Ja całą ciążę ,piłam jedną szklankę dziennie.Tylko prawdziwą kawę.Nie rozpuszczalną bo taka kawa nie ma nic wspólnego z prawdziwą kawą-to sztuczny,chemiczny napój o smaku kawy o właściwościach pobudzających.
Moja ginekolog powiedziała,że w ciąży można wypić 1-2 filiżanek prawdziwej kawy dziennie.
Ja zawsze lubiłam smak kawy , będąc w ciazy w ciagu dnia zawsze jedną sobie wypilam . Cisnienie zawsze miałam idealne , więc dlaczego odmawiać sobie przyjemnosci . A uwierz wolalam wypic kawe niz jakies oshee czy inne sztuczne specyfiki .
Nic się nie działo po kawie i w pierwszej i w drugiej ciąży.
Teraz moja bratowa tez odmówiła sobie kawy ale właśnie zaczęła spijac te oshee . Ostatnio zapytałam się jej czy kawe chce to powiedzial że nie bo sie boi a ja jej na to , że bardziej powinna bac sie tego oshee co trzyma niz prawdziwej kawy .
Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba obserwować jak organizm reaguje ( chociaż energetyków w ciąży bym nie wypiła) ja ostatnio musiałam zacząć pić jeszcze łagodniejsza kawę niż wczesniej (chodź piłam latte z ekspresu intensywność normalna) bo miałam po niej skurcze, a nawet przerzuciłam się na zbożowa.
Ja w ciąży piłam jedną filiżankę kawy z ekspresu dziennie ale u mnie raczej dla smaku bo kawa na mnie nie działa. Już bardziej pomagała mi przy zmęczeniu zielona herbata.
Ja się źle czułam po kawie, miałam szybsze bicie serca, nawę po słabej, poza tym ciagle się zadręczałam tym, de dziecku tez może szkodzi i finalnie sięgnęłam po inkę. Piłam też kakao na zimno i też mi smakowało i miałam wrażenie że pije kawę :) zależy czy pijemy dla smaku/towarzystwa, czy samego wypicia ciepłego napoju albo nawet z przyzwyczajania
Ja na początku ciąży to źle reagowalam na zapach sypanej kawy odrzucalo mnie. A teraz już nie. No właśnie reklamują te oshee witamin. Z magnesem z Wit c chyba sobie kupię tylko tam jest dużo cukru. :(
Gdybym mogła to też piła bym więcej niż jedną. Ale jednak teraz należy zachować wstrzemięźliwość :D jescze będzie Czas na picie kawy po nieprzespanych nocach heh
Ja też jakbym mogła to bym piła więcej kaw no ale nie ma co przesadzać .
Klaudia tak samo jak z pampersami , myślę że z kawą podobnie kobiety potrafią rzucić źle przyzwyczajenia jak dowiadują się o ciazy . Ja wcześniej paliłam jak tylko się dowiedziałam o ciąży to nie długo będzie 3 lata jak nie palę także myślę że z kawą byłoby prościej rzucić niż palenie ;)
też mi się wydaje, że potrafimy zmienić swoje przyzwyczajenia - wszystko aby dzidziuś miał się dobrze/lepiej - kiedy dowiadujemy się o ciąży w wielu przypadkach zdecydowanie częściej myślimy o dziecku i jego dobru, a niekoniecznie zachciankach :)
Widzicie a niektóre matki mają wszystko w nosie. Na instagramie widziałam jak koleżanka mojej siostry, która jest w ciąży wstawiła zdjęcie z piwem, pije bo stwierdziła, że skoro jest to dopiero początek to może :/ do tego pali papierosy. Nie wiem jak można robić taka krzywdę własnemu dziecku.
Najgorzej, przecież te pierwsze tygodnie są bardzo ważne żeby już wtedy dbać o siebie i dziecko. Ja byłam nieświadoma ciąży w pierwszych 5tyg i imprezka się napatoczyla alkoholu trochę popilam to mi lekarz ciąże za zagrożona uznał. Fakt miałam jeszcze usg kręgosłupa robione co pewnie miało większe znaczenie. Na szczęście nic się nie stało ale myślę że alkohol w pierwszych tygodniach może mieć ogromne znaczenie dla dziecka.
Kverve to jej drugie dziecko, przy pierwszym robiła dokładnie tak samo. Według mnie ona jest niepoważna. Ja, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży byłam u siostry na urodzinach i też wypiłam kilka drinków. Później się strasznie stresowałam czy wszystko ok. Chociaż to nie były jakieś ogromne ilości ale i tak się bałam.
Ja na początku ciąży miałam imprezę formową i też kilka drinków się wypiło. I potem całą ciążę się bałam, czy to nie zaszkodziło. Gdybym była świadoma ciąży w życiu bym nawet łyka alkoholu nie wzięła, ani papierosa. Nie rozumiem takich ludzi co narażają dzieci. Tylko co ciekawe, bardzo często mimo alko to mają oni zdrowe dzieci jak na przekór losu. Jednak pierwsze tygodnie w ciąży są najistotniejsze, to wtedy wszystko się kształtuje, więc ryzykować zdrowiem dziecka dla kilku piw, to dla mnie niedorzeczne. Ciąża trwa 9 miesięcy, ale nie lat, to można trochę rzeczy sobie odpuścić.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.