Tak, przynajmniej w Żabce jest częściej zepsuty niż działa ![]()
Ja w Żabce to nawet nigdy nie wymieniałam
Tam jest tak że skanujesz, wrzucasz wylicza kwotę i drukuje kod QR i idziesz z nim do kasy i Ci wypłacają pieniądze
Oj oby bo to będzie koszmar
My w domu pijemy tylko wodę butelkowana, synek też ma mm robione z wody z butelki. Mamy pełno butelek - ja raz na 3 tygodnie wybieram sie do lidla, bo tam najsprawniej to idzie. Wczoraj miałam cały bagażnik w butelkach ![]()
ja napier w worku na śmieci zbieram butelki i dosypyje do worka w garażu
też jesteśmy na wodzie butelkowej, ale jakoś nie wyobrażam sobie teraz pić tej wody butelkowej z tym platikiem i metalem fuj…
Ostatnio uzbierałam z puszek na red bulla dla siebie. Także jest to całkiem niezła motywacja
. Narazie podchodzę do tego jako zabawy i właśnie możliwość „dostania czegoś za darmo” jak uzbieram wystarczającą ilość puszek. Mamy też soda streama i chyba będzie trzeba się z nim przeprosić i robić więcej napoi w nim.
Chociaż u mnie w domu „gubią” nas monstery i liptony zielone zero
Oo fajnie jak wypłaca pieniądze ![]()
![]()
Tylko że to co dostajemy w ramach oddania butelek to tak naprawdę odbieramy to co już nam zabrano ![]()
No dokładnie, dla mnie to jest słabe- segreguję śmieci, mam 4 kubły przed domem a i tak muszę zawozić śmieci do sklepu …
a jak macie liczone śmieci od osoby czy od zużycia wody?
@Sylwiaa no dokładnie
akurat z tymi butelkami to nietrafiony pomysł ![]()
Od osoby, całe szczęście że gmina nie wpadła na pomysł żeby liczyć od zużycia wody. Mamy Ogródek i trawnik więc latem sporo wody zużywamy, a że nie mamy kanalizacji tylko szambo to nie zakładaliśmy drugiego licznika
Zgadzam się, gdzieś ostatnio słyszałam czy czytałam i w pełni się z tym zgadzam że z Polaków zrobiono śmieciarzy …. Dramat
Ja tez do lidla ide… mam stac pod zlewem zawsze duza torve na zakupy taka wiecie z biedry ta mocna i jak uzbiera sir cala to lece do automatu… zazwyczaj co 3 dzien
no i butelki stawiam nie klade wiecej wchodzi wtedy ![]()
My często jesteśmy z mężem w lidlu i Biedrze to też idąc na zakupy zanosimy. Ja najwięcej to mam butelek z coca coli i piwa bezalkoholowego ![]()
Wgl nie przygotowali się na te zmiany ![]()
A najgorsze to jeszcze jest to że trzeba te butelki czyste oddawać a to znowu koszty zużycia wody w domu wzrosną
A to ja głównie po wodzie bo do coli mamy soda streamer. Ostatnio skończył nam się syrop do coli to się zdziwiłam jakie są ceny teraz
prawie 10 zł za colę, maz sie zatrzymał w czasach gdzie kosztowała 5-6 zł
Sama woda najlepiej
najtaniej i najzdrowiej ![]()