Karmienie piersią podczas przeziębienia

Drogie Mamy.. proszę o porady odnośnie przeziębienia , jak pomóc sobie by nie zaszkodzić niespełna trzymiesięcznemu maleństwu . Co mogę brać, jakie produkty /leki są wskazane a jakie zakazane. 

Mam nadzieję ,że szybko postawie się na nogi a niunia nie przejmie nic ode mnie..

Na gardło Tantum Verde jest ok. Stosowałam w ciazy można nawet psikac dziecku. A tak to paracetamol jest bezpieczny 

Jeśli karmisz piersią to nie zaleca się mięty. 

Zdrówka życzę 

Tantum verde polecam . O tak paracetamol jak najbardziej :) . Ciepła cherbata z cytrynka 

Zdecydowanie NIE mięta, ja osobiście uwielbiałam i gdy miałam zapalenie piersi i 40stopni gorączki prosiłam męża o miętę. Niestety nie wiedziałam że mięta zasusza pokarm. 

Ogólnie tantum verde, herbata z miodem i cytrynka i paracetamol jest na pewno bezpieczne. Reszta pp konsultacji z lekarzem

Mięty nie lepsza herbata cytryną i miodem. Paracetamol czy Apap i Tantum Verde napewno można. Reszta po konsultacji z lekarzem. A karmić jak najbardziej dziecko dostaje przeciwciała 

Tak, Tantum Verde i Paracetamol. Z domowych środków herbata z miodem i cytryna, sok z czarnego bzu lub malin na ciepło, mleko z miodem.

Są też specjalne dedykowane kobietom karmiącym piersią preparaty z linii Prenalen. Na naturalnych składnikach. Ale jeśli masz możliwość domowych soków i miodu to będą zdecydowanie lepsze;).

Bardzo bardzo dziękuję za Wasze rady. Tantum Verde mam na szczęście. Na gardło mam też porost islandzki i tym się zaczęłam ratować jako pierwszy sposób 

Ja brałam prenalen i Apap oraz leczyłam się domowymi sposobami np pijąc mleko z czosnkiem i miodem , Herbate Z miodem  cytryna ;) 

Oho trzymaj  się Anetka, zdrowiej. 

Karm normalnie ,dziecko przez mleko nie złapie nic :) 

Sok malinowy na gorączkę taki ciepły też super wypaca 

Sprawdzałam nocą i siebie i niunię termometrem, na szczęście żadnej gorączki. Jest niestety ból gardła a przez te drapanie w gardle pojawia się suchy kaszel. Zamiast kawy, herbata z cytryną jak radzicie

A to od klimy Cię złapało czy zmiana temp  na zewnątrz? 

Tabletki  też polecam Prenalen Gardło:) 

Może stary babciny sposób syrop z cebuli? 

O tak ,z cukrem. Pamiętam za dziecka to piliśmy 

Uwielbiam ten syrop! ;) tylko tak myślę.. jeśli nie powinnam jeść wzdymajacych produktów.. to czy syrop się zalicza;) wprawdzie nie zjem cebuli, tylko sok ;) dziś robię�

Ja na gardło brałam prenalen ponoć Tantum Verde też można , ale nie umiałam znaleźć w domu więc tylko prenalen został. Poza tym nic innego nie można było bo przeszukałam standardowe leki i ulotki podczas kp zabraniały 

Klima zawiała męża, on zaczął nam prychać i kichać w sobotę. No i mamy po kilku dniach drogą kropelkową przeszło na mnie

Anetka a miałaś gorączkę? Czy tylko katar ? Przy katarze polecam sól morska lub nebulizacje. 

Na gardło tak jak dziewczyny piszą prenalen gardło. Syrop z cebuli też super sprawa na pewno nie zaszkodzi a załagodzi gardło i kaszel. 

Paracetamol oczywiscie można ale pamiętajmy ze podwyzszona temperatura też jest potrzeba w zwalczaniu infekcji. 

Właśnie u mnie nic. Żadnej temperatury. U niuni jedynie widzę jakby spadek . Nocą miała 35,8. Chociaż nie wiem czy to nie wina mierzenia, że usilnie chciałam zobaczyć czy ma gorączkę a wychodziło jakby osłabienie.

Ja tak często mam od klimy. No i druga sprawa, ze w dzień jest taki upał, ze nie ma jak oddychać, a wieczory bardzo chłodne. Łatwo się teraz załatwić z katarem.