Kawa przy kp

lena trzeba sobie jakoś radzić . Ja wstałam i więcej razy niż 9, a i godzinami nosiłam jak się budził bo miał takie kolki, że rano wstawałam jak zombie. PO 4 h snu i mając drugie dziecko pod opieką zasypiałam karmiąc pierwsze. Musiałam pić kawę, ale jedna to było mało . On po jednej był jeszcze bardziej rozdrażniony. Ja w końcu przeszłam na mm i po 4 kawi piłam gdzie nigdy w życiu tyle piłam, ale nie zasypiałam opiekując się dziećmi , więc kawa mi pomagałą gdy byłam sama w domu, a dzieci były pod opieką 

U mnie też tak to wygląda, że córeczka budzi się nieraz w nocy też po 8 razy a czasem więcej. Raz wystarczy nakarmić i idzie spać dalej a innym razem muszę z nią chodzić. Dziś między 3 a 5 rano wstawałam 5 razy i z nią chodziłam, potem wstałam o 5:30 o jakoś funkcjonuje bez łyka kawy :P 

Ostatnio ma trochę takich gorszych nocy więc może to jakiś skok rozwojowy czy coś w tym stylu. Mam nadzieję, że niedługo jej to przejdzie bo już były noce gdzie wstawałam po 3-4 razy tylko 

Oliwejra a może ząbki?

chociaz tych skoków tez jest tyle ze czasami cieżko stwierdzić co to moze być

U nas też coś się dzieje ostatnio, bo mały się po kilka razy w nocy budzi i potrzebuje się przytulić. Pewnie zęby, a może i jakiś skok do tego dołączył.

u mnie to samo :D może ta pogoda :D nie wiem , albo odwieczny problem jakim są zęby :D 

u mnie co godzina przy łóżeczku wizyta bo płacze. 

Wczoraj w nocy obudziła się tylko 3 razy, zjadła i spała dalej więc jak widać nie każda noc jest taka sama :P Zęby idą jej 2 jednocześnie od jakichś 2 tygodni więc już prawie wyszły całe 

U nas właśnie tydzień temu przebył pierwszy sam pack i malutka jest nie do zniesienia, ostatnio nawet dałam jej Paracetamol bo widziałam że strasznie ją boli a te żele nic nie pomagają.

Piłam kawę od początku po porodzie co prawda rozpuszczalna z mlekiem i małemu nic nie jest do tej pory 😁 a sama sobie nie wyobrażam dnia bez kawy 😁

Ja piję jedną kawę na razie, ale ok 15 już mi się chce spać, dopada mnie zmęczenie ale nie mam jak się zdrzemnąć bo są chłopcy jeszcze. Czasem zdarzy mi się wypić drugą, ale do południa bo jak wypiję tak gdzieś ok 13-14to już nie mogę zasnąć na noc.

Zwłaszcza w pierwszych tygodniach życia niektóre dzieci mogą reagować negatywnie na obecność kofeiny w mleku matki. Wtedy można postawić na kawę zbożową, bezkofeinową lub herbatę rooibos. 

Nie ma przeszkód do picia kawy przez karmiące mamy, należy jednak zachować umiar i zdrowy rozsądek. 

Ja osobiście nie pije bo nie lubię 

Ja kawę zaczęłam pic regularnie końcem ciąży . Kiedyś wcale jie piłam , potem tylko w pracy a po cc se starsza córka nauczyłam się bo pomagała na zepsol popunkcyjny . Później chwile mnie Odrzuciło  w ciąży od wszystkiego praktycznie , az wkoncu pod koniec ciąży zaczęłam pic raz na jakis czas a po porudxie już po dwie dxiennie 

Oj mnie też zaraz na początku ciąży odrzuciło od kawy . Dopiero jakoś po 20tygodniu znowu naszła ochota i to tak z dnia na dzień.

Bez kawy nie dałabym rady funkcjonować.

Mnie w ciąży odrzuciło prawie od wszystkiego wiec kawa to był jeden z wielu produktów ktore wcześniej lubiłam a w ciąży sam zapach powodował odruch wymiotny

Ja w ciąży zrezygnowałam z kawy, a później połam może max 1 dziennie choć ostatnio posmakowałam cykorii i jest naprawdę świetna więc polecam.

I ja będąc w drugiej ciąży zrezygnowałam całkowicie mimo że odnie j mnie nie odrzucało, ale myślałam że mogę zaszkodzić dziecku bo słyszałam że nie powinno się pić kofeiny. Dopiero z czasem dowiedziałam się że to po prostu taka plotka

Ja w ciąży już drugiej totalnie zrezygnowałam z picia kawy po prostu odrzuciło mnie ale jeśli chodzi o to czy możesz pić to wiadomo że mozesz ale z umiarem karmiąc trzebJa w ciąży już drugiej totalnie zrezygnowałam z picia kawy po prostu odrzuciło mnie ale jeśli chodzi o to czy możesz pić to wiadomo że mozesz ale z umiarem karmiąc trzeba ograniczyć spożycie kofeiny bowiem dostaje się ona do organizmu dziecka dlatego też zabronione podczas karmienia jest picie energetykow jeśli pijesz mocną kawę wypij jedna jeśli natomiast rozpuszczalna z mlekiem pół na pół myślę że na spokojnie możesz przyjąć 2 kawy dziennie zależy także jak twój organizm reaguje na spożycie kofeiny bierz pod uwagę że wsystsko przekłada się na organizm dziecka i jego zachowaniea ograniczyć spożycie kofeiny bowiem dostaje się ona do organizmu dziecka dlatego też zabronione podczas karmienia jest picie energetykow jeśli pijesz mocną kawę wypij jedna jeśli natomiast rozpuszczalna z mlekiem pół na pół myślę że na spokojnie możesz przyjąć 2 kawy dziennie zależy także jak twój organizm reaguje na spożycie kofeiny bierz pod uwagę że wsystsko przekłada się na organizm dziecka i jego zachowanie

Z kawy zrezygnowałam tylko w pierwszym trymestrze ciąży, ponieważ nie miałam na nią ochoty. Po porodzie od razu piłam kawę z ekspresu, zaznaczę że bez mleka, ponieważ nie lubię �

ja zrezygnowałam z kawy w pierwszym i drugim trymestrze ciaży, w trzecim popijałam już sypaną bardzo słabiutką z mlekiem, teraz się karmimy już 7 miesiąc pije kawke, sypaną z mleczkiem max 2 dziennie :) także droga mamusiu nie odmawiaj sobie chodz odrobine przyjemnosci, ale pamietajmy wszystko z umiarem :)

W ciąży ograniczyłam picie kawy do max 1 łagodnej dziennie. Jak zaczęłam karmić i naczytałam się o mlekopędnym działaniu kawy zbożowej to ją zaczęłam pic nałogowo :D 

Ka czasem jak mam ochotę na kawe a jak już wypiłam zwykle dwie to kolejne są już zbożowe