Kawa przy kp

Ja nestle caro kupiłam w chortenie, ale widziałam ją także w biedronce.

Ja też ostatnio polubiłam inkę. Udało mi się znaleźć inkę o smaku bananowym i jest ekstra. 

a od jakiego wieku podawaliście inke dzieciom?

instytum matki i dziecka rekomenduje ze można a już po roku podawać

O kurcze bananowej inki jeszcze nie próbowałam :) ja synkowi dałam spróbować jakoś ze dwa miesiące temu (ma rok i 3 miesiące), a wiec chwile po roczku. na początku trochę na łyżeczce, zeby zobaczyć jak brzuszek zareaguje. Normalnie zalewam mlekiem krowim, ale u nas mały nie ma  na nie alergii. chyba mu smakowało, ale dla niego wszystko jest „mniam mniam” 

Ja inkę z mlekiem piję, tylko i wyłącznie. Problem jest taki, że w okolicy w sklepie mam tylko Inkę waniliową albo czekoladową, zwykłej nie. Trochę to dziwne.

Jest nawet Inka typowa dla dzieci z dodatkiem kakao :) 

Te smakowe mają dodany Cukier zazwyczaj, a ta w wersji junior jest do zalania ciepłym mleczkiem :) 

Halmanowa to moze pogadaj z pania ze sklepu i ci sprowadzi zwykłą  albo zamow sobie zapas na Internecie czasem tak sie dużo bardziej oplaci niz w osiedlowym sklepie

Inkę dają dzieciom nawet w przedszkolu do śniadania :) 

Ja też najbardziej lubię tą mleczną lub karmelową. Tylko w dużych sklepach jest większy wybór rodzajów. Albo przez internet można sobie zamówić zapas :) 

ja tez zaczełam pic inkę bo coś mało mleka się zrobiło w piersiach. ale pije właśnie ta zwykła. 

Oleksandra moze ogólnie wiecej płynów? 

Aniss staram się wypić 1,5l wody dziennie. To potem biegam do WC jak szalona xD

Ja po każdym karmieniu staram się wypić kubek wody. 

Nigdy nie piłam smakowej inki. Jestem ciekawa jak smakuje. W sumie nawet nie widziałam jej w sklepie.

Czytałam gdzieś ze piwo bezalkoholowe jest dobre na laktację . Mi po nestle Caro kawie zbożowej się aż za bardzo pobudziła laktacja a piłam nieświadomie i później szałwią musiałam zmniejszać wiec ten sposób polecam ;) 

Piwo bezalkoholowe pomaga jeśli jest w nim słód jeczmienny więc jeśli wybieramy ten sposób to warto sprawdzić bo radlery go nie mają :P 

Femaltiker na laktacje jest pyszny i ma szybkie działanie bo godzinę od wypicia są efekty a nawet szybciej 

można właśnie karmi pić podobno, ale podobno można po prostu słód jęczmienny kupić 

O tym femaltiker to juz w szpitalu słyszałam ze gdyby chcieć na laktację to się super sprawdza i wiele dziewczyn poleca 

Ja czytałam, że kawa zbożowa na laktację nie pomaga, bo co prawda zawiera jęczmień, ale nie poddano ziaren jęczmienia słodowaniu. Ale niektórzy mówią, że to działa, więc już sama nie wiem. Moja mama twierdzi, że jej pomagała bawarka...

Ogólnie przy kp powinno się pić dużo więcej płynów najlepiej wody. Na początku faktycznie piłam bardzo dużo bo wręcz jak karmiłam to mnie suszyło, a teraz to musiała bym pić na siłę. 

Ale femaltiker u nas bardzo pomógł, faktycznie działa i jest bardzo smaczny.

mi położna właśnie kazała dużo pić 

No właśnie dlatego zamiast inki kupiłam nestle caro do picia po porodzie ponieważ w składzie jest słód jęczmienny, a np w ince jest tylko jęczmień.