Karmienie piersią w trakcie miesiączki

Tamara to normalne . Moja szwagierka tak miała . U mnie wygląda to tak ze mam co miesiąc ale zdarzyło się ze miałam dwa razy . Tez karmie piersią :wink:

Także wydaje mi się, że to normalne. Pierwsza miesiączka u mnie pojawiała się niestety bardzo szybko bo niecałe 3 miesiące po porodzie, pomimo wyłącznego karmienia piersią i to było takie niewiadomo co, pozniej troszkę się spóźniła, a kolejne już coraz bardziej regularne. Jeśli się martwisz, to zawsze nie zaszkodzi skontaktować się z ginekologiem. Jeśli będzie Ci się bardzo długo spóźniać, to na pewno warto wtedy będzie odwiedzić lekarza. U mnie troszkę się cykl wydłużył, bo z 28 do 31 dni, ale jeszcze karmię, więc może się to zmienić. Długość krwawienia została taka sama czyli 6 dni. Cieszy mnie bardzo, że bóle miesiączkowe nie powróciły i mam nadzieję, że nie powrócą :slight_smile:

Tamara normalne u mnie było tak że dostałam po połogu miesiqczke A później cisza była dopiero po 6 miesiącu mojego syna dostałam okres i 2 pierwsze trochę się spoznialy jakby. Pamiętaj że po 1 miesiączce nie wiesz kiedy dostaniesz 2 miesiqczke gdyż długość cyklu może się zmienić po ciąży ja miałam przed ciąża nieregularne cykle A teraz mam reguralne no A z kolei koleżanka miała cykl 28 dni A teraz ma 32 dni cykl więc spokojnie A przy okazji wszystko musi się ustabilizować dlatego 3 pierwsze miesiączki mogą być różne:)

To mnie bardzo cieszy bo myślałam że coś ze mną nie tak. Dobrze że jest takie forum jak nie ma się nikogo z kim można porozmawiać prócz lekarza o tych sprawach. Na innych forach często trafić można na drwiny i wyśmiewanie. Dziękuję dam znać jak wszystko wróci do normy

Oczywiście jeśli bardzo Cię niepokoi to że jeszcze nie ma A jest opcja że mogłabyś zajść w ciążę to warto sprawdzić bo zdecydowanie może się tak zdarzyć że szybko po 1 miesiączce A nawet przed 1 miesiączka można zajść w ciążę ale oczywiście jeśli się wyklucza taka możliwość to jak najbardziej jest to normalne w czasie kp ale jeśli będzie Cię to niepokoić to warto się wybrać do ginekologa choćby po to by spokojna być:)

Nie ma w tym temacie niczego z czego można drwić, raczej większość kobiet po pierwszym porodzie nie wie czego się spodziewać i takie pytania są wg mnie bardzo naturalne :slight_smile: szkoda, że są takie fora, gdzie zamiast odpowiedzi dostaje się ironiczne, złośliwe komentarze. Wracając do tematu, to Aisa94 ma rację, oczywiście warto sprawdzić czy nie jest się w kolejnej ciąży :slight_smile: