Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Lans na pampersy dobre ale jakie głupie hehe co komu fi tego w czym chodzi moje dziecko…
Powiem szczerze za mało próbowałam innych i jakoś podobnie jak u Artan utarły się na razie te Pampers pieluszki ale nie widzę problrmu kupna innych tylko żeby córce pasowały, po czsie to myślę też jest już jakaś kwestia przyzwyczajenia a nie pomyślała bym nawet o modzie na firmę lepszą gorszą :-/

Wlasnie lans sie szerzy i może dlatego

Tacy teraz są ludzie… bo chodzi o to że kupione w biedronce najtańszym sklepie… pomijając fakt że wszyscy tam kupują

o to jak moja koleżanka… Ona pampersy oryginalne,chusteczki też bo są najlepsze a wszystko inne to g… :slight_smile: Moim zdaniem też są najlepsze te pampersy ale tylko dla pupki mojego synka,a wiem,że dużo rodziców na nie narzeka i nie pasuja one maluszkom więc niestety jak odparzają,uczulają i przemakają to trzeba szukać czegoś innego. I albo kupuje się ekologiczne za 80 zł gdzie tam jets może 40 sztuk pampersów albo Dady czy inne pampersy marki własnej :slight_smile:

Ja staram się zwracać uwagę na ekologię ale niestety też nie wyobrażam sobie nie używania jednorazowych chusteczek czy pieluch, które jak wiadomo zaśmiecają… Może znacie jakieś pampersy, które są choć produkowane w bardziej ekologiczny sposób, jakiś biodegradowalny materiał itp.?

Weronique na rynku można kupić takie pieluszki to prawda jednorazowe ale przyjazne dla dziecka i środowiska tylko koszt trochę większy dlatego chyba nie są aż takie popularne a jak już to wśród nielicznych raczej. Te które znam to Bambo Nature i Muumi Baby ale pewnie jest tego więcej jak się zagłębić w temat :slight_smile:

Mumii tak są takie pieluszki wprawdzie nie mialam ich zamowilam próbkę która do tej pory nie doszła dlatego nie kupowalam ich bo nie wiem czy by się sprawdziły a jednak dużo droższe one są niż zwykle wiec olalam. Jakbym próbkę dostala i okazały by się fajne to czemu nie

Weronique ja dostałam kiedyś w prezencie pieluszki ekologiczne Beaming Baby, Pieluszki Beaming baby są grubsze i sztywniejsze od większości pieluszek na rynku - ale ponoć wszystkie składniki, z których zostały wykonane są wegańskie. Ale cenowo wychodzi coś koło 80 zł za 40 sztuk z tego co kojarzę bo nawet sprawdzałam. A próbowałaś wielorazówek może? - bo jedynie pierzemy wkłady bez produkowania odpadów :slight_smile:

Ja przy obydwu chłopcach używam Dady - dla nas najlepsze i cena nie rzuca na kolana, a jeśli chodzi o chusteczki do pupki to różowe Babydream z Rossmana - bez parabenów i konserwantów - nie uczulają i nie pachną nazbyt intensywnie a przy tym 4-ropak kosztuje tylko 15 zł

Babydream nie używałam. Cały czas chusteczki pampersy z dady u nas są… :slight_smile:

To chyba jest tak, że co osoba to inna opinia:) Najlepiej samemu przetestować kilka sztuk (na początek nie ma co na zapas kupować, bo może się okazać że dana marka nam nie odpowiada) np. Rossmanowskie chusteczki używałam… ale do wycierania kurzu, bo dla mnie za mało nawilżone są:) Ale zauważyła, że dla każdej mamy stopień nawilżenia optymalny jest inny

Perpetua to tak samo jak chusteczki fitti z biedronki. Jak dla mnie też za mało nawilżone a w dodatku za intensywny zapach mają, który mnie strasznie drażnił… ja nie kupowałam i nie testowałam różnich firm (jeśli chodzi o papmersy) używałam orgynalny pampers no dostaliśmy w prezencie i później dady… i przy nich zostaliśmy. Jak dla mnie są super tylkp szkoda że romiar 3 jest twardszy niż niższe… Ciekawe jakie bedą czwórki.

Może chusteczka różnych firm też przeszłam i racja albo później kurze się wybieralo albo buty albo w samochodzie heh także każda mama musi to przerobić co będę dobre dla mniej i dla dzieck.
Jutii cena duża tych pieluszek za ekologię trzeba płacić :-/ widzę niektórzy też trzymają się zasad chusteczki i pampersy tej samej firmy ja też ale tyle przerobiłam tych chusteczek że zostaje przy Pampers

Dzięki dziewczyny za info o pieluszkach ekologicznych. Nie zetknęłam się z nimi w sieciówkach, gdzie najczęściej kupuję, więc pewnie do zakupu dojdzie jeszcze koszt dostawy?

babydreem te rozowe chusteczki sa spoko

My używamy Nivea, Bambino i Hipp i wszystko jest w porządku :wink: Natomiast na początku kupiłam chusteczki z Dady, bo promocja w Biedronce, ale nie przypadły mi do gusty, jak dla mnie są za mokre i zostawiają pupę mokrą :frowning: A pampersy to Pampers i Dada. Innych na razie nie próbowaliśmy :slight_smile:

Wronique koszt dostawy trzeba doliczyć;/ Ja się też kiedyś zastanawiałam albo nad wielorazowymi albo nad jednorazowymi ale ekologicznymi. Jednak poczytałam że ich cena po zsumowaniu parunastu miesięcy użytkowania jest bardzo wysoka i pomyślałam że za te pieniądze mogę dość sporo rzeczy córce kupić. A nie oszukujmy się na początku jest tyle wydatków że głowa boli:)

Kumpla a te chusteczki z babydream maja jakis aloes czy cos w sobie?

tak sa extrasensitive to maja aloes moze slabo nasączone ale mi odopwiadały , dostałam je i jak najbardziej mogę polecić

Pieluszki eko jeszcze można dostać, a co z chusteczkami do pupy? Wyrzucacie do sedesu, nie wyrzucacie?