Hej mamy karmiące i miesiączkujące jak wyglądają wasze cykle miesiaczkowe ?
Ja KPI 6 miesięcy i okresu brak!!!
Mi po obu ciazach wrócił okres po ok 6 miesiącach. Początkowo okresy były bezbolesne, ale z czasem to się zmieniało i wracało do stanu sprzed ciąży. Co do długości cykli to po pierwszej ciazy nie pamiętam, a teraz po drugiej mam póki co cykle dłuższe o kilka dni niż wcześniej.
Ja pierwszą miesiączkę po pierwszym porodzie dostałam jakieś 8 miesięcy po i nadal kp.Cykl był normalny ani dłuższy ani krótszy. Od razu zaczęłam się starać o drugiego dzidziusia i zaraz się udało.
Evil nic tylko się cieszyć. Odciagasz mleko regularnie i dlatego nie masz miesiączki.
ja cykle mam długie 37 dniowe ale są regularne tzn ze zawsze wiem kiedy miesiączka będzie a przynajmniej było tak do tej pory. miesiączkę dostałam niecale 7 miesiący po porodzie.
evil spokojnie mam koleżankę kpi również karmi już ponad 1.5 roku a miesiączki nie ma jeszcze po prostu ściąga regularnie i tak się utrzymuje laktacyjny brak miesiączki
Karmiłam piersią prawie 2 lata. Miesiączka wróciła po ok. 8 miesiącach, a po kilku miesiącach uregulowała się już. Pierwsze były bardzo bolesne i obfite, a potem było już lżej.
Aisa, 1,5 roku bez miesiączki, to aż pozazdrościłam
magros niby tak ale jak chce się 2 dzircko to wiesz problem hehe. No mu po niecałych 7 miesiącach wróciła więc też się nie nacieszyłam za dużo hehe
Moje cykle są nieregularne 33,37,38 z czasem powinny się uregulować jeżeli nie to najlepiej przejść się do lekarza .
Sylwia ja właśnie mam podobnie i się zastanawiałam czy to normalne jak skończę karmić i nadal będą takie to się przejdę . Dzięki
Ciekawa jestem jak będzie teraz po porodzie u mnie z cyklami. Mam nadzieję ze w końcu sie ureguluja bo przed zajściem w ciążę różnie z nimi było…
ja przed ciążą miałam bardzo regularne, mam nadzieję jak już wrócą po ciąży to też będą regularne
evelin ja miałam nieregularne przrd ciąża po ciszy cykl różny 37 dni i jak w zegarku tyle że ostatnio coś się stało dalej nie mam pojęcia o co chodzi wgl no ale czekam na pt.
Dziewczyny pierwsze miesiączki raczej będą nieregularne ale później już wszystko powinno wrócić do normy. Organizm musi dojśc do siebie po hormonach które szalały w organizmie.
Kasia ale u mnie przed ciąża nie było normy:P
Aisa no to prawda akurat, nie zawsze jest fajnie. Ja myślałam stricte po sobie, bo jednak po cc to niewskazana jest tak szybko kolejna ciąża, ale faktycznie brak miesiączki może być problemem, jak chce się szybko drugie
Evelin to być może po ciąży wszystko się unormuje.a z tym brakiem miesiączki to wsysysko zależy od sytuacji jeśli chcemy się starać o kolejne dziecko jest to problem a jeśli nie to nawet im dłużej tym lepiej.
Kasia zdecydowanie zależy to od tego co decyduje kobieta czy chxe szybko 2 dziecko czy nie.
evelin ja miałam takie nieregularne miesiączki były jak chciały bez reguły czy normy po porodzie mam jak w zegarku jedynie ostatnio coś nie tak ale to raczej coś się dzieje dlatego bo już miałam trochę tych miesiączek więc wątpię by tak o bez powodu się rozregulowala .
Aisa jutro masz lekarza prawda? Ciekawa jestem co tam u Ciebie się stało, że takie dziwne te miesiączki teraz
Karmie piersią 7 miesięcy i narazie brak miesiączki .
Jakoś mi nie tęskno
Aisa u Ciebie to już w ogóle jakaś dziwna sytuacja, koniecznie daj znać jak tam dalej to wszystko.
Aga, mnie po drugiej ciąży też na pewno nie będzie tęskno