Kawa do ekspresu

Mój mąż zamawia do ekspresu kawę w internecie. Od dłuższego czasu robi to na stronie konesso.pl

Jest zadowolony z różnorodności dostępnych tam kaw. Ceny też są całkiem fajne. Myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie. Dla mnie zamawia tam bezkofeinową i jest świetna :-) 

Edytuje, bo zapomniałam dodać, że do każdych zakupów dostaje się bon rabatowy na kolejne zakupy o wartości 10, 15 % także jest to fajny dodatek. 

Jaka kawa do ekspresu jest najlepsza Waszym zdaniem? 

My kupujemy w kapsułkach. Bo taki mamy ekspres..Tassimo. zamawiamy na allegro 

Ja mam zwykły ekspress i tak na kapsułki. Do zwykłego bardzo lubię używać lavazze. 

Każda ziarnista jest lepsza od mielonej. 

Dla mnie nJlepsza jest rozpuszczalna bo nie mam ekspresu :D 

U mnie najczęściej są to Dallmayr, Tchibo, Lavazza, Mk cafe i zazwyczaj wybieram te typy Crema ;) Uwielbiam aromat świeżo mielonej kawy :)

Moim odkryciem ostatnio jest kawa Pello Cafe w ziarnach. Pyszna :) 

Ja zamawiam na Allegro włoską kawę Vergnano Antica Bottega 1 kg. :) Pyszna jest!

Jeżeli mowa o kawie ziarnistej, bo tylko taki ekspres uznaję (już bym wolała rozpuszczalną niż z kapsułek, bo z chemią mi się strasznie kojarzy), to lubię delikatne. Zazwyczaj wybieram crema, lubię Lavazza, Mkcafe,Jacobs, tchibo black&white i inne. Lubię nowości, tylko właśnie nie z tych mocnych.

Ja mam ekspres z kapsułkami i nam bardzo odpowiada w sklepach też duży wybór jeśli chodzi o kawy nam doradzali w sklepie więc może i ty też pójdź chociaz w dzisiejszych czasach to może być trudne my mamy z dolce gustu i bardzo go lubimy 

Zderia zależy jaki masz ekspres. Czy na kapsułki czy z młynkiem. 

Ja bardzo lubię kawę z Lidla, tą Crema ;)

Jesli ziarnista to kawa Jacobs Crema w tradycyjnym opakowaniu, od lat pije ta kawę i jak dla mnie jest najlepsza, często kupuję na Ceneo w opakowaniach 1kg albo w sklepie internetowym Avans bo jest darmowa przesyłka powyżej 100zl, a jeśli ma Pani ekspres na saszetki to dobra i w umiarkowanej cenie jest kawa w aldi okolo 12 zł 40 szt. Pozdrawiam 

Polecam zarejestrować się na tchibo i tam co jakis czas jest promocja 2+1 , kawy ziarniste mają przepyszne No i cena fajna

Moi rodzice tylko Jacobs Kronung zieloną piją, więc im internetowo taką zamawiam bo najtaniej wychodzi. Chociaż mieli Lavazzę Qualita Oro na spróbowanie i też im smakowała.

Mój mąż ostatnio kupił z costy kawę ziarnistą i mówi, że mega pyszna 

jaa a przykład kupuje taką: Kawa ziarnista LAVAZZA Crema e Aroma. Uważam ze jest delikatna i smaczna. Ale każddy ma swój gust i lubi inne. W domu zawsze staram się mieć 3 rodzaje kawy do expresu: łagodną, średnią i mocniejszą - do wyboru dla każdego kto nas odwiedzi :)

Jeśli nie masz jeszcze doświadczenia w przygotowywaniu kawy, warto nabyć podstawowe umiejętności pracy przy ekspresie do kawy. Możesz także podjąć kurs baristyki, aby lepiej zrozumieć proces przygotowywania kawy espresso.

Zerknij sobie na pewno na stronę https://www.tchibo-coffeeservice.pl

Jest tutaj spory poradnik na temat tego jaką kawę wybrać oraz czym się tutaj kierować :) 

Kupuje taka jaka jest w promocji , przeważnie o mocy 5 :) . Lubie bardzo mleczne kawy