Karmienie z butelki moim mlekiem

Susanne dobry pomysł ja też tak zrobię. Lepiej już pojechać dalej niż zrazić dziecko do dentysty od pierwszej wizyty. 

O tak, właśnie jutro muszę wizytę umówić. 

U mnie wizyta u dentysty 150zl. Ale jestem zadowolona i  nie żałuję tych pieniędzy. 

Milena jeżeli jesteś zadowolona to pewnie, że nie szkoda. Ja też czasami wolę zapłacić więcej i mieć wizytę na odpowiednim poziomie. 

Na szczęście u nas w mieście jest dentysta który specjalizuje się w leczeniu zębów u maluszków ale mnie to czeka dopiero za kilka lat ;)

Ll!a obu do tego czasu nie uciekł do innego miasta bo czasami tak się dzieje :) 

Najlepiej poradzic sie znajomych kogo polecaja w danej okolicy albo poszukac na internecie ;) Jest ranking lekarzy i mozna poczytac o nich opinie ;) 

Karolina ja też tak wolę. Nasz NFZ to zazwyczaj tragedia. Ostatnio chciałam wymrozić nadżerkę na NFZ,jest taka możliwość, ale w moim mieście nie ma zabiegówki i musiałabym jeździć w poszukiwaniu takowej przychodni, także muszę iść prywatnie i ze 400zł zapłacić :(

Niestety jak coś potrzeba to nigdy nie można tego załatwić na NFZ bo albo nie ma w okolicy albo kolejki na kilkanaście miesięcy do przodu.

karolina213 tu się z toba zgodzę,często jest tak że ta pierwsza wizyta to prywatnie bo z nfz to porażka

U nas terminy że z bólem to można siedzieć tygodniami a kiedyś było tak że z bólem przyjmie tego samego dnia na nfz 

Jeżeli chodzi o pediatrę to w przychodni akurat jedna mam taką która jak dziecko chore i matka poprosi to przyjmie ponad limit. Ale jezeli chodzi o specjalistów to nie ma takiej możliwości.

Karolina mało które tak robią. Najczęściej się słyszy proszę przyjść i poczekać w kolejce może.miedzy pacjentami przyjmie :/

Są lekarze i lekarze nawet Ci prywatnie mają różne podejscie. Pamiętam jak syn po chorobie w poniedziałek miał wrócić do przedszkola a mąż do mnie zadzwonił że jest opuchnięty i mówi że ząb go boli, zadzwoniłam do dentystki do której chodziliśmy prywatnie prosiłam, błagałam żeby przyjęła 3 letnie dziecko, odmówiła. Zadzwoniłam do innej też prywatnie i przyjęła nas a dodatkowo nic nie skasowała, wizyta trwała max 5 min. wystarczyło przewiercić synowi zęba bo mu obumarł i gazy się nagromadziły. 

Dominika no to przykre jest , że prosisz swojego lekarza z przypadkiem takiego małego dziecka, a on ma to gdzieś..  eh 

Dominika a powiedziała czemu nie przyjmie chociaż? 

u nas pediatra do niemowlaków jezdzi na wizyty domowe....dzwonisz do przychodni i umawiasz wizyte....jak sie zacz ał wirus to zamawiałam wizyte do domu dla małej bo gorączkowała juz 2 dni i nic nie pomagało.

Stwierdziła że ma już i tak dużo pacjentów, a najlepsze jest to że sama kiedyś pracowałam jako asystentka stomatologiczna i zawsze nam powtarzali że pacjent bólowy jest jak Bóg i trzeba go przyjąć.

Dominika ja tez to dużo razy słyszałam,  że jak jest bol to przyjmują nawet bez kolejki. To nie jest prawda, a na pewno nie w większości gabinetów.. każda brać tabletki przeciwbólowe i czekać na wizytę, ktora jest jak dobrze pójdzie to za 2tyg... 

To naprawdę zależy od osoby na jaką trafimy. Ja jak bolał mnie ząb w ciąży zadzwoniłam i wcisnęła mnie na drugi dzień. Jednak raz się spotkałam z odmowa synka wysypało jakimś dziwnymi krostkami a miałam jechać do rodziców nie było mojej lekarki więc poszłam do innej kazali mi czekać i się spytac czy przyjmie. Pani stwierdziła że ma za dużo pacjentów i nas nie przyjmie. Ja do niej niech tylko rzuci okiem czy to zaraźliwe czy zwykła wysypka i szybko jej synka przyprowadziłam to tylko w drzwiach spojrzała że nie zaraźliwe.