Jazda z małym dzieckiem na rowerze w foteliku

Ja kupiłam w media expert 

my musimy zdecydowanie kupić rowery, bo przy dwójce dzieci to jednak fajnie byłoby latem pojeździć

np. coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/przyczepka-rowerowa-m-wave-niekompletna-11941061912?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_pmax&ev_campaign_id=17997574267&gclid=CjwKCAjw2OiaBhBSEiwAh2ZSPzZ6_97uWQXc5elVHL2BIj-qQaWay1KbbrhFQaaR4jezIquMc_DN6xoCWesQAvD_BwE 

tak to prawda fajnie latem gdzieś pojechać zawsze jakaś mini atrakcja

W czymś takim to dziecko nawet drzemkę sobie może uciąć:)

Ale super ta przyczepa nie raz właśnie widziałam coś takiego i się zastanawiałam jak to funkcjonuje i jak cenowo to wychodzi :)

Mój mąż właśnie ostatnio mówił o tej przyczepce, super sprawa :) noi bez ograniczeń wiekowych 

Brat ma mega fajna przyczepkę z regulowanym oparciem dla bobasa i pasami bezpieczeństwa. Kupował online - ja nie Robię długich dystansów wiec zwykle siedzisko wystarczy. a jak sobie radzicie w sytuacji, gdy macie 2latka i 8 miesieczniaka, i oboje chcecie zabrać na rower? Sprawdzają się te siedziska na bagznik dla starszego dziecka?

to moze własnie taka przyczepka, taki wózek za rowerem bedzie dobrym rozwiązaniem żeby zabrac 2 dzieci jednocześnie na rower 

Niby tak, ale ja się jakoś boje tych przyczepek, musze mieć dzieci blisko bo wariuje

Ta przyczepka może dobra sprawa przy większych dzieciach takich od 2 lat. Młodsze musiałabym mieć cały czas obok siebie na oku pod kontrolą.  

Zawsze ktoś może jechać z tyłu i obserwować czy wszytko jest ok

mi tez sie podobają takie przyczepki za rowerem na rodzinne wycieczki. myśle ze jest to lepsze jiż te krzesełka na rowerze bo jak dziecko uśnie to mu głowa tak nie lata na wszystkie strony co jest raczej niebezpieczne 

Widzialyscie cenę takiej przyczepki nawet używanej to mega wydatek. U mnie się to nie sprawdzi bo rzadko będę używać rower w tym roku ze względu na drugie dziecię. 

Też myślałam o takiej przyczepce ale cena mnie bardzo zniechęciła 

Ja też bym bardziej zdecydowała się na przyczepka niż fotelik- krzesełko. Chyba nawet bardziej bezpieczniejsze jest

My myśleliśmy o przyczepce ale wydaje nam się zbyt niebezpieczna na drogę gdzie jeżdżą samochody, do lasów jak najbardziej na tak.

Ja bym chyba wybrała siodełko na rower.

Jakoś bym miala zaraz leki, a co jeśli ta przyczepka się odepnie? :D

Oba mają swoje plusy i minusy. Faktycznie w foteliku jak dziecko zaśnie to głowa lata. Ale przyczepka w brew pozorom wcale nie jest lepsza do lasu. Kiedyś na wakacjach wypożyczyliśmy rower z przyczepka na przejażdżkę i właśnie pojechaliśmy do lasu. Puki jechaliśmy po asfalcie to spoko, ale jak wjechaliśmy do lasu to strasznie sypało z kół do tej przyczepki. Moskitiera w tym przypadku nie pomaga a osłona przeciwdeszczowa nie wchodzi w grę w ciepłe dni bo dzieciom by było duszno...

To też racja, wszystko ma swoje plusy i minusy ale nie wolno też rezygnować i myśleć cały czas o niebezpieczeństwach jakie mogą nas spotkać na rowerze