Moja nie chciała
Olus ja podaję ale synek trochę wypije i więcej nie chcę
Oluś do czasu rozszerzania diety nie podawałam bo nie ma takiej konieczności mm jest na wodzie, więc ją dostaje. Takie są zalecenia, ale latem bym się zastanowiła jak są upały. Mój w tym czasie był na piersi więc i tak często pił mleko
To zalezy bo np. U nas mala w wieku 3 miesiecy miala zalecone przepajanie ale t9 ze wzgledu na zatwqrdzenia jesli nie ma takich problemow to nie ma potrzeby przed rozszerzeniem diety
Maziulek, fajerka to u mnie odwrotnie, jak jest już chłodne to nie chce pić, jak trochę podgrzeje to pije, nie wiem czy to też tak dobrze ?
Ja podawałam w upały, ale ze względu na zalecenia pediatry. Mały w czasie upałów nie chciał za bardzo pić mleka, więc podawałam, żeby syn się nie odwodnił.
Fajerka no to zmienia postać rzeczy, tym bardziej, że miałaś zalecenia lekarzy...
Mówi się że niby dopiero przy rozszeżaniu diety się podaje wodę dziecku
U nas jest tak 3 x razy dziennie mleko w butelce bebilon potem jakiś obiadzic zaznaczę ze córka ma 8 miesięcy deserek a w nocy bądź czasem się zdazy w ciągu dnia piers jeżeli nie chce z butelki. Dziecko czasami jak to można powiedzieć może strzelić focha nie chce butelki a chce pierś moja tak ma dziś butelka jutro nie.
Córa w lipcu 3 latka i je mleko 2 razy.
Raz jak wstajemy rano +/- 7 i wieczorkiem przed 20.
:)
Wcześniej również miała swoje pory spania jak i jedzenia.
Mamanapełenetat to mój jak dałam stałe posiłki to tylko to chciał jeść, mleko poszło w odstawkę i jak miał 8 miesięcy to juz było śniadanie, mleko, 2 śniadanie, mleko obiad i kolacja i mleko do spania. Czyli 4 posiłki stałe plus mleko no i w nocy obowiązkowo bo głodek nie daje spać
Mama Zosi tak sie niby mówi wszedzie pisza ze przy rozszerzaniu diety ale jak przychodzi co do czego to zachodza zmiany ;)
u nas też kazali przepajać nawet jak nie chciała pić wody to pediatra zaleciła sok jabłkowy w wieku 3 miesiecy rozrzedzany z wodą aby tylko piła.
różne są sytuacje i w tedy też trzeba inaczej się zachowywać czy coś innego podać
dokładnie, moja nie chciała wody bez cukru, ale jak nie miała nic innego to i z nią się zaprzyjaźniła:D
oj ja wody z cukrem nie podowałam;)
ale pediatra zaproponowała podawanie mleka z wieksza iloscią wody i tez tos ie sprawdziło zamiast tego soku że to bedzie lepsze rozwiazanie ale co lekarz to inna teza;D
idziemka i tak najczęściej się udaje :D jak dziecko nic innego nie dostanie to bierze to co jest
Maziulek teraz ma wodę w bbox i jakoś pije, nie marudzi, jak się chce pić to się wypije to co ma.. trochę muszę tylko na mamę warknąć, bo ona najchętniej słodzoną herbatę by dała..
to ja słyszałam że mleka z wodą dziecku nie powinno się rozrabiać
U mnie córka wogóle do 15 miesięcy tylko popijala piersią a potem jedynie wodę dawaliśmy i do 3 lat nic innego nie pila bo nie lubiła
Monia żle napisałam;) przygotowując mieszankę z woda;) dodaje sie mniej mieszanki lub nieco wiecej wody