Muszę się wreszcie do niej przekonać. Bo mam z tym problem a ostatnio plecy mi wysiadają
No to ja przy was to jest big mamuśka, z moimi 87kg;) (+3kg od początku ciąży), a to dopiero 4msc
Ja zaczynałam z wagą 86 a urodziłam z 89
Czyli tyle co nic
@mamamalwi1 @Anetteso_gmail.com to wasze maluszki to chyba drobinki były, bo waga wam niewiele przyrosła w ciąży
Każda kobieta inaczej przechodzi okres ciąży, także u każdego to sprawa indywidualna. To że ktoś Ci zasugeruje co może być u Ciebie, to bierz na pół, bo możesz mieć inaczej.
Wymarzona waga !
Ja w drugiej ciąży chudłam zamiast tyć ale jakim kosztem … wymioty dzień w dzień
Oj tak, już bliziutko do końca
moja ciąża jest mega łaskawa, więc przez cały czas czuje się dobrze
czy wszystko gotowe? Niby te najważniejsze rzeczy tak ale jeszcze muszę dokupić drobiazgi typu butelka, smoczek ![]()
@Michaska u mnie dopiero się okaże, bo maluszek jeszcze w brzuchu
ale faktycznie lekarz na ostatniej wizycie stwierdził, że nie będzie duży
@Anetteso_gmail.com o to u Ciebie też maleńki przyrost, a ile maluszek ważył ? ![]()
Pierwszą córka niecałe 3 kg. Druga 3,5 kg
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Zaczynałam z wagą 83 na porodówkę szłam z wagą 80 w pierwszej ciąży
@mamamalwi1 tak wiem ale 37 tc to już końcówka i raczej już dużo więcej kilogramów nie nabierzesz ![]()
@Anetteso_gmail.com no to drugie ważyło tyle co mój synek
O to wcale nie dużo więcej
No to świetnie, bo miło się słyszy kiedy ciąża jest przyjemnym czasem dla przyszłej mamy
wiadomo że każda jest inna, ale budujące jest to że są takie że kobieta jest zadowolona ze swojego stanu ![]()
Aaa to takie drobiazgi to już najłatwiej dostępne, jak te najważniejsze już są. ![]()
Co tu tak cicho się zrobiło? Hehe
Hejka, co u was słychać?
Może być ciężko ale jak później będziesz wspominać to stwierdzisz , że wcale nie było tak źle.
przynajmniej u mnie tak było.
mam 30 lat i pierwszego wyczekanego i wymarzonego dzidziusia ![]()
odpoczywaj, dbaj o siebie.
nie daj się zwariować „dobrym radom” , bo każdy jest inny, każda ciąża jest inna , każda dzidzia inna. działaj instynktownie.
rób co czujesz i na ile się czujesz. nie bój się mówić o problemach i o tym jak się czujesz. ja wyrzucałam z siebie wszystko nie dusiłam w sobie mimo że słyszałam , że ciąża to nie choroba . choroba nie ale objawy chorobowe są i mamy prawo o tym mówić ![]()
ściskam wszystkich mocno, dużo miłości i wsparcia życzę wszystkim ![]()
Ciąża to najlepszy czas
poród i połóg
nie jest taki straszny jqk go opisują ![]()
wiadomo w ciąży jest ciężko, ale bardzo by się chciało wrócić do tego
tych kopniaków, 23 wizyt w toalecie przed snem ![]()
Ja też bym chętnie wróciła do bycia w ciąży ale do takiej w jakiej byłam. Była bezproblemowa i czułam się świetnie. Jednak ciąża, ciąży nie równa i czasem druga bywa już nie taka przyjemna w obejściu
no ale i tak warto spróbować
Aby mnie szastała z takim stwierdzeniem że poród i połk nie jest taki zły jak go opisują bo to wszystko kwestia indywidualnych doświadczeń i sytuacji.
Oraz także na jaki szpital i na jaki personal trafisz bo to naprawdę ma fenomenalne znaczenie