Katar u niemowlaka - jak uratowac noce

Ja przed pójściem spać odciągałam Katarek. Ostatni też pomógł nam aromactiv baby w plastru

Potwierdzam, dobre są te plastry

1 polubienie

Stary dobry sposób, czasami te najprostsze rzeczy są najbardziej pomocne

2 polubienia

Dokładnie , też tak robiłam jak nie miałam nawilżacza

2 polubienia

Katarek pod odkurzacz i woda morska zawsze daje ulge

Dużo daje ułożenie dziecka pod kątem 30 stopni. Żeby nie leżało zupelnie na płasko bo wtedy wydzielina spada i dziecko kaszle i sie dusi.

1 polubienie

Woda morska też jest bardzo dobra

1 polubienie

U nas za Chiny nie da psiknąc do noska ;(

U nas całe szczęście z córką nie ma problemów ani z czyszczeniem noska, zakrapianiem oczu ani niczym innym. :smiling_face::heart_eyes:

Młodszy syn też nie chciał i za to szybko się nauczyl dmuchać nos. To byla jego motywqcja.

1 polubienie

Uuuu u nas bez problemu sam sobie psika jak trzeba. I też nauczył się dmuchać noskiem co prawda składanie chusteczki wygląda komicznie ale zrobi to sam

A nasza z koleii brala papier toaletowy dmuchala w niego i mówiła ,tata tata , hahaha :slight_smile:

U nas też był ten problem ale wymieniłam wodę morską na taką z inną aplikacją i już mam po problemie . Nie mam dokładnie tej ale o taki aplikator mi chodzi

1 polubienie

Ja mam dokładnie tą, polecam, szybko i sprawnie się obsługuje :smiling_face:

Hmm moze jak będzie spala spróbować? Juz sama nie wiem ;( choc od dwóch nicy juz ladnie sypia… odpukać…

Ten dozownik jest delikatniejszy bo wypuszcza taka lekka mgiełkę a nie mocny psik jeśli rozumiesz o co mi chodzi :laughing: u nas się sprawdziło więc mogę śmiało polecić

Ja bardzo,bardzo polecam balsam “Lekki oddech” od Hebdy. Zanim zaczęliśmy go używać to córka się wybudzala w nocy przez katar, odkąd go stosujemy przesypia noce. Do tego do kąpieli dodajemy kilka kropel “olejku złodziei” z Optima natura.

Bardzo dużo daje też ułożenie dziecka, nie na płasko tylko główka wyżej