Jeju , skąd Ty bierzesz takie super pomysły
a maluszka możesz wziąć ze sobą ?
Mogę , panie powiedziały że to żaden problem ![]()
Mąż mówi że mi się chyba nudzi że ciągle coś robię ![]()
![]()
Piękne te wasze prace. Ja na razie jestem na etapie tylko pokazywania co to kasztan i szyszka ale pewnie w przyszłym roku coś będziemy musieli już robić ![]()
Ale super, że masz takie chęci
![]()
A pamiętacie te korale z jarzębiny …
Nie chce żeby siedzieli przed tv więc jak widzę że im się nudzi to szukam im zajęcia
To prawdziwa mama na medal
Nie każdy ma tyle energii, żeby cały czas wymyślać zajęcia
O nie nie , żaden ze mnie ideał matki . Mi też nie raz nerwy puszczają . Także są w nas w domu bajki , nawet zamontowaliśmy projektor pod sufitem ![]()
![]()
Super pracę! Ja obserwuje na tt panią która robi z córką alternatywę żłobka i też będę chciała dla swojej robić takie ćwiczenia, szczególnie że chce ją posłać do żłobka później
Bardzo polecam te teczki z zadaniami dostosowanymi do wieku dziecka , my z synem robiliśmy jak był ze mną w domu , a ostatnio usłyszałam od wychowawczyni że moje dziecko jest na poziomie intelektualnym minimum 6 latka
U nas jesien to totalny szał kreatywny
Mam 7-latka i 5-miesieczniaka, wiec zabawy dostosowuje do wieku. Starszy uwielbia zbierac kasztany, szyszki i lisci, a potem robimy z nich zwierzaki z kasztanow i plasteliny, jesienne obrazki przyklejane na kartki i malowane farbami, dekoracje na okno z kolorowych lisci, czasem wrzucamy kasztany do miski i sortujemy kolory/ksztalty – maluch uwielbia dotykac i przewracac je w raczkach
5-miesieczniak jeszcze tylko obserwuje i probuje wszystko brac do buzi, wiec dla niego wersja „dotykowa” super sie sprawdza…jesien jest idealna na takie proste, domowe zabawy z natury ![]()
Ja kasztany
malowałam te jasne środki pisakami i na kartce rysowałam koło w danym kolorze , syn musiał powiedzieć jaki jest kolor na kasztanie i dopasować w odpowiedni okrąg ![]()
Ja muszę sobie poprzypominać właśnie i wyciągnąć teczki i zadania jakie miałam na studiach dla takich maluszków jak będzie moja.
Piękne
Super pracę, u nas dużo w przedszkolu robią też takich rzeczy więc o tyle fajnie że w domu mi tylko pokazuje swoje prace.
Sliczny
taki kreatywny ![]()