Uwielbiam cynamonki . Ale tylko w okresie już takim jak się chłodno robi , więc już zaczynam jeść haha . Podziwiam za piękny wypiek . Ja nie mam rąk do pieczenia ani chęci w sumie więc zostają tylko kupne .
Z jakiego przepis i robiłaś ?
Z przepisu Kingi Wierzbickiej, ale bardzo długo wyrabiałam ciasto ok 15/20 minut, bo inaczej było lepkie
Zapisałam, mam nadzieję, że będę o tym pamiętać przy kolejnej chorobie 🫶🏼
@DDoominika kocham cynamonki, też mam w planach zrobić, może jeszcze w tym tygodniu się uda ![]()
Była o to ciaso drama na tiktoku że lekpkie
może też zrobię!![]()
Haha no tak ja jednak chciałam za kazdym razem żeby bobasek był umyty
a w domu co 2 -3dzień kąpałam ![]()
@Kargaw my też stosujemy maść majerankową pod nosek jak tylko katarek się pojawia.
@DDoominika mm wygląda przepysznie:star_struck: ja widzę takie zdjęcia a na czczo muszę być bo na badania jadę ![]()
I faktycznie jak podczas wyrabiania sprawdzisz sobie po 5 minutach to jest lepkie, a już 15/20 minut no to już fajne. ![]()
A to wyrabiałeś ręcznie ?
Oo pychotka , zjadłabym mniam
Nie, w jej przepisie jest, żeby ręcznie lub z mikserem planetarnym, ale nie mam takiego.
Do zwykłego miksera podłączyłam te takie końcówki slimaczki (o ile tak się naszywają) i wyrabiałam tak ![]()
To muszę zrobić ! ![]()
![]()
O mniam mniam
uwielbiam!
A wyszły Ci mega smakowicie prezentujące się ![]()
Aż poczułam ich zapach, jak spojrzałam na zdjęcie! ![]()
![]()
O reety, ale smakowite ![]()
Oj były pyszne, wyszło ich 9 i w sumie zniknęły tego samego dnia ![]()
![]()
Masz czas usmazyc? Jak jak mam zrobic ciasto to na dwa dni rozkładam prace i jeszcze mąż musi pilnowac małej
a propo pączków to mam ochote zeobic kiedys serowe pączki
Oooo tak ! Kiedyś je robiłam pyszne są !![]()
Ej daj jednego ![]()
![]()
wyglądają pysznie eee
Mniam , zjadłabym takiego pączusia ![]()
Jakie pysznosci ![]()