Pokrzywa,wasze poranne bóle brzuszka przypomniały mi sytuację, która u nas miała miejsce.Tzn.też synek się budził mniej więcej o tej samej porze codziennie i wydawało się nam ,że to bóle brzuszka ( kurczę,no ale tak nad ranem?) Długo nie mogliśmy tego rozgryźć z czasem się okazało,że wystarczyło tylko synka wziąć, przystawić do piersi i znowu spał :D
Moniczka u nas ja daje małemu około 5 pierś i zawsze jest ta sama pobudka, koło 6 tym bardziej że się wierci i pierdzi głośno więc jednak obstawiam brzuszek :) ale dzięki za sugestie :)
JustaMama czyli jak jesz nabiał i karmisz piersią to nie zauwaaszasz tych bóli tak? Jedynie po mm jak podasz?
Rozumiem co czujesz. Moja córka kiedy była mała też była high need baby. Było to dla mnie wykańczające psychicznie jak i fizycznie. Nie byłam zadowolona, po przygodzie z nią powiedziałam sobie że nigdy więcej dziecka mieć nie będę, tak mnie to wykończyło. Kocham ją ponad życie, teraz ma 3 lata i jest cudowna, wciąż potrzebuje wiele uwagi ale już umie sama zająć się sobą. Wiem co czujesz, wiem jak to wykańcza i męczy ale dasz radę. Mimo nieplanowania powiększania rodziny los chciał inaczej i mam dwójkę dzieci i wciąż muszę wybierać miedzy jednym a drugim, starsza jest nieco pokrzywdzona ale takie są uroki posiadania większej ilości dzieci. Córka jednak bardzo dobrze przyjęła brata. Musisz być bardziej wyrozumiała wobec samej siebie. Poproś o pomoc, nie bój się prosić, jesteś matką a nie cyborgiem. Uwierz mi, czasami naprawdę godzina poza domem potrafi zdziałać cuda i dać takiego kopa jak nic innego. Pomyśl też o sobie, zaangażuj ojca w wychowanie i opiekę nad dziećmi a sama pójdź do kina czy kosmetyczki.
Pokrzywa moja córeczka też się wierci od 5 do 6 ale ona już tak ma bo już jest wyspana. Też myślałam, że to brzuszek ale jednak nie. Bączki od urodzenia ma głośne więc dla mnie to nie jest nic dziwnego :)
JustaMama ja na twoim miejscu jeszcze sprobowalabym zmienić mleko na to specjalne na problemy brzuszkowe. Możesz zamiast całego opakowania kupić próbki. Są w rossmannie nie wiem czy wszystkich mlek mają próbki ale wiem ze tam są.
Karolinach to mamy podobne dzieciaczki tylko ja chłopaca :) ostatnio śpi co raz lepiej :) oby tak dalej nie będę zapeszać :)
Dziewczyny jutro minie tydz jsk całkowicie odstawiłam mleko krowie i jest jakby lepiej nie ma w nocy tych ataków aczkolwiek nadal pije normalny bebilon wiec to raczej nie alergia na białko mleka krowiego . Może zbieg okoliczności ? Sama nie wiem co p tym myskec
JustaMama ciężko powiedzieć. Skoro pije normalny Bebilon. Może coś innego jest w mleku krowim co źle wpływało dziecko
Pokrzywa u mnie wczoraj nawet córeczka pospala do 8 a dziś do 7.30 ale nie cieszę się na zapas bo jutro może być znowu to samo co wcześniej :)
JustaMama może to zbieg okoliczności, a może problem po woli mija i będzie już coraz lepiej :)
Może będzie lepiej. Trzymam kciuki za was JustaMama. A może nietolerancja laktozy?
Justa, może to i zbieg okolicznościowe no ale jakby nie było ważne,że jest choć trochę lepiej.Ciesz się chwilą i dalej kontynuuj postanowienia i obserwuj.Może to klucz do spokoju.
Kochana każda ma chwile zwątpienia. Moja córka przez pierwsze 2 miesiące płakała a w domu jeszcze dwulatek, który chciał się ze mną bawić. Pomyśl może o chuście u mnie była zbawienna, mała spała a ja miałam dwie ręce wolne.
Justa w markecie kupisz Bebilon Prosyneo z częściowo zhydralizownaym białkiem https://www.bebiprogram.pl/zywienie-dziecka/na-specjalne-potrzeby/zhydrolizowane-bialko . Możesz też poprosić o Bebilon Pepti lekarza, tam białko jest całkowicie zhydralizowane (albo poszukać np. na olx od mam którym zostały zamknięte puszki - sama sprzedawałam bo nam nie służył i przechodzilismy na Nutramigen LGG). Jeśli Twoja dieta bez mleka daje efekty to warto zaryzykować zmianę mm. Na jedną puszkę majątku nie wydasz a przy maluszku starczy na długo jeśli też kp. Zmiana mm w obrębie tej samej firmy nie będzie tak drastyczna bo składem są podobne - tak mi tłumaczył pediatra i położna. Zazwyczaj mleka zmienia się powoli, ale w naszym przypadku kiedy było bardzo źle alergolog zalecił od razu wprowadzi mm dla alergików i odrzucenie zwykłego.
Justamama oby było tylko lepiej każdy pozytywny dzień dla ciebie i twojej psychiki i fizycznego samopoczucia będzie zbawienny :)
Trzymam kciuki
JustaMama najważniejsze że są postępy! Ja podaję synkowi mlekomodyfikowane na bazie mleko koziego CAPRICARE. Jak wiesz syn ma alergię na bmk a to mleko mu odpowiada.
Dziewczyny żeby była jasność to nie jest tak ze zmiana mojej diety skończyła wszystkie nasze problemy . bo nadal mam hajnidka trudneh w opiece ale skończyły się nocne ataki bólu brzuszka i wrzaski z tegi powodu po kilka godz choć mówię może to być kompletnie nie związane bo mm je nadal to samo i zastanawiam się czy je zmieniać czy zostawić w spokoju
Na Twoim miejscu zostawiłabym jeśli widzisz zmianę. NIe ma co wprowadzać tyle.zmian.
Może będzie już coraz lepiej. Jest starsza i te dolegliwości będą mijać.
JustaMama jeżeli zmieni się dolegliwości nie ma.tych ataków moim zdaniem nie ma co zmieniać mleka. Niech zostanie te co jest