niepochlebnych opinii, sprzedawczyni radzi mi celowanie w Bebetto jeśli chodzi o polską firmę.
Marie dzieki za pomysł. Budka wydaje się mniejsza niż w anexie, spacerówka też jakby skromniejsza. Dzisiaj porównam je na żywo, zwrócę na niego uwagę. Do tej pory celowałam w koła pompowane, balios s ma gumowe, ale narazie go nie skreślam.
Ja mam x-lander i to był mój najlepszy wybór ,drugie dziecko urodziłam po 2 latach kupiłam dostawkę taką połowę wózeczka i super razem dwie dziewczynki woziłam.Bardzo wytrzymały na duże obciążenie,bo do dziś jeszcze czasami 2 razem wożę bo spacerówka jest duża .Materiał nie wyblakł po 5 latach jest nadal cały.
Dziewczyny, jestem świeżo po wizycie w sklepie. Stawiam na Bebetto Tito, najważniejsze dla mnie rzeczy: dobra amortyzacja, obszerna gondola, duża buda (z siateczką, któa można otworzyć), wentylowana gondola z regulowanym dnem. Macie jakieś sugestie do tego modelu?
Mnie się wszystkie te Bebetto nowsze fajne i porządne wydają, chyba sama też zakupie któryś model.
Dziewczyny faktycznie tak źle z tymi fotelikami przy wózkach 3w1?? ![]()
No niestety foteliki do wózków 3w1 to z reguły tzw antymandaty. No chyba że jakiś producent oferuje do swojego wózka dobry fotelik z adapterem lub bez to wiadomo inna sprawa :). My jak kupowaliśmy wózek to on właśnie niby był 3w1, ale za dopłatą zamiast standardowego fotelika wzięliśmy maxi cosi i wyszło nam to i tak taniej niż jakbyśmy kupowali oddzielnie.
My szukaliśmy wózka, który nam będzie odpowiadał od ok 4miesiąca ciąży. Zdecydowalismy się na niego w 7 miesiącu, braliśmy pod uwagę fakt, że w związku z nową kolekcją cwny wzrosną, a po co przepłacać. W sklepie warto się zorientować jak długo trzeba czekać na taki wózek. My dostaliśmy informacje, że do 2 miesięcy. Koleżanka jest aktualnie w 20tc i na początku stycznia zamawiala wózek, a w tym tygodniu go już otrzymała. Była zdecydowana na wózek, który sprawdziła w sklepue, zamówiła przez internet od razu, ponieważ do końca stycznia była promocja na wybrany przez nią model. Skoro miała zaoszczędzić ok 500zl, to czemu nie. Przydziecku każdy grosz się przyda, a myślę, ze pod koniec. 7 lub w 8 miesiącu warto mieć już niezbędne rzeczy, bo w 9 może wcale nie będziesz mieć chęci na poszukiwania tych rzeczy,a może nawrt zabraknie czasu.
Ale czy opcja 3w1 nie jest ok, kiedy kupujemy wózek Cybex, albo Maxi Cosi? Przecież wtedy fotelik ma testy itd.
Rozumiem innych firm, bo nie robią testów z tego co nam mówili w sklepie, ale z tymi chyba ten problem odpada?
Milozima, wtedy jak nakbardziej ok:). Chodziło o firmy typowo wózkowe, które też produkują foteliki do tych zestawów 3w1, one z reguły nie spełniają żadnych norm bezpieczeństwa jeśli chodzi o przewożenie dzieci.
alicjas132 no bo juz sie wystraszylam!
My wlasnie taka opcje wybralismy.
Z tymi normami masz niestety racje… W naszym sklepie wprost mowili, zeby na tym nie oszczedzac i lepiej do takiego kompletu dolozyc fotelik MaxiCosi, albo Cybex, ale niektorzy i tak decydowali sie na foteliki innych firm.
U mnie kuzynka kupiła wózek 3w1 z baby merc. Co o tym wózku i foteloku myślicie.
Kochana ja przez całą ciążę robiłam wyprawke dla malucha ponieważ chciałam sobie rozłożyć koszty wyprawki ![]()
Miałam raz wiem 3w1 i żałuję. Teraz postawiłam.ba fajna gondole, dobry fotelik a spacerowke kupię albo cybex balios albo greentom ewentualnie quinny zapp flex plus.
ja też jestem przeciwniczką 3w1, jeżeli już to 2w1 gondola i spacerówka. Foteliki w tych zestawach zazwyczaj nie są najlepsze.
My wybraliśmy cybexa i bardzo jestem z niego zadowolona, rewelacja.
Też zdecydowałam się na Cybexa, dobrze wypadają na testach i w niektórych modelach można wyjąć wkładkę powiększając go trochę. Najwyższy model jest nawet rozkładany - dzięki temu na zakupach maluszkowi jest wygodniej.
Któraś z Was polecała mi Baliosa S, ale gondola nie jest wentylowana, dlatego zrezygnowałam.
Bebetto nieźle wygląda, a do tego ma porządną amortyzację. A i cena jest przystępna. Kupując wyprawkę warto dojść do porozumienia z hurtownią, być może zaproponują Wam rabat przy większym zamówieniu.
Ja planowałam kupić trochę później, ale akurat trafiła się okazja i wózek też mi się podobał. kupiłam używany pod koniec 5 miesiąca. Też jakoś nie wyobrażam kupowania sobie wszystkiego po porodzie.
Agnieszka, a co kupiłaś?
Mama _gratki - jeśli mieszka się wyżej i będzie nosić wózek, również trzeba patrzeć na to ile waży. Bo ja nosiłam na 3 piętro naszą “krowę” i myślałam, że się ocielę…
marieee kupiłam Maritę, ma bardzo dużą gondolę, a na tym mi dość mocno zależało choć fakt może być trochę ciężki, mieszkam w domu, ale schody do przejścia mam, jeżeli w praniu okaże się faktycznie dla mnie za ciężki to rozejrzę się za czymś lżejszym
Kupiłam 3 w 1 i jestem bardzo zadowolona
w sumie maz wózek wybierał, tylko kolor chciałam czarny ale się nie zgodził co poradzić ![]()