No tu się zdecydowanie zgadzam bo tez o tym słyszałam że dziecko powinno jak najmniej czasu spędzać.w takim foteliku. Znam nawet mamy które w domu.sadzja tak maluszka. Jest to skrajnie niedobre dla małego kręgosłupa
Ja znam mamy co uważają że to fajna kołyska/bujaczek dla dziecka. Kiedyś jeszcze w ciąży jak byłam i czekałam chyba do lekarza i przyszła dziewczyna z tym nosidelkiem i żebyście to widziały jak ona tym bujala! Ja to bym chyba zwymiotowala od takiego bujania. Tak mi szkoda było tego dzieciaka.
A co do tych nosidelek od 3 w 1 to ja miałam i zbytnio zadowolona nie byłam. Jakoś mały tak dziwnie w tym siedział.
Agniejeska wszystko dobrze opisała.
Moja ciotka 8 lat temu stale trzymała mojego kuzyna w nosidle.
Bujała go, usypiała w domu, chodziła na spacery… i tak całe dnie ![]()
W tedy jeszcze o tym nie mówiło się dużo.
Ja mam termin wyznaczony na lipiec i niedawno zaczęłam się rozglądać za kupnem wózka. Przejrzałam cały Internet w poszukiwaniu opinii… ale jak same wiecie, ile mam , tyle opinii. I nie wiem sama co zrobić, jaki wózek wybrać ?
Najgorsze jest to, że jest tyle modeli, różne ceny , kształty … chyba się do tego nie nadaje ![]()
Najlepiej podejść do sklepu stacjonarnego i tam na żywo zobaczyć jak wózki wyglądają i jak się je prowadzi. Panie w sklepie też dużo doradzają. Jak już wybierzesz model lub kilka to możesz w internecie poczytać, czy opinię się zgadzają.
Agata .Maj jeżeli mieszkasz w okolicach Gdyni to jutro zaczynają się dni otwarte , akcja Maxi Cosi, będzie można od ekspertów dowiedzieć się coś nie coś o wózkach i fotelikach dla dzieci. Jak będzie pogoda w miarę , to się chyba wybiorę
Agata spokojnie, na pewno coś znajdziesz, masz sporo czasu
ja rodzę w marcu i szukam sobie wózka na OLX. Jak widzę coś fajnego wizualnie i w odpowiedniej cenie, to wtedy sprawdzam model i jego opinie na internecie. Ja chcę kupić wózek 3w1. A Ty masz już jakieś typy? I jakie chcesz pieniążki przeznaczyć, bo zakres ceniwy jest też bardzo szeroki.
Agata: Znajomi mają różne wózki, ale niektórzy nie są specjalnie zadowoleni. Strasznie podoba mi się Roan Bass Soft, no ale cena też jest ładna
dwie moje koleżanki mają Anexy i są zadowolone… To moje pierwsze dziecko i myślę, że na jednym się nie skończy i chciałabym taki wózek który jeszcze w przyszłości mi posłuży.
Mam 1500zł odłozonych na wózek, ale teściowie obiecali , że coś dołożą.
A Ty już masz jakiegoś faworyta ?
Bellamama czy organizatorem tych dni otwartych są Bobo Wózki ?
Właśnie szukałam teraz info na ten temat. Kurdę, nie wiem czy się wyrobię ![]()
tak:)
Ja akurat nie mialam problemu bo jakos w tedy nie przykuwalam uwagi do wozka i kupilam od szwagierki nie byl super ale podobało mi sie to ze jest na paskach i super sie w nim bujalo lub usypialo synka.
a kupiłam za ok. 100zl;-) rzadko z synkiem wychodzilam z wozkiem.czasem.na rękach bo mieszkam na 3piętrze bez windy a nie mialam.jak ciagle zabierac wozek.na dul tym bardziej ze synka w nim.usypialam…także byloby ciezk codziennie znosić na dul…w sezonie wiosenno-letnim jest troche lepiej. W smyku sa super wozki ale ceny czasem wysokie…no ale jak kogos stać…to czemu nie…a rabaty czasem sa w smyku także zawsze mozna zalapac sie tez na wyprzedasz;-) a wozek to dobrze miec jzu tak w 7-8mc.bo lepiej miec wczensiej.niz latac za wózkiem w ostatniej chwili.
Co do wózków Anex to moja koleżanka nie do końca poleca ze względu na niewygodne nosidełko. Żeby wypiąć dziecko, musi cała budę ściągać.
Ten Twój typ jest fajny. Model 3w1 kosztuje ponad 2000 zł i dla mnie niestety to za drogo, bo mamy teraz jeszcze dużo innych wydatków. Ale skoro masz 1500 zł na ten wózek i teściowie dołożą, to uważam, że to byłby dobry wybór. I na pewno posłużyłby Ci długo i dla następnego dziecka też.
Mega fajne wózki to te z firmy Baby Design ![]()
Ja się zdecydowałam na taki model Lupo Comfort (zdjęcie)
Z wózka jesteśmy bardzo zadowoleni, jeździmy już ponad 13 msc, zdał egzamin na plaży na piasku, w lesie po korzeniach, po błocie, także wózek do zadań specjalnych plus jest wysoki, więc my jako wysocy rodzice nie musieliśmy się schylać do dziecka do samej podłogi ![]()
Kupiliśmy opcję 3w1, tyyyle czytałam w ciąży a o bezpieczeństwie w tej łupince dowiedziałam się tak naprawdę wszystkiego dopiero jak trafiłam na sklep bociek.pl
Drugi dzidziutek już nie będzie w niej jeździł, życie jest bezcenne ![]()
Mój 13 miesięczniak jeździ teraz w foteliku 9-25kg marki Axkid Minikid tyłem do kierunku jazdy, byliśmy na szkoleniu z montażu, bardzo polecam ![]()
Ja wózek kupiłam pod koniec ósmego miesiąca. Wózek jest 3w1. Jest świetny. Łatwy do złożenia i lekki. Mi właśnie chodziło o taki wózek, który byłby lekki. Mieszkam w bloku na pierwszym piętrze. Czesto z córką chodzę na spacery. Z mężem chodzimy rzadko razem na spacer, bo mąż długo pracuję. Więc rzadko kiedy mi pomaga znieść wózek. Więc radzę sobie sama. Wózek naprawdę dobrze się sprawdza. Nosidełko tak samo. Jest wygodne. Wózek też kupiłam wcześniej. Nie chciałam latać po sklepach na głupiego po porodzie i brać wózka pierwszego lepszego. Tak to miałam czas by się dowiedzieć jakie wózki są dobre i się najlepiej sprawdzają. Patrzyłam się na wózki takie, które mi odpowiadały. Tak bym nie musiała się męczyć.
Najlepiej poszukać jakiegoś sklepu z różnymi wózkami, jechać “pojeździć” i ewentualnie poszukać na olx używki, można kupić w idealnym stanie za dużo mniejsze pieniądze. Później dołozyć i kupić fajny fotelik i spacerówkę ![]()
Zastanawia mnie jeszcze baby merc maylo.
Wyczytałam na forum wózkowym, że pod koniec stycznia a dokładnie 26-27 znów mają się odbyć dni otwarte z Bobo wózki .
Mam nadzieję, że w końcu uda mi sie coś znaleźć dla siebie ![]()
tak , we Wrocławiu są organizowane na ul. Szkockiej 3 . Tym razem dni otwarte z markami Britax Romer i X-Lander .
Pozdrawiam ![]()
Dziewczyny, miotam się w wyborze wózka. Mnóstwo się naczytałam, celuję w anex sport lub cross, zerkam na bebetto. Problem jest w tym, że jeśli gondola jest prawie idealna to spacerówce daleko do ideału. Może zaproponujecie mi coś co Wy macie i jesteście zadowolone. Stawiam na dobrą amortyzację, dużą budkę, obszerną gondolę ![]()
Ja nie muszę się , że kupię gondole i spacerówkę idealna. Stawiam na to, że spacerówkę będę kupowała oddzielnie, by była jak najlżejsza, coś na zasadzie “parasolki”. Moja koleżanka ma wózek anex Crowe i jest średnio zadowolona. Bardziej bym celowała w polskie firmy, np. Adamex.