Podziwiam Was , my akurat rodzina bardziej żeglarska niż rowerowa, ale warto dowiedzieć się w razie co, kiedy i jak przewozić :)
Można wozić w foteliku dzieci ok roczku. Moja córka przed wiosną skończyła roczek i jak w sam raz na sezon rowerowy mogłyśmy jeździć już razem. Mamy hamax więc jak mała zasypiała to mogłam ją troszkę odchylić żeby miała wygodniej. Niedługo przydałby się dla młodszej córki tylko muszę dokupić środkowe zapięcie, może wiecie gdzie dostanę taką klamerkę? Jeżeli chodzi o te wózki to mam czarną wizję że to może się odczepić..
bardzo fajny pomysł ja tak jeżdze i moje dziecko uwielbbia
Jak ktoś prowadzi aktywny tryb życia to spoko choć ja myślę że bardziej będę chodzić na spacery niż jeździć na rowerze
My mamy fotelik na rower marki romer relax bardzo bezpieczne 5 punktowe pasy bezpieczeństwa i ochrona na nóżki do tego zakładamy kask na przejażdżkę.
Ja mam montowany z tylu jest świetny od roku używamy
w lecie rewelacja, można jeździć i zwiedzać, albo wybrać się na przejażdżkę ze znajomymi
Również mam takie z decathlonu montowany z tyłu. Szkoda ze przyszły rok z racji pojawienia się malucha będzie niewykorzystany
My planujemy zabierać maluchy na wycieczki, raczej takie siedzisko przyczepiane na bagaznik noi zaczniemy jak mały będzie już stabilnie siedział i wql, pewnie dopiero tak na 1.5 roku
Fajna jest taka przyczepka
Ja to w ogóle dziewczyny nie pamiętam kiedy ostatnio jeździłam na rowerze a co dopiero z maluchem wstyd się przyznać Po prostu
Jak miał gdzieś z rok to na kierownicy a później już montowany na bagażnik jak podrósł . tak mu się spodobało ze ma już 3 lata i nadal chce ze mną jeździć na rowerze . Zanim zaszłam w druga ciąże to dzień w dzień po kilka kilometrów . Dla mnie było dobrze bo człowiek schudł nie myślał o jedzeniu i trening zaliczony i dla dziecka frajda .
Nieraz tez potrafił mi zasnąć na plecach 😂
Ja swoje dzieci woziłam jakoś tak po roczku.
to ja taki fotelik na rower kupiłam jak córka dopiero miała 3 albo 4 latka, wczesnej sie bałam, że bedzie zasypiać i za bardzo będzie nią bujać.
Pomyślę o czymś takim w lecie my lubimy wycieczki w góry można by było wziąć i dzieci i rowery i jechac na jakąś polane:)
Fajne są takie wycieczki też mamy ochotę się wybrać
synek miał 10 miesięcy jak dziadek zabrał go na krótką przejażdżkę :) od tej chwili uwielbia po prostu jazdę na rowerze. muszę poszukać jakiegoś fotelika na rower dla nas, polecicie coś?
Warto udać się do sklepu z takimi fotelikami wydaje mi się że w Decathlon takie mają na pewno ci ktoś doradzi i pomoże dobrac odpowiedni dla Ciebie i Twoich potrzeb :)
Fajne też są te wózki takie korki zapinane za rowerem, można tam wrócić 2 dzieci. Też mi się to rozwiązanie podoba właśnie na jakąś wycieczkę
Nie bardzo wiem o jakie ci chdoI możesz podesłać link poglądowy ?