Jelitówka u rocznego dziecka

U mnie nie chcieli pić elektrolitów mimo, że zrobiłam im pyszne truskawkowe dla dzieci.

Oj, współczuję, chorować w ciąży to podwójnie ciężko… Dobrze, że dzieci przeszły to łagodnie! I faktycznie, szczepienie na rotawirusa robi różnicę, wiele mam mówi, że dzięki temu maluchy łagodniej przechodzą takie infekcje albo w ogóle ich omijają.

1 polubienie

Jelitowka wrocila :frowning: tzn tobi luzniejsza kupe i sluz ale bardzirj taka galareta :see_no_evil: pisalam juz do naszego lekarza to mam wszystkie warzywa i owoce odstawic podawac enterol elsktrolity i smecte :see_no_evil: niech juz to minie bo na leb dostane… dosyc ze walczymy caly czas z zalegajaca flegma to jeszcze to :see_no_evil: a w czwartek nas morze jedziemy :see_no_evil:

O nie, biedactwo… :weary: Jelitówka potrafi wykończyć, zwłaszcza jak człowiek już ledwo zipie od wcześniejszych przejść, oby szybko przeszło i nie pokrzyżowało wam planów na wyjazd

U nas za to super piję elektrolity , normalnie jak wodę od zawsze . Niektórzy się aż dziwią że łyżka po trochę podają ja nigdy nie miałam problemów

Organizm osłabiony , to dla tego pewnie

Oj, współczuję z całego serca… Jelitówka to już wystarczająco trudna sprawa, a jak jeszcze do tego dochodzi flegma i planowany wyjazd, to naprawdę można mieć dość.

No mam juz dosc… od 16 do tersz zrobil 1 ale to taka bardziej baka puscil i wylecialo… ale nie jalas woda czy cos tylko taka luzna troche plynna… jal bedzie sie utrzymywac jeszcze do poniedzialku a raczej bedzie to zrobie badanie kalu

1 polubienie

No tak, jeśli stan się utrzyma, to takie badanie faktycznie może być konieczne. Jelitówką zazwyczaj trwa krótko

Mi lekarz w czwartek mowil ze on ma vardziej biegunke baktetyjna i trwa nawet do 2 tyg.

Ojej mam nadzieję że już jest lepiej

O widzisz, może i tak.

Powiem ze dzisiaj juz jest lepiej zobaczymy jutro :slight_smile: jutro jedziemy na kontrole wiec kawalek bedzie musial wytrzymac :slight_smile:

1 polubienie

Super wiadomość i daj znać co jutro powie lekarz

Czasami jelitówka trzyma nawet tydzień. I dietę trzeba stosowac.

Echo ok… kolejna kontrola w pazdzierniku i moze zejda z jakis lekow :slight_smile:

1 polubienie

To na co bierze te leki aż do października?

Bierze:
Acesan - na rozrzedzenie krwi
Lisinopril - na nadcisnienie plucne
Sildenafil (viagre) na przyspieszenie pracy serca i to bierze 3 razy dziennie i w pazdzierniku zaczna schodzic powoli z dawek na 2 razy dziennie.
A te 2 pierwsze bedzie bral juz do konca zycia…

Oj, biedaczek… :face_holding_back_tears:

Ile taki maluszek musi tego brać :pleading_face: