Jesienny must have

Maść majerankowy jest super ale wiecie że ją stosuje się u dzieci powyżej 1rz a nawet na niektórych płatkach jest napisane że od 3 rz. U maluszków występuje ryzyko podrażnienia i może bardziej zaszkodzić niż pomóc.
@Magdalena93 dla dorosłych jak najbardziej jest pomocna

To jest gałganek alliny i nie zapachem się inhalowac tylko zostawić w sypialni na 2-3 godziny a później to wynieść uwalnia się tam allicyna czyli naturalny antybiotyk i naprawdę pomaga. Ja używałam już kilka razy ale ważne żeby zrobić to na początku infekcji to wtedy fajnie wszystko się zatrzymuje

2 polubienia

Ooo to nie wiedziałam :face_with_peeking_eye: maść Majerankowa poleciła mi inna mama i się nawet nie wczytałam :face_with_peeking_eye: kurczę mojemu po tym dopiero katar zelżywa , dobrze że piszesz o tym czosnku ja bym to całą noc pewnie trzymała

Dobra teraz doczytałam że można całą noc ale 2-3 metry od łóżka żeby nie był za blisko. Z tego co mnie mówiono to 2-3 godziny wystarczą bo później zapach czosnku może po prostu przeszkadzać. A no i trzeba ten czosnek rozgnieść bądź pokroić nie że całe ząbki.
Co do maści to wiesz no piszę tak jak jest w ulotce

Taaa, wróciła od poniedziałku. Mieli dzień przedszkolaka, dzisiaj przedstawienie więc się cieszy bo zawsze to jakieś inne atrakcje niż tak w domu. Dodatkowo dzisiaj też mieli zajęcia taneczne w przedszkolu a po obiadku zabrałam ją jeszcze na salę zabaw więc dzień pewnej wrażeń :heart:

Jak zawsze dajesz tyle nam cennej wiedzy . Dobrze wiedzieć takie rzeczy .

No jak pisze to muszę być jakieś substancje szkodzące :frowning: zapamiętam i przy odpukać kolejne infekcji zrobię także czosnkiem !

O widzisz nawet nie wiedzialam takich rzeczy :dizzy_face:

To super, będę testować na sobie

Ojej aż się rozkleiłam :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: czuję się jak mentor :rofl::rofl:
Ale to co wiem staram się wam przekazać bo może któraś z tego skorzysta :blush::blush:
@Karolinnna tak ważne żeby ta allicyna się właśnie uwolniła ja to biorę zawsze cebulę i czosnek razem i tak ciacham nożem byle jak ale żeby było pokrojone.
@Mama03 widzisz jak dobrze być na forum zawsze czegoś nowego się dowiesz :smiling_face::smiling_face:
@Magdalena93 koniecznie spróbuj i daj znać ja zauważam że to pomaga

2 polubienia

I do czego ją dajesz ? W sensie do jakiejś gazy ?

Tak do gazy takiej zwykłej i zawiązuje.

1 polubienie

Rady doświadczonej Mamy są cenniejsze niż złoto :heart:

1 polubienie

A to racja :grin::grin: a ja już nie chwaląc się mam doświadczenie w macierzyństwie kilkanaście lat temu i teraz :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

2 polubienia

To tym bardziej super wiedza, bo sama na pewno mogłaś zauważać różnice w różnych zaleceniach, metodach itd na przestrzeni tych lat :star_struck::star_struck:

Tak wszystko się zmienia to co robiłam przy córce jest nie do pomyślenia przy synu :rofl::rofl: czasem się nawet nie przyznaje do tego haha

1 polubienie

Jaka jest największa różnica ?

Hahaha :sweat_smile: A no też właśnie, bo zawsze robimy na dany moment to, co jest uznawane za właściwe, a po kilku czy kilkunastu latach okazuje się że to jest na przykład załóżmy nie dopuszczalne, niezalecane i tak dalej, więc naprawdę to wszystko potrafi się szalenie zmieniać na przestrzeni lat :face_with_peeking_eye::smiley:

Dokładnie tak jest. Kiedyś chusteczki mokre to byl luksus :face_with_peeking_eye: teraz już się od tego odchodzi i wodą się tyłek przemywa :rofl::rofl: kiedyś kąpanie musiało być codziennie i od razu po porodzie do kąpieli teraz już nie. No zglupiec można a ja myślę że za 10 lat będzie znów zupełnie inaczej

1 polubienie

Ja syna późno wykąpałam od przyjścia
Nie wiem czy się przyznawać :crazy_face:

Teraz to nie wiadomo w ogóle czy się odzywać :rofl::rofl: bo czasami coś co dla nas wydaje się takie normalne dla kogoś innego jest inne haha