Karmienie butelką - schemat podawania mleka

Mamy, karmicie butelką na żądanie czy z "harmonogramem"?

Ja karmię mlekiem modyfikowanym, więc praktycznie jak w zegarku co 3 h dostaje butlę:D

U mnie na zadanie czyli co 3 godziny ;) 

U mnie było na żądanie średnio co 2-2.5 h mój dłużej nie wytrzymał bez jedzenia

Na zadanie 

z czasem zmieniło sie na do każdej drzemki 

to u mnie teraz mleko w nocy i do drzemek 

mazia u ciebie starszy od naszej ale widze ze dalej trzyma sie swoich godzin do 2-25 g ;)

U nas w ciągu dnia karmienie wychodzi co 3h ostatnie karmienie jest o 22 i potem dopiero o 6. Także mamy spokojne noce...

Ja karmie co 2-3 h tak mam ułożone że karmie o 21 i później jak się obudzi przeważnie 3 h i pozniej o 7 

dziewczyny offtop, ile wczesniej robicie mleko na noc ? tj iel stoi w podgrzewaczu ?

Kp na żądanie , mm harmonogramem :) w podgrzewaczu najlepiej sama woda i robić mleko dopiero jak dziecku będzie chciało się jeść :)

Anabana z podgrzewaczem to lepiej wstawiac  wode toz przed przygotowaniem ale w nocy wiadomo jak to jest ;).u nas karmienie jest czeste wiec jak jedno mleko wypije to po jakims czasie wstawiam druga porcje z woda aby byla gptowa na awanti;)

Nwoda nie powinna stac dlugo bo sie tam bakterie moga namnazac ;( wiec wszelkie przelewanie z butelki do butelki tez odchodzi. A mleko to zazwyczaj masz do godziny lub 2 do spozycia zalezy od instrukcji jakie podajesz te na rexepte.ma.krotszy czas do spozycia dlatego miarki proszku dosypuje juz przed podaniem ;)

A jak długo trzymacie mm zrobione ? 
na czytałam ze tak do godziny jak nie wypije to wylewam 

Bliźniaczki maja 6 miesięcy. Pierwsze 3 pilnowaliśmy karmienia co 3h również w nocy. Później w nocy na zadanie a w dzień co 3-3,5 godz. Czasami co 4. Teraz przy rozszerzaniu diety jest mniej tych karmień mlekiem ale między posiłkami jednak nie ma dluszzzej przerwy niz 3,5 godziny. 

A przy KPI ile trzymacie mleko? Czytalam ze mozna do 8h..

Ja też zazwyczaj w podgrzewaczu podgrzewam samą wodę, i dopiero przed podaniem dosypuję miarkę z mlekiem... 

gotowe mleko przeważnie godzinę może leżeć, ja mleko robię bezpośrednio przed podaniem, ale ja lekki podgrzewam wodę to są sekundy bo mój prawie zimne tylko wypije

maziulek, to mój tak samo, tylko schłodzone mleko wypije.

to ja miałam wodę zawsze gotowa w termosie na noc :) 

czytałam ze mleko takie odciągnięte to do 4 godzin 

a 2 dni w lodowce z tego co pamietam

ale musze odswierzyc pamięć 

Dziewczyny a poddajecie też wodę przy mm ?