Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

A chusteczek do pupy używacie bo ja jakoś baaardzo mało bo myje pupe w wodzie cieplej wacikami rąk jakoś mi lepiej domywa

Również nie widziałam tych pampersów, ale nie jestem wzrokowcem, więc może to wszystko tłumaczyć. :wink:

Co do pieluszek Dada…
Przed narodzinami synka postanowiłam zaopatrzyć się w paczkę, ponieważ były tanie, ładnie się prezentowały oraz wyglądały na porządne. W naszym przypadku zdały egzamin, więc używamy tej firmy do dziś. Jeśli zaczęły przeciekać wymieniłam na większe i problem znikł. Moim zdaniem zawyżone są rozmiary, gdyż czwórki były bodajże aż do 18 kg., a przeciekły nam ze 3 razy mimo, iż syn waży niespełna 10 kilo. Wskoczyliśmy więc w 4+, które towarzyszą nam od dwóch miesięcy. Po nocy pampers jest bardzo napełniony, ale nic dziwnego skoro nie był zmieniany 11 godzin. W dzień jest ok., a przewijam dziecko średnio co 3 godziny. Brak odparzeń, chłonność w porządku itp.
Myślę, iż wszystko zależy od skóry maluszka. Uważam też, że skoro coś się sprawdziło, nie ma potrzeby tego zmieniać mimo, iż inne rzeczy mają o wiele lepszą opinię. Ponadto, moim zdaniem nie należy kierować się radami innych, lecz intuicją, a następnie reakcją naszej pociechy.

Kumpela ja chusteczek używam często, ale z tego co się orientuję większość mam tu obecnych stosuje ten sam sposób co Ty. :slight_smile:

Gosia u nas z dadami tak samo zmieniam jesli zaczna przeciekac :slight_smile: I tez wydaje mi sie ze ta rozmiarowka wagowo jest zawyzona :slight_smile: Pamietam ze 3 jakos wczesniej zmienilismy jeszcze zanim Marysia dorosla do wagi podanej na opakowaniu :slight_smile:

Kumpela ja tez uzywam chusteczek.
Jakos jest mi poprostu wygodniej. i wydaje mi sie ze taniej. bo waciki te wieksze sa drozsze od chusteczek.
A Marysia nie ma zadnej alergi wiec nie widze problemu zeby uzywac ich nadal :slight_smile:

Ja tez używam chusteczek i nie wyobrażam sobie życia bez nich. Przeważnie kupuje pampersy w promocji. Ostatnio zrobiłam zapas w lidlu. Chociaż Dady tez kupuje. Od dzisiaj są w promocji w Biedronce.

Niestety pula próbek bambino została wyczerpana. Nie zalapalam się :frowning:

O Zuzka szkoda a wczoraj jeszcze byly

no szkoda :frowning: chciałam koleżance polecić bo jej maluszek ma problemy z odparzeniami i to po każdym pieluszkach z jakimś zielonym wkładem a szuka dziewczyna czegos niedrogiego i co nie uczuli więc musi kupować całe opakowania bo próbek nigdzie nie może dostać… więc jej wyślę swoją paczke bo zamówiłam próbkę może te podpasują. chciałam ja przetestować ale młody problemu nie ma więc wolę oddac komuś kto potrzebuje. Szkoda bardzo że nie ma,czytałam żę mają dobre opinie

Roxi no i wlasnie to jest problem czasow dzisiejszych niby mamy 21 wiek a niektore rzeczy strasznie sie pogorszyly. Rozmawialam ostatnio z mama i mowila ze za czasow mojego brata czyli 18 lat temu pampersy mozna bylo kupic na sztuki jakie tylko sie chcialo nie trzeba bylo kupowac calych paczek.

Ja zdążyłam już użyć dady, pampersa, bella a teraz mamy pandy na żadne nie narzekam :slight_smile: Co do chusteczek niestety musimy używać przegotowanej wody bo chusteczki uczulają :frowning:

jamaratynam a probowas dada newborn?

Dada Newborn super pieluszki polecam

Kumpela ja mowilam o chusteczkach akurat :slight_smile: A pieluszki to nie wiem :slight_smile:

Dziewczyny jesli uzywacie chusteczek pampers to w Auchan jest promocja 6pak za 22,95zl
PPowiem szczerze ze sie w nich zakochalam sa idealne i chyba zadne im nie dorownaja. To maz wychaczyl promocje :slight_smile:

Ach no i kupilismy pieluchy tescowe i wiecie co, pogladowo nie sa zle. wielkoscia sa identyczne jak dada,. zobaczymy jak sie sprawdza :slight_smile:
108szt za niecale 49 zl ( w naszym przypadku rozm, 4) :slight_smile:

1

A pieluszki Bambino sa w Auchan za rozm 4 cena 24,99zl z tym ze tam jest mniej szt pieluszek bo zazwyczaj ten rozmiar ma 54 pieluszki a w Babino tego rozmiaru jest 44 szt wiec o 10 mniej.

A dobre są te e bambino? Ja cały czas na pampersach bo boje się ze zmienię zacznie cos wyciekac

Kumpela nie wiem dopiero przyjda mi probki to sie okaze :))

Też jestem ciekawa tych bambino

Iza, a nie wiesz czy ten promocyjny sześciopak chusteczek jest może w innym sklepie niż Auchan?

Gosia nie mam pojecia. Bylismy w smyku i wstapilismy do auchan bo to w jednej galeri i maz zobaczyl promocje wiec nie wiem.

Niunia, gdzieś tam pisałaś, że te pieluchy z Tesco tak się brylują od moczu. Mi właśnie to działo się przy pomarańczowych pampersach. A pieluchy z Tesco miałam tyllko próbki jedynki, a że siedziały na pupce nie dłużej niż dwie godziny to i do końca na ich właściwościach trudno było się poznać. Na tamten czas były w porządku.
Bambino ja nie lubić …

W rosmannie jest 6 o pak chusteczek Pampers za 27 zł z karta rossne