Karmienie piersią i cykle miesiączkowe

Ja karmię piersią i chyba już dostałam okres. Minimalny bo minimalny ale już 2 dzień tak wygląda. 6,5 tygodnia po porodzie SN

pcheła to szybko dostałaś, ale niektóre kobiety tak mają!ja na razie karmię 6,5miesiąca piersią i okresu brak!mi też nie tęskno, a szczególnie do tego bólu brzucha…

Pchela to szybciutko. Widocznie szybko sue zregenerowalas po porodzie

U mnie wrócił po 4 miesiącach ale nieregularny cykle po 40- 50 dni. 8 miesięcy po porodzie zaszłam w kolejną ciąże niestety poroniłam. Cykle były już równiejsze 35-40 dni. 7 miesięcy po poronieniu udało się zajść w kolejna ciąże i teraz czekam na maluszka.

Kasia w którym tc jesteś?

39 skończony na wtorek termin.

Kasia to już na dniach :))

evelin to wszystko jest dziwne jak wiesz mam podejrzenie pco tylko że objawów właściwie nie mam właściwie prawie to była jedna sytuacja zobaczymy jak teraz okres będzie a może nie będzie ? :smiling_face:

evil co do miesiączki i bólu brzucha powiem Ci ze niekoniecznie będzie tak samo to wyglądało jak wczensiej po porodzie może się zmienić miesiączka ja np nie mam bolacych już a przed porodem czułam to bardziej.

evelin jutro pierwszy test owulacyjny na sprawdzenie czy wgl jajeczkowanie występuje u mnie trzymajcie kciuki by wyszło że tak :smiley:

Evelin już sie nie moge doczekać :wink:
Aisa kciuki trzymam.

Kasia jeszvze chwilą cierpliwości ! powodzenia życzę od razu na zapas ! by wszystko po myśli było.

dziewczyny w ulotce pisze żeby nie robić z porannego moczu i przez dwie godziny przed pić jak najmniej się da hmm myślicie że załóżmy teraz mogłabym zrobić ? :smiley:

Aisa skoro tak jest napisane, to działaj:)

Aisa a nie piłaś za dużo? :slight_smile: Jeśli nie to rób :smiley: trzymam mocno kciuki!!!

zrobiłam są dwie kreski ale wg mnie sama nie wiem czy to znaczy że owulacja jest bo w sumie coś pisze ze musza być takie same czy cos.

Zrób jutro i sprawdzisz czy się zmienia, nie wyrzucaj paska łatwiej będzie porównać.

nie wyrzucam tzn to nie są paski to są jak testy ciążowe te takie stumieniowe wygląda tak ten test mniej więcej. No ale mam przyjść z tymi testami do ginekologa więc tylko opisuje datę i godzinę jutro robię jeszvze i po jutrze i później do ginekologa mam iść wg jego zaleceń robię.

Ja robiłam na paskach ale zasada ta sama ta kreska testowa jest blada a potem każdego dnia coraz mocniejsza, aż jest taka sama lub mocniejsza od kontrolnej i to oznacza że niebawem pęcherzyk ma pęknąć. W opisie napewno będziesz miała ile godzin po tej mocnej kresce powinna wystąpić owulacja.

Aisa i jak dzisiejszy test?

Ciekawe te testy owulacyjne. Nigdy nie miałam problemu z cyklami, więc nie miałam potrzeby ich robić. Teraz jeśli będzie problem, to na pewno skorzystam.

dzisiaj słabsza już tą linia niż wczoraj czyli najprawdopodobniej nastąpiła owulacja ale czy tak jest nie mam pojęcia zobaczy się :slight_smile:

Moja koleżanka nie mogła zajść w ciąże i bardzo długo się leczyła. Miała kilka inseminacji i nic. Po czasie zrezygnowali i stwierdzili że spróbują jeszcze testów owulacyjnych własnej. Mówiła mi że kreska jak robi się coraz bardziej widoczna to pęcherzyk za niedługo pęknie i w pierwszym cyklu z testami zaszła w ciąże. A już stracili nadzieję że kiedykolwiek będą mieli dziecko.