Karmienie piersią-azs

U nas działa wszystko zwyczajnie. 

arabela, nie doczytałam jakà masz dmiętę. Wyeliminowałaś bialko mleka krowiego? uważam ze to może buc najszybsze co może ci pomoc. Zastosuj dietę w 100% eleonjancyjną i po kilkunastu godzinach a może i szybciej zobaczysz efekty Jeśli to jest problemem. Te plamy mogą swędzieć ale oprócz zmian skórnych dIecko może bólem brzuszek, może być mu niedobrze dlatego ja bym jak szybciej zastosował dietę. 

Właśnie wczoraj odebraliśmy wyniki wiec wychodzi na to ze na mleko krowie i chyba mięso wołowe zobaczymy co lekarz powie. Chyba będzie trzeba zrezygnować z piersi karmienia:(:(mam dietę eliminacyjna juz bardzo długo a słodkiego to nie wiem kiedy zjadłam ostatnio:( tam też mleka kakao wszędzie 

1

Arabela proponuję kąpiel w emolientach, tylko oczywiście efekt nie będzie od razu, musisz co najmniej tydzień odczekać na pierwsze efekty ale myślę że warto spróbować a nie męczyć sie z dietą. Dieta też jest dobrym sposobem ale testy nie wykryją wszystkich alergenów 

Kapie w emolientach i codziennie nawilżam balsamem tym la roche . A kapie w olejku la roche postanowiłam kupić coś droższego ponieważ opinie były dobre.  Wcześniej używałam atopic z emolium emulsje oraz krem . Powiem ze po balsamie skóra jest taka gładka jak nigdy widoczne na niej są zmiany skórne innego odcieniu ale ogólnie skóra w tym miejscu nie jest już taka sucha gładka aż jestem zdziwiona ze tak super nawilza ten balsam dobrze ze się zdecydowałam 

Ja Wam powiem szczerze że maly na poczatku po 1 miesiacu byl cały jak sitko. Pewna Pani Doktor powiedziala, żeby wykrochmalic dziecko. Ja pytam "coo? Krochmal to do firanek." Ona odpowiedziała, że najlepiej zadziała kąpiel z dodatkiem ugotowanej wczesniej mąki ziemniaczanej z wodą. Przygotowaliśmy wanienkę, dodaliśmy tą mieszankę. Na drugi dzień prawie śladu nie było a i maly spokojniejszy bo nie swedziało. Od tamtej pory żadnych problemów ze skora. Moze spróbowałabyś? Mysle, ze nie zaszkodzi. 

Co do lekarzy, z dzieckiem na szczepieniu bylismy, jeden rodzic i dziecko. Natomiast ze mną większy problem. Z ropniem nikt mnie nie przyjął tylko przez teleporady mowili ze go nic takiego moze zle spalam... Dopiero prywatnie Pani powiedziala ze ropien jest ogromny i ze za 3 dni jak nie zejdzie to będzie otwierać piers i odsysać ropę... ma szczęście antybiotyk i okłady z sody pomogły. Pokarm zanikł w pewnej części w tej piersi ale bolu nie było..  

Mija mam też jak mój brat miał problemy skórne to właśnie kapała w krochmalu i ogólnie mówiła że to pomagało. Czasami najprostsze sposoby są najlepsze.

Beti kąpiel w krochmalu, pediatra tez nam mówiła,  że tak sposób na problematyczna skórę jest bardzo dobry  ;) 

Ja syna kąpałam w krochmalu coś to dawalo,więc warto 

Też próbowałam ale efekt średnio był , mi się wydaje że to zależy od zmian skórnych jak corka przy atopowym ma zaostrzone zmiany bardzo to chyba tylko masz sterydowa może jej pomóc ,wiadomo ze czasem takie rozwiązania naturalne są lepsze ale nie zawsze działają u wszystkich 

Arabela no niestety czasami to tylko maści sterydowe pomagają, ale warto spróbować naturalnych specyfików,  może akurat komuś pomogą 

Ja bym jeszcze ta serię konopna Cutis Mini wypróbowała. 

Wykąpać w krochmalu nigdy nie zaszkodzi a jak pomoże to świetnie. Ja jak u synka stosowałam sterydy to zmiany znikały ale tylko na chwilę. Na szczęście po prostu z nich wyrósł.

Dziewczyny,a próbowała któraś z was na swoim dziecku kosmetyki firmy Avene?

Arabela masz rację bo jak nie ma wyboru to trzeba chwytać sie kazdego rozwiazania.

Moniczka ja nie stosowałam ale wiem że takowe istnieja

Karolina to dobrze,  ze z tego wyrósł  ;)

Ja stosowałam tonik chyba z tej firmy lub mleczko do demakijażu już nie pamiętam. Kosmetyki dobre ale też do tanich nie należą.