Jesienne prace dzieci 🍂

Jeju , skąd Ty bierzesz takie super pomysły :star_struck: a maluszka możesz wziąć ze sobą ?

1 polubienie

Mogę , panie powiedziały że to żaden problem :wink:

1 polubienie

Mąż mówi że mi się chyba nudzi że ciągle coś robię :rofl::rofl:

Piękne te wasze prace. Ja na razie jestem na etapie tylko pokazywania co to kasztan i szyszka ale pewnie w przyszłym roku coś będziemy musieli już robić :blush:

Ale super, że masz takie chęci :star_struck: :star_struck:

Haha mój syn akurat dzisiaj zbierał na powrocie ze szkoły jarzębinę i zrobił taki obrazek

1 polubienie

A pamiętacie te korale z jarzębiny …

1 polubienie

Nie chce żeby siedzieli przed tv więc jak widzę że im się nudzi to szukam im zajęcia

2 polubienia

To prawdziwa mama na medal :wink: Nie każdy ma tyle energii, żeby cały czas wymyślać zajęcia

O nie nie , żaden ze mnie ideał matki . Mi też nie raz nerwy puszczają . Także są w nas w domu bajki , nawet zamontowaliśmy projektor pod sufitem :rofl::rofl:

Super pracę! Ja obserwuje na tt panią która robi z córką alternatywę żłobka i też będę chciała dla swojej robić takie ćwiczenia, szczególnie że chce ją posłać do żłobka później

Bardzo polecam te teczki z zadaniami dostosowanymi do wieku dziecka , my z synem robiliśmy jak był ze mną w domu , a ostatnio usłyszałam od wychowawczyni że moje dziecko jest na poziomie intelektualnym minimum 6 latka

1 polubienie

U nas jesien to totalny szał kreatywny :maple_leaf: Mam 7-latka i 5-miesieczniaka, wiec zabawy dostosowuje do wieku. Starszy uwielbia zbierac kasztany, szyszki i lisci, a potem robimy z nich zwierzaki z kasztanow i plasteliny, jesienne obrazki przyklejane na kartki i malowane farbami, dekoracje na okno z kolorowych lisci, czasem wrzucamy kasztany do miski i sortujemy kolory/ksztalty – maluch uwielbia dotykac i przewracac je w raczkach :smile: 5-miesieczniak jeszcze tylko obserwuje i probuje wszystko brac do buzi, wiec dla niego wersja „dotykowa” super sie sprawdza…jesien jest idealna na takie proste, domowe zabawy z natury :fallen_leaf:

Ja kasztany :chestnut: malowałam te jasne środki pisakami i na kartce rysowałam koło w danym kolorze , syn musiał powiedzieć jaki jest kolor na kasztanie i dopasować w odpowiedni okrąg :upside_down_face:

1 polubienie

Ja muszę sobie poprzypominać właśnie i wyciągnąć teczki i zadania jakie miałam na studiach dla takich maluszków jak będzie moja.

Syn w weekend chciał polepić z gliny
P.S jego grupa w przedszkolu nazywa się muchomorki :mushroom: :upside_down_face:

5 polubień

Piękne

1 polubienie

Super pracę, u nas dużo w przedszkolu robią też takich rzeczy więc o tyle fajnie że w domu mi tylko pokazuje swoje prace.

Sliczny :smiling_face: taki kreatywny :smiling_face: