Jedzenie z grilla w ciąży

My juz dawno zacxelismy sezon grillowy ale ja nie jemy nic z grilla ze wzgledu na moj zalodek.

Na szczęście są inne opcje niż kiełbasa, która niekiedy nawet nie grillowana bywa ciężkostrawna. Należy również koniecznie pamiętać, żeby sprawdzić, czy mięso się zrobiło i nie jest jeszcze surowe w środku!

Zawsze kiełbaskę można zastąpić grillowaną rybką, jak ktoś lubi! :slight_smile: Mniejsze ryzyko, że coś może się stać naszemu żołądkowi :slight_smile:

Rybką lub grillowanymi warzywkami też są pyszne, albo chlebek grillowany. Możliwości jest wiele.

Mamusie, polecam banana w czekoladzie z grilla, jest przepyszny! A smakował jeszcze bardziej, bo moja królewna nie zareagowała alergią! :slight_smile:

Ooo banana z grilla to jeszcze nie jadłam, natomiast polecam cukinię, czy bakłażana jako alternatywę kiełbachy :slight_smile: Czy camembert z grilla z żurawiną jak ktoś lubi :slight_smile:

Camembert to nie moje smaki ale oscypek z żurawiną mmmmm;)

Kurczę, jakoś do tej pory się nie przełamałam na grillowane owoce :stuck_out_tongue: Polecane też jest grillowane mango, ale samo w sobie mango mi nie smakuje, a grillowane mi jakoś nie pasuje hehe

Owocow te jeszce nie grillowalam zazwyczaj robie szaszlyki z warzywami i kurczakiem.

Banan z czekoladą z grilla jadłam raz był całkiem całkiem ale…raz zjadłam i jakoś drugi raz nigdy nie zrobiłam. Camembert jadłam niejednokrotnie i jest pyszny. :slight_smile: Więc również polecam.

Dobre też są grillowane pieczarki czy właśnie cukinia ogólnie warzywka. :slight_smile:

Ja będąc w ciąży nie jadłam nic z grilla ale może dlatego, że po prostu mnie od niego odpychało, nie smakowało mi a co najgorsze mdliło na samą myśl :slight_smile:
Wiem, że kobiety będąc w ciąży jedzą normalnie grillowane potrawy i nic złego się nie dzieje jeżeli ktoś ma na to ochotę to jak najbardziej, tylko ja owinęłabym wszystko pazłotkiem aby uniknąć zanieczyszczenia.

Jeśli chodzi o okres ciąży to ja się w ogóle nie ograniczam, jem praktycznie wszystko (oczywiście bez produktów zabronionych w ciąży)
Jeszcze moja pierwsza Pani ginekolog mówiła że im więcej różnych produktów tym lepiej, najlepiej żeby były to produkty zdrowe, świeże, ale uważam że jedzenie z grilla jeśli nam nie szkodzi to i dziecku nie zaszkodzi

Jadłam wielokrotnie dania z grilla ale w malutkich ilościach …do tego warzywka i nigdy nic mi nie było :slight_smile:

W ostatniej ciąży nie miałam okazji, a w pierwszej jadłam ale zdecydowanie wolę kiełbaskę z ogniska. Mogę za to podpowiedzieć że na biegunkę i wymioty super na mnie zadziałał enterol miałam w Boże narodzenie rotawirusa w czwartym miesiącu ciąży to probiotyk zupełnie bezpieczny.

W ciąży jadłam rzeczy z grilla. Jedynie nie jadłam rzeczy ostrych oraz kaszanki. Ale kiełbaskę, kurczaczka czy szaszłyki normalnie wcinałam :slight_smile:

Wszystko można jeść w ciąży oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Na pewno nie zaszkodzi Tobie i dziecku jak od czasu do czasu zjesz sobie jakieś danie z grilla

W ciąży grill mi smakował wyjątkowo mocno, szczególnie warzywa :slight_smile: ale niestety potem była zgaga, która dokuczała mi w zasadzie pod koniec codziennie, więc jak miałam ochotę to jadłam z grilla, skoro bez niego i tak zgag była i tak…

Ja w ciąży to wszystko jadłam i nie miałam żadnych mdlosci ani wymiotów

Ja jadłam dania z grilla :) Aczkolwiek wybierałam delikatne, lekkie potrawy. Starałam się nie jeść cięzkiego mięsa, bo mi to nie służyło.

Duże znaczenie ma również to jak się potrawy przyprawia. Zwróć uwagę na skład przypraw, tak aby nie było niepotrzebnych dodatków takich jak wzmaczniacze smaku:

https://www.vigorprzyprawy.pl/product-category/mieszanki-przyprawowe/przyprawy-do-grilla/ 

Od siebie polecam szczególnie to miejsce. Możesz znaleźć tam dobrej klasy przyprawy. Zamawianie w sieci jest wygodniejsze niż kupowanie stacjonarnie. 

Jadłam wszystko z grilla