Kamera zaraz po porodzie

Fajna sprawa z filmem 

Ja brałam ten film i się bardzo cieszę, bo to były czasy gdy mąż nie mógł wejść ze mną do gabinetu więc chociaż po wizycie mógł film obejrzeć :) to były piękne chwilę i emocje więc nie żałuję wydanej kasy choć to było tylko 30zl :) Na dodatek dzięki filmikowi mogłam zrobić sobie parę dodatkowych zdjęć bo od lekarza dostałam bardzo kiepskie zdjęcia a wystarczyło filmik zatrzymać w odpowiednim momencie i wyciąć kadry, które teraz mamy w pierwszym albumie córeczki �

To świetna pamiątka 

Ja też nie mam tego filmiku, dla mnie to wydatek tymbardziej że jak zachodzę w ciążę to zawsze łapiemy dołek finansowy :)

No z tym wydawaniem kasy to prawda wszystko kosztuje przecież idąc na sesję ciążowa trzeba zapłacić i to nie małe pieniądze 

To są okropnie drogie rzeczy zresztą jak wszystko w dzisiejszych czasach. Ja się cieszę że trafiłam na takie osoby że zrobiły mi zdjęcie nagrały jakiś filmik bo naprawdę o tym nie myślałam w momencie porodu żeby wyciągać telefon i coś udokumentować No ale na szczęście były osoby które zrobiły to za mnie teraz mam cudowną pamiątkę i bardzo bardzo bardzo lubię do niej wracać czasami oglądam sobie po prostu filmiki z tamtych chwil i się mega wzruszam

I tak potem się te filmy zbierają a finalnie nie ma czasu albo na czym obejrzeć ;) 

No ja nas sesja zdjęciowa też się zastanawiam. Ale nie wiem czy mi jednak nie szkoda tych 500-600zl na parę fotek. Teraz aparaty w tej mają naprawdę dobrą jakość i samemu można porobić dobre zdjęcia i ujęcia, trochę przerobić i jest super ;)

Ja jakiś czas temu zaczęłam patrzeć są fotografem to teraz około 10 zdjęc , 1 stylizacja wychodzi w granicach 900 złotych jeszcze dojazd bo na miejscu u mnie nic nie ma i jest tysiąc ;/

U mnie w mieście sesja kosztuje około 400 zł pamiątka na pewno fajna na lata i nie żałuję że robiłam sesję w ciąży i na roczek synka. Teraz chyba następna zrobimy na święta 

za jakosc trzeba zaplacic, ale jest duzo "fotografów" ktorzy za grosze robia jakiestam zdjecia, lepsze lub gorsze no ale sa

Czasami warto zainwestować bo fajna pamiątka 

Dlatego ja nie wybieram tych fotografów z wyższej półki u takich zwykłą sesja rodzinna 20 ujęć kosztuje w granicach 1000 zł więc bez przesady. A cena nie jest miarą umiejętności po kursach też robi wiele osób ciekawe zdjęcia a chodzi przecież o pamiątkę.

Warto szukać amatora, który stawia pierwsze kroczki w fotografii/ jest mało znany. Często zrobi tych zdjęć więcej, będą ładniejsze no i oczywiście kwestia ekonomiczna 

My mieliśmy takiego fotografa za grosze na chrzcinach i jak mam być szczera to może i było dużo tych zdjęć ale jakość taka jakbym sobie sama zrobiła te zdjęcia więc czasami lepiej zapłacić za zdjęcia i mieć faktycznie ładne konkretne 

U mnie w okolicy cena za sesję zdjęciową teraz świąteczna 10 zdjęć to 360zł

Oo to bardzo mało u mnie 800-1000 zł 

Teraz prawie każdy fotograf ma swoją stronę internetową na której można obejrzeć jego pracę. Ja zawsze kieruje się jakością nie tylko ceną. Choć często Ci znani fotografowie wcale aż takich ładnych zdjęć nie robią , a ceny mają z kosmosu.

U nas też cena ok 400/500 zł za 10 zdjęć czasami za 5 zdjęć 

a ja uważam ze zawsze ktoś z rodziny może zrobić zdjęcie tel. pamiątka taka sama a jakoś jakoś teraz bardzo nie odbiega. a ile mozna zaoszczędzić :) ja na pewno nie bede inwestowac ani w sesj ciążową, ani po narodzinach dziecka, ani w fotografa na chrzciny bo jak to podlicze to pewnie wyjdzie ok 1500zł a na etapie budowy jaki teraz mamy to sporo kasy. 

Najlepiej samemu zrobić