Karmienie piersią-azs

Arabela macie teraz super leczenie :) 

Powinno ustąpić. 

Jakby co i tak pod stałą kontrola dermatologa dobrze by było żebyście byli. 

Jak dla mnie te mleko to porażka raz kupiłam synkowi i sama za żadne skarby bym go nie wypiła. Zapach jest okropny 3 razy myłam pozniej butelkę by się go pozbyć. Moj synek jak tylko spróbował zaczął płakać. Mam nadzieję że w Twoim przypadku będzie lepiej.

Karolina Jeśli masz możliwość to możesz podać dziecku inne mleko, ale jeśli dziecko ma ostrą alergie na bmk to niektore mamy musza podać nutramigen. Smak jaki jest taki jest, ale dla niektórych dzieci to jedyny pokarm przynajmniej do momentu rozszerzania diety. I są dzieci które tolerują to mleko.

Osobiście, poradziłabym się innego lekarza. Umówiła na wizytę bezposrednią, ponieważ nie widząc na własne oczy dokładnie co się dzieje, ciezko stwierdzić przyczynę i podać leki mimo wszystko. Pokarm mamy jest najlepszy dla Malucha. Być może alergia jest na cos innego? Moze warto wykonać testy alergiczne. 

Pilnie potrzebujesz wizyty u lekarza dzieciatka. Moze byc rowniez wskazana zmiana na inne mleko ktore w jakims stopniu zatrzyma wysypke. Powodzenia 

1

No ja bym sie jeszcze poradzila innego lekarza i probowala zmieniac diete.

Powiedzcie mi w jakim wieku przy karmieniu piersia moze wystapic AZS? 

Zawsze warto poradzćc się nie tylko jednego specjalisty .Mam nadzieję ,że lekarz rozpozna przyczynę i maluszek szybko pozbędzie się wysypki.

AZS może być już od pierwszych dni po urodzeniu, najczęściej jeśli ktoś w rodzinie na to schorzenie też cierpi. 

Jak u syna pojawiły się pierwsze objawy alergii nasz pediatra od razu przeprowadził wywiad czy ktoś w rodzinie ma jakieś alergie i na co i czy występowało u kogoś azs (i nie pytał tylko o nas ale również o nasze rodzeństwo itd).

Rozumiem , u nas akurat nikt nie ma w rodzinie AZS . 

Gugi, dobrze że nikt w rodzinie nie ma azs lecz to i tak nie daje pewności,że dziecko nie będzie miało takiej przypadłości.

Ja skonsultowała bym tą sytuację jeszcze z innym lekarzem i pomyślała o wizycie u dermatologa dziecięcego.

U mnie jest dokladnie to samo. W 2 miesiacu wyszla wysypka. Na twarzy mial jedna wielka rane. Ale ja bylam u 3 lekarzy i dwocj stwierdzilo lokotokowe zapalenie a jeden atopowe. Milion masci i ciagle wraca. Karmie piersia. tez sie zastanawiam czy to przez moje mleko. 

Moniczka tak domyślam się,  mój syn ma 4msc i nie miał nigdy żadnej wysypi, wiec chyba jest okej 

Nas dermatolog też pytał o to, czy ktoś w rodzinie ma AZS jak starszemu synkowi w 1mcu życia wyszła wysypka po raz pierwszy

Niestety jeśli w rodzinie ktoś ma alergię to jest duże ryzyko że u dzieci też wystąpi. Niestety ja mam LZS a mąż atopowe u synka przez rok czasu walczyliśmy tez z wysypkami ale na szczęście z tego wyrósł. Mam nadzieję że teraz córeczka nie będzie miała tego samego problemu.

A może nie jest to wysypka po jedzeniu... Tylko może coś uczula z zewnątrz... 

Karolina to prawda my mamy alergie ja chemię, ale nie kazda, u nasz synek tez juz dostał uczulenia od chusteczek i od płynu.. dlatego mam sprawdzone i nie kupuje innych 

U nas też na szczęście nie wystąpiło AZS, ale na początku synek dostał niewielkiej wysypki, a właściwie krostek, ale potem się okazało, że to był zwiastun skazy białkowej.

Nie łatwo jest zdiagnozować po czym te krostki... To jest najgorsze że może to być od jedzenia, od chemii, od pyłków czy roztoczy, od leków, od twardej wody, od wszystkiego... Tragedia... 

U nas nie było żadnej alergii w rodzinie a syn najmłodszy co chwilę wychodzi coś nowego.