Kameralne wesele

Jak najbardziej :wink: ja mialam wesele na ok 50 osob i pare nieprzyszlo, wszyscy sie swietnie bawili do 1 w nocy mielismy cywilny wiec juz na 12 bylismy w urzedzie :wink:

Ja miałam na 14 osób ale za granicą :slight_smile: nie chciałam robić kameralnego wesela w Polsce bo połowa rodziny by się obraziła ze nie zostali zaproszeni

Ja miałam w planach sam obiad i ciasto po ślubie cywilnym. Ostarecznie była też zimna płyta i kolacja na ciepło - barszczyk, który dawał znać, że to juz koniec przyjęcia. Muzyka grała z głośnika puszczona ze spotifaja. Kto chciał sobie potańczyć, tańczył, a kto nie chciał, to siedział i plotkował. Wyszło fajnie, kameralanie, spokojnie. Nikt nie narzekał.

My jeszcze nie mieliśmy

Przyjecie zrobilabym do 12 ( z mozliwoscia przedluzenia) porozmawiajcie o tym w restauracji/na sali. Wzielabym 4 posilki gorace. Co do muzyki no to uwazam, ze wesele jest dla gosci tak samo przyjecie i muzyka dobrze zeby byla taka zeby kazdy mogl zatanczyc. A jsk chcecie spokojna muzyke to rzeczywiscie niech leci w tle i bedzie to przyjecie bez tancow bo jesli z tancami to uwazam, ze dobrze jest sie dostosowac.

Miałam 36 osób w 2026. Wybraliśmy restaurację w samym środku starówki w duzym mieście a mimo to ze wszystkim (restauracja, hotele dla połowy gości na 2 dni, ubrania, makijaż fryzura itp) wyszło ok. 18k. Mieliśmy obiad o 13.30 a potem jedzenie, rozmowy i tańce do północy. Sami się zdziwiliśmy, że wyszło tak tanio. Ogolnie sporo mozna zaoszczędzić na alkoholu Alkohol na wesele – jak zaplanować ilości i uniknąć niepotrzebnych kosztów - Bemowo24.waw.pl Na stronie jest opisane jak :wink:

A w jakiej restauracji robiliscie ? :wink:

Właśnie a teraz kameralne wesele to jest do ilu osób hahah ?

No właśnie ?

Nie wiem jak juz komunie robia na 60 osob to wesele ? :see_no_evil::sweat_smile:

Najbliższa rodzina tylko :smiley:

Ojaaa , coraz większe te imprezy :see_no_evil: a wy chyba macie w tym roku nie ? Na ile osób robicie ?

1 polubienie

Tak my w maju na 15 osob chyba najmniej bo reszta wlasnie ma ok 50​:sweat_smile::see_no_evil:

To ja na 13 łącznie z nami :smiley: fajnie jest w takim kameralnym gronie

To podoba ilosc :wink: ja nawet jakbym chciała wiecej osob to bym nie miała kogo zaprosic :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

A to u nas by się trochę znalazło jeszcze osób z takiej bardzo bliskiej rodziny, ale robiliśmy za granicą. Mąż ma bardzo dużą rodzinę, ja trochę mniejsza więc liczyliśmy ze jakbyśmy zaprosili rodziców, dziadków i rodzeństwo rodziców z kuzynostwem i ich dziećmi to już by wyszło ponad 100 osób :see_no_evil:

No właśnie mnie to przeraża haha

U nas było 100 osób i sama rodzina i przyjaciele

Na komuni ?

Nie na weselu . :face_with_hand_over_mouth: na komuni w przyszłości to może tylko najbliższa rodzina to z 30-40 osób