Jestem tu nowa

Muszę się wreszcie do niej przekonać. Bo mam z tym problem a ostatnio plecy mi wysiadają

No to ja przy was to jest big mamuśka, z moimi 87kg;) (+3kg od początku ciąży), a to dopiero 4msc

Ja zaczynałam z wagą 86 a urodziłam z 89

1 polubienie

Czyli tyle co nic

@mamamalwi1 @Anetteso_gmail.com to wasze maluszki to chyba drobinki były, bo waga wam niewiele przyrosła w ciąży

Każda kobieta inaczej przechodzi okres ciąży, także u każdego to sprawa indywidualna. To że ktoś Ci zasugeruje co może być u Ciebie, to bierz na pół, bo możesz mieć inaczej.

Wymarzona waga !
Ja w drugiej ciąży chudłam zamiast tyć ale jakim kosztem … wymioty dzień w dzień

Oj tak, już bliziutko do końca :heart: moja ciąża jest mega łaskawa, więc przez cały czas czuje się dobrze :smiling_face_with_three_hearts: czy wszystko gotowe? Niby te najważniejsze rzeczy tak ale jeszcze muszę dokupić drobiazgi typu butelka, smoczek :crazy_face:

@Michaska u mnie dopiero się okaże, bo maluszek jeszcze w brzuchu :pregnant_woman:t4: ale faktycznie lekarz na ostatniej wizycie stwierdził, że nie będzie duży :smiling_face: @Anetteso_gmail.com o to u Ciebie też maleńki przyrost, a ile maluszek ważył ? :heart:

1 polubienie

Pierwszą córka niecałe 3 kg. Druga 3,5 kg

2 polubienia

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Zaczynałam z wagą 83 na porodówkę szłam z wagą 80 w pierwszej ciąży

1 polubienie

@mamamalwi1 tak wiem ale 37 tc to już końcówka i raczej już dużo więcej kilogramów nie nabierzesz :smiling_face:

@Anetteso_gmail.com no to drugie ważyło tyle co mój synek

1 polubienie

O to wcale nie dużo więcej

No to świetnie, bo miło się słyszy kiedy ciąża jest przyjemnym czasem dla przyszłej mamy :smiling_face_with_three_hearts: wiadomo że każda jest inna, ale budujące jest to że są takie że kobieta jest zadowolona ze swojego stanu :heart:
Aaa to takie drobiazgi to już najłatwiej dostępne, jak te najważniejsze już są. :star_struck:

3 polubienia

Co tu tak cicho się zrobiło? Hehe

Hejka, co u was słychać?

Może być ciężko ale jak później będziesz wspominać to stwierdzisz , że wcale nie było tak źle.
przynajmniej u mnie tak było.
mam 30 lat i pierwszego wyczekanego i wymarzonego dzidziusia :heart:
odpoczywaj, dbaj o siebie.
nie daj się zwariować „dobrym radom” , bo każdy jest inny, każda ciąża jest inna , każda dzidzia inna. działaj instynktownie.
rób co czujesz i na ile się czujesz. nie bój się mówić o problemach i o tym jak się czujesz. ja wyrzucałam z siebie wszystko nie dusiłam w sobie mimo że słyszałam , że ciąża to nie choroba . choroba nie ale objawy chorobowe są i mamy prawo o tym mówić :slight_smile:
ściskam wszystkich mocno, dużo miłości i wsparcia życzę wszystkim :heart:

1 polubienie

Ciąża to najlepszy czas :smiling_face_with_three_hearts: poród i połóg
nie jest taki straszny jqk go opisują :innocent:
wiadomo w ciąży jest ciężko, ale bardzo by się chciało wrócić do tego :smiling_face_with_three_hearts: tych kopniaków, 23 wizyt w toalecie przed snem :joy:

Ja też bym chętnie wróciła do bycia w ciąży ale do takiej w jakiej byłam. Była bezproblemowa i czułam się świetnie. Jednak ciąża, ciąży nie równa i czasem druga bywa już nie taka przyjemna w obejściu :grin: no ale i tak warto spróbować

1 polubienie

Aby mnie szastała z takim stwierdzeniem że poród i połk nie jest taki zły jak go opisują bo to wszystko kwestia indywidualnych doświadczeń i sytuacji.

Oraz także na jaki szpital i na jaki personal trafisz bo to naprawdę ma fenomenalne znaczenie

1 polubienie