Mazia a ty wiesz ze ostatnio zjadłam jedna czekoladke mersi i cukier po godz był 110 ☺ no tak mi się chciało nie mogłam wytrzymać 😂wiem źle zrobiłam
ale nawet lekarz powiedział żebym próbowała i mierzył cukier po godz
Witaj na forum #teamLOVI!
Mazia a ty wiesz ze ostatnio zjadłam jedna czekoladke mersi i cukier po godz był 110 ☺ no tak mi się chciało nie mogłam wytrzymać 😂wiem źle zrobiłam
ale nawet lekarz powiedział żebym próbowała i mierzył cukier po godz
Oj Nati najgorsza choroba to unikanie cukru;( zwłaszcza jak ktoś lubi;(
Ewcia co do rozcinania torebek, też tak robiłam, ale słabo sie to opłaca, jednak w paczce kg tej tego wiecej i taniej wychodzi ;)
te torebki gotowane to miałam wrazenie ze jakis smród wytracają;(
Nati mogło Ci szybciej wybić mocniej cukier, ale co zrobisz jak miałaś ochotę. MI wcozraj diabetolog pozwoliła na święta zjeść cos z czekoladą to mówię jej, że wytrzymam już nie dużo mi zostało :)
Ja Was podziwiam dziewczyny bo mnie by jeszcze bardziej kusiło.
Anita wiem właśnie, dlatego teraz staram się kupować duże paczki, żeby też mniej śmieci generować :)
Ewa jakbym teraz zjadła to by mnie strasznie kusiło. Ostatni raz temu zjadłam kawałek ciasta na święta,więc organizm się przyzwyczaił do tego sytuacji i nie potrzebuje,ale jakbym zjadła to bym zwariowała chyba :-D
Ewcia, to fakt ja zauważyłam ze jak robimy zakupy to potem jest cały worek śmieci;)
my wszystko przesypujemy mąkę, cukier, makarony to śmieci sie faktycznie uzbiera;/
Mazia podziwiam twoja silną wole, ale tutaj masz chyba troche racji bo jak nie jesz tak słodkiego to cie do tego nie ciągnie jak byś jadła codziennie;)
Mazia całkiem możliwe ze tak bylo.... ale czym bliżej porodu tym mi trudniej nie patrzeć na słodkie a przedemna jeszcze równe 4 miesiące
Nati mam to samo ! Jest mi coraz gorzej,ale no powtarzam siebie,że nie wiele zostało będziesz jadła jak urodzisz
Dzielne jesteście :)
Ja kiedyś próbowałam nie jeść słodyczy i 2 pierwsze tyg były najgorsze, potem już gładko szło ale po kolejnych 2 tyg spróbowałam czekoladkę no i koniec. Wszystko wróciło.
Ewa mamy motywację w brzuszku 😊 choć ja raz do roku robię sobie taki detoks cukrowy miesięczny no ok robiłam przed dzieckiem
Ja się czegoś takiego nie podejmuję nawet :D Koleżanki często tak robią w poście lub adwencie ale ja próbowałam kilka razy i marnie szło, więc nie :D
Najgorsze jest to że u niektórych ta cukrzyca zostaje nawet po urodzeniu
Aneczka no niestety jest takei ryzyko, ale zobaczymy jak to się skończy.
Ewe no ja nie wiem jak tak wytrzymywałam :D ale własnie robiłam tak, że kończyłam w tłusty czwartek :D
Mazia oby tak nie było
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.