Tak nie ważny jest rozmiar piersi. Najważniejsze to się nie stresować i mleko będzie
Wizualizacja maluszka, wąchanie jego rzeczy też pobudza laktacje poprzez stymulacje mózgowia.
a nawet po prostu spędzanie czasu z maluszkiem na spokojnie bez stresu u mnie to działało i zaraz wyciekało mi mleko z piersi
Paulina_Nevermind najważniejsze to żebyś się nie denerwowała, mi będąc w ciąży z synem też piersi się nie powiększyły a karmiłam, z córką trochę się powiększyły ale siara mi z nich nie leciała przed porodem. Spokojnie, maleństwo pomoże Ci zadbać o laktację. Myśl pozytywnie.
Dzięki za słowa otuchy dziewczyny ;)
Właśnie mój biust jest taki no średni. W sensie ani za duży ani za mały.
Ale przez to że nie mam od niego żadnych sygnałów że coś tam się dzieje zaczęłam się zastanawiać jak to będzie z tą laktacją po porodzie ;)
uwielbia wąchać moją córkę;)) najbardziejg łówkę:D ale nie wiedziałam.ze to działa na laktacje
Witam u mnie biust dopiero po porodzie się powiększył. nie miałam laktacji przez dwa dni, pomogł mi ten femikaler. Do szpitala zabrałam laktator, to była najlepsza decyzja, gdyż dzięki nim rozkręcałam laktację
Oj tak laktacje pobudza samo pfzytialbie dziecka, patrzenie na nie nawet . Ja pamiętam,że jak patrzyłam to czasem był wyokym mocny, a ona sobie smacznie spała w łóżku,a ja czułam że mi wycieka aż pokarm
u mnie z tym nawałem było podobnie, kiedyś nie zauważyłam a bluzka cała mokra;(
Noto jest takie zabawne :D patzrysz się na dziecko jest dalej, a Ty fontanna mleka hah
Oj zapach maluszka to jest najlepszy zapach na świecie :)
Paulina, spokojnie czekaj. Na pewno po porodzie wszystko będzie w normie i po kolei. Na razie skup się na wyjątkowym stanie ,czyli ciąży. Czerp z tego czasu radość ,bo to niezwykłe chwile :)
Nie martw się na zapas. Wielkość biustu nie ma znaczenia. Zamartwianie się na zaś na pewno nie wniesie nic dobrego. Odpoczywaj dużo i ciesz się końcówką ciąży �
No faktycznie może coś w tym być;))
Napływ pokarmu może być dopiero po porodzie i możesz się zdziwić, ile go będzie :) Ja laktatora nie brałam, jakby co był w szpitalu, ale koleżanka z łóżka obok musiała korzystać ze swojego, bo miała taki nawał pokarmu, że odciągała praktycznie non stop.
Tak, jak się karmi na spokojnie, patrzymy na maluszka to mleko samo wypływa. Mi na samą myśl o synku kiedyś na zakupach czułam jak mi mleko leci
Mioena, to ja az tak nie mam nigdy
ja miałam tak w początkach że czułam jak mi napływa mleko i zaraz plama na bluzce
Beata a nie używałaś wkładek laktafyjnych?
Kaero nie koniecznie po porodzie u mnie mleko zaczelo wypływać 2 dni przed porodem