Sama niedługo będę potrzebowala i z tego co się orientowałam najlepszy to chyba taki szynowy do sufitu przykręcany i można do niego założyć maskownicę. Ja patrzyłam w internecie nie wiem gdzie kupić stacjonarnie
Witam.
Jakie karnisze sufitowe Państwo polecają, żeby utrzymały dość ciężkie zasłony oraz firany, w rozsądnej cenie i gdzie można kupić ?
Taki szynowy z maskownica kupowaliśmy na allegro. Nasz ma już X lat i jest ok. Kiedyś wisiały ciężkie zasłony. Dzisiaj już tylko firanki.
Ogólnie mama ma jeszcze takie a My już takie podwieszane na zasłony na przelotkach 🙂 jest to Wygoda w zakładaniu i zdejmowaniu.
Stacjonarnie to może Castorama albo inny tego typu sklep. Też w niedługim czasie będę się rozglądać za wyposażeniem do domu
Jak mieszkam w nowym domu już dwa lata i ja mam białe szynowe które przymocowane są do sufitu i bardzo ładnie wyglądają zasłony takie od sufitu ...i nie żałuję ;) i bardzo szybko zakłada się zasłony lub fieranke na takie żabki;)
Ja ma z Leroy i chwale. Takie zwykłe plastikowe ale są super. Tyle że my mamy sufit podwieszany jakby cofnięty o 25cm tak żeby na stropie suficie był karnisz niewidoczny taka wnęka na firany właśnie. Firany i zasłony są 15cm wyższe od sufitu podwieszanego.
Tak te szynowe ewidentnie wygrywają i bardzo ładnie to wygląda, a już w ogóle jak ktoś ma przed ni m takie podwieszenie, że wcale go nie widać :)
Mam szynowe i maskownice
My szukamy karnisze na łuk i ogólnie do całego domu wiec nie bardzo mogę pomóc. Chętnie poczytam wasze opinie i może sami w końcu zdecydujemy się na jakieś konkretne ;)
Zwykle szynowe są chyba najczęściej stosowane. Można zostawić je widoczne, zamontować na nie maskownice lub ukryć przy opuszczanym suficie. Chyba że chcecie zamontować firanki nie na żabki, a na kołach. To już inny temat. Ja kupowałam ten drugi model i korzystałam z zamówień przez internet. Nie szukałam konkretnej firmy. Raczej patrzyłam na ludzką cenę i dobre opinie.
W poprzednim mieszkaniu miałam drewniane i w sumie mi się podobały wytrzymały zarówno firany jak i zasłony;) ale przeprowadzając się kilka lat temu do innego mieszkania to już były plastikowe do sufitu przywiercane w sumie fajnie się trzymają ale mamy lekkie firany nie wiem jak by było z cięższymi.
W domu też raczej na takie szynowki postawimy bo jednak są mało widoczne można dodać maskownice o których już jedna z mam wspomniała + np oświetlenie które będzie fajnie podswietlalo dodatkowo firany;)
Tak teraz modniejsze są te karnisze szynowe ukryte
Ja to planuje nie mieć firanek w domu bo to tylko kurz się tam zbiera. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
my jesteśmy przed rementem górnej części domu i się właśnie zastanawiam czy nie zrobić tylko rolet i tyle, bez firn, zasłon
Ja mam na razie same rolety bez niczego. Ale mam duży salon i marzą mi się zasłony nawet same bez firan.
My mamy żaluzje ale zasłony też myślę zamontujemy, ale już bez firanek. Sama zastanawiam się na czym je zamontować, więc akurat dobry temat.
Właśnie jestem na etapie wybierania zaluzji
Właśnie te zasłony bez firan też ładnie wyglądają
U mnie same zasłony. Od dziecka nie cierpiałam firan, może kiedyś się przełamie i jakieś powieszę.
Ja mam drewniane, grube żaluzje na pilota. Ogólnie wolę styl loftowy więc nie przepadam za firanami. Odpada mi chociaż pranie i wieszanie, bo pamiętam z domu, że nikt nie lubił tego robić:)..
Ale w pomieszczeniach w stylu boho podobają mi się takie lekkie, lejące i lekko leżące na podłodze;)