Jesienny must have

No to prawda akurat
Ale każdy robi jak uważa

1 polubienie

To bardzo prawdopodobne :laughing: wszystko się zmienia :frowning: i czasem nie koniecznie na dobre
@Mamusia1 ja umyłam zaraz jak przyszliśmy ze szpitala , taki pachnący czyścioch się zrobił :heart_eyes:

1 polubienie

To ja o tym wiedziałam … i też nie można do nosa wkładać tylko na obrzeżach noska … ja nie ryzykowałam u mojego z ma już ponad rok

Ale mówisz o maści majerankowej czy i galganku?

Z tym kąpaniem to faktycznie zmiana. Moja mama powiedziała że jak to nie myć dziecka :joy:

1 polubienie

Zapisałam sobie to, żeby wiedzieć przy kolejnych infekcjach. Kurde nigdy o tym nie słyszałam :face_with_peeking_eye: takie rady to złoto :heart:

Z racji obecnego stanu :pregnant_woman: i fakt, że maluszek przyjdzie na świat w listopadzie to jestem już zaopatrzona w kombinezon oraz otulacz do nosidełka, a na spacerki w gondoli mam śpiworek :blush: Oczywiście do słodkich drzemek w ciągu dnia mam cieplutki kocyk :blush:

Co chwilę coś zmieniają w szpitalach nowe standardy . Ka pamiętam jak położna zapytała mnie czy umyć dziecko , myślę kiedyś myli to co to za roznica niech umyją :thinking: i zaprosiła mnie żeby zobaczyć jak myją , to tak poobracała tym maluszkiem pod bierzącą wodą :see_no_evil: ale faktycznie jak mówiła synek automatycznie po kąpieli się uspokoił i aby opatulony mrugał oczętami :smile:

Ja na początku tak pomyślałam że pasuje wymyć z tego wszystkiego ale jak naopowiadala położna że ta maź chroni skórę dziecka to mówię dobra, niech będzie doba a potem w domu umyjemy.

My córkę też późno :slight_smile:

1 polubienie

O majerankowej

Tak haha babcie nie mogą zrozumieć że nie ma codzinnej kąpieli i skandowania oliwką haha
@Mom.of.two zapisz koniecznie bo to naprawdę pomaga
@Michaska no to tak tak tylko pod nosek

1 polubienie

Nie pomyślałam żeby dawać maść do nosa :face_with_peeking_eye: smarowałam pod noskiem nie wielką ilość może nie zaszkodziło

2 polubienia

No tak, smarować tez nie zalecają ale przyznam że dziecko po oliwce czy innych balsamach tak pięknie pachnie jak dzidziuś :face_with_hand_over_mouth:

Ja ruszam z jesiennymi wypiekami i daniami!!
Wczoraj na kolację była zupa krem z cukinii, bo zostało nam jeszcze z ogródka od bratowej męża :rofl: więc dziś pewnie będziemy ją dojadać, ale już mam paprykę i na jutro będzie na kolacje krem z papryki :heart:
Dziś upiekłam też cynamonki, bo przyjedzie moja mama na kawkę, to żebyśmy miały coś słodkiego do przekąszenia :hear_no_evil:
Także u nas jesień pełną parą, już mam jesienne dekoracje, tylko czekam, aż jesień będzie faktycznie piękna i złota, bo póki co jest strasznie deszczowo

4 polubienia

Chyba jestem jedyną która nie przepada za cynamonkami :smiley:

Pooo ale kuszczo wyglądają !:heart_eyes:

O cynamonki, pycha. Nigdy nie robiłam ale w tym roku mam postanowieniem że zrobię

Oooo cynamon ki, wyglądają ekstra … mega apetycznie

Wiesz co ja robiłam w sumie pierwszy raz :hear_no_evil: ale wyszły naprawdę pyszne :smiling_face_with_three_hearts: