No to prawda akurat
Ale każdy robi jak uważa
To bardzo prawdopodobne
wszystko się zmienia
i czasem nie koniecznie na dobre
@Mamusia1 ja umyłam zaraz jak przyszliśmy ze szpitala , taki pachnący czyścioch się zrobił ![]()
To ja o tym wiedziałam … i też nie można do nosa wkładać tylko na obrzeżach noska … ja nie ryzykowałam u mojego z ma już ponad rok
Ale mówisz o maści majerankowej czy i galganku?
Z tym kąpaniem to faktycznie zmiana. Moja mama powiedziała że jak to nie myć dziecka ![]()
Zapisałam sobie to, żeby wiedzieć przy kolejnych infekcjach. Kurde nigdy o tym nie słyszałam
takie rady to złoto ![]()
Z racji obecnego stanu
i fakt, że maluszek przyjdzie na świat w listopadzie to jestem już zaopatrzona w kombinezon oraz otulacz do nosidełka, a na spacerki w gondoli mam śpiworek
Oczywiście do słodkich drzemek w ciągu dnia mam cieplutki kocyk ![]()
Co chwilę coś zmieniają w szpitalach nowe standardy . Ka pamiętam jak położna zapytała mnie czy umyć dziecko , myślę kiedyś myli to co to za roznica niech umyją
i zaprosiła mnie żeby zobaczyć jak myją , to tak poobracała tym maluszkiem pod bierzącą wodą
ale faktycznie jak mówiła synek automatycznie po kąpieli się uspokoił i aby opatulony mrugał oczętami ![]()
Ja na początku tak pomyślałam że pasuje wymyć z tego wszystkiego ale jak naopowiadala położna że ta maź chroni skórę dziecka to mówię dobra, niech będzie doba a potem w domu umyjemy.
My córkę też późno ![]()
O majerankowej
Tak haha babcie nie mogą zrozumieć że nie ma codzinnej kąpieli i skandowania oliwką haha
@Mom.of.two zapisz koniecznie bo to naprawdę pomaga
@Michaska no to tak tak tylko pod nosek
Nie pomyślałam żeby dawać maść do nosa
smarowałam pod noskiem nie wielką ilość może nie zaszkodziło
No tak, smarować tez nie zalecają ale przyznam że dziecko po oliwce czy innych balsamach tak pięknie pachnie jak dzidziuś ![]()
Ja ruszam z jesiennymi wypiekami i daniami!!
Wczoraj na kolację była zupa krem z cukinii, bo zostało nam jeszcze z ogródka od bratowej męża
więc dziś pewnie będziemy ją dojadać, ale już mam paprykę i na jutro będzie na kolacje krem z papryki ![]()
Dziś upiekłam też cynamonki, bo przyjedzie moja mama na kawkę, to żebyśmy miały coś słodkiego do przekąszenia ![]()
Także u nas jesień pełną parą, już mam jesienne dekoracje, tylko czekam, aż jesień będzie faktycznie piękna i złota, bo póki co jest strasznie deszczowo
Chyba jestem jedyną która nie przepada za cynamonkami ![]()
Pooo ale kuszczo wyglądają !![]()
O cynamonki, pycha. Nigdy nie robiłam ale w tym roku mam postanowieniem że zrobię
Oooo cynamon ki, wyglądają ekstra … mega apetycznie
Wiesz co ja robiłam w sumie pierwszy raz
ale wyszły naprawdę pyszne ![]()