Karmienie piersią a opalanie

Dziewczyny drogie, czy podczas karmienia korzystałyście z kąpieli słonecznych :slight_smile: ?
Opalałyście się swobodnie, unikałyście słońca a moze korzystałyście z solarium?
Pierwszy raz w życiu jestem nieopalona :slight_smile: każdego lata bylam a teraz unikam nadmiaru słońca w związku z karmieniem.

nie wiem czemu unikać słońca?? Własnie przez wzgląd na witamię D powinno sie wystawiać siebie na słońce :slight_smile:

Choć słyszałam jak jakaś babcia mowiła, że mleko mi skiśnie w piersiach jak bede na słońcu - ale dla mnie to bujda :slight_smile:

Pewnie że można się opalać jak i na solarium tak i na słońcu (nic Ci nie skiśnie :stuck_out_tongue: ) tylko zawsze z umiarem :slight_smile: i najlepiej z lekkim filtrem. Nie ma żadnych przeciwskazań… przynajmniej ja nie znam. A słoneczko jest dobre bo wytwarza witaminke D3 którą Ty także potrzebujesz.

Nie ma żadnych przeciwskazań z korzystania z solarium czy słoneczka. Uważaj tylko żeby na solarium żeby ochronić sutki ponieważ jest tam bardzo wrażliwa skóra, w razie poparzeń mogą bardzo boleć podczas karmienia.

Sama byłam parę razy w solarium przed latem żeby trochę nabrać koloru i nie wyskakiwac z bladymi nogami chociaż by później a też karmie piersią. Także solarium czy słonko prosto z nieba nie szkodz ma mleko raczej nie zmieni jego składu czy coś wszystko oczywiście w granicach rozsądku i odpowiednio się zabezpieczyć a promienie UV nie będą straszne :slight_smile:

Opalać się można. Nie wyobrażam sobie, żebym miała przez 28 miesięcy unikać słońca.
Niedawno wróciliśmy z wakacji nad morzem, oczywiście opalałam się. Mleko nadal było dobre, synek pił moj pokarm chętnie.

Powiem Wam szczerze, że ja nawet tego nie analizowałam wychodząc na słońce, lubię z niego korzystać w umiarkowany sposób, córkę karmię nadal i żadnych niepokojących objaw nie dostrzegłam dotychczas.

Nie można dać się zwariować i katować matki karmiącej dietą, zakazem opalania itp.
Ja to i tak się opalać nie mogę ( piegi, fototyp skóry 1) i chronię się przed słońcem jak się da, ale jak mamusia karmiąca ma ochotę i ładnie się opala to czemu nie.

Chowajac sutki przed sloncem nic nie przeszkadza w opalaniu

karmienie a opalanie nie ma związku, jedynym zastrzeżeniem jest to, żeby nie robić tego za długo i w ciągu pierwszych 6 tyg po porodzie

Dziękuje w takim razie będe korzystać z umiarem oczywiście chroniąc sutki i brodawki.Zapytałam Was o to bo mój ginekolog powiedział mi, że po solarium mogà wystąpić plamki na ciele, które mogą pozostać bądz może się nic nie wydarzyć.

Beti no i przede wszystkim chronic sutki jak mowa o solarium

Iza mi nic nie wyskoczyła po solarium a byłam kilka razy to nie wiem może komuś coś się kiedyś takiego przytrafiło i po prostu Cię przestrzegał na zapas :slight_smile: racja opalanko ale z głową to będziesz zadowolona i ty i maleństwo :-))))

Mi moze raz uczulenie wyskoczyło, ale to ze wzgledu na balsam do opalania a nie samo solarium

Spokojnie możesz się opalać tylko chronić sutki

Już jutro idę :))

Hehe Iza korzystaj korzystaj:) teraz ładne słonko to aż wstyd wyjść na ulice biała jak mąka :slight_smile:

Iza twojemu lekarzowi chodziło napewno o hormony które które mogą spowodować plamy na ciele. Jednak wydaje mi się ze hormony u matki karmiącej juz aż tak nie szaleją. Ja byłam na solarium i opalalam się na słońcu i nic mi nie jest;)

Dosłownie E.Dylag. W domu jeszcze mi się wydaje, że wyglądam jako tako ale jak wyjdę z domu to aż mnie razi!!
Aga1989 możliwe, że tak właśnie było jak mówisz.Ale skoro byłaś i wszystko jest w porządku to też spróbuje.

Według mnie teraz nie warto chodzić na solarium. Na dworze mamy takie piękne słońce i według mnie z niego powinniśmy teraz korzystać.