Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Izka niby moja juz dawno nie jest noworodkiem ale kupiłam tez te chusteczki i są bardzo dobre. Delikatny zapach , w sam raz nawilżone , wielkość ok. Polecam.
Widziałam tez ten papier ale jak sobie wyobrazilam mokry papier toaletowy to go nie wzięłam . Jakoś do mnie to nie przemawia.
a jak macie to pudełko na chusteczki to wyciągacie je z foliowego opakowania i wkładanie do pudełka czy razem z tym opakowaniem ?
A jak bez to nie wysychaja ?

Do plastikowego pudełka wkładasz z opakowaniem tylko to zamykanie klejące całkowicie odrywasz. Ta dziura w chusteczkach pokrywa się z dziurą w pudełku.

Ja tylko odklejam całkowicie klejącą część i wkładam razem z opakowaniem.

Ja też tak wkładałam :slight_smile:

Pudelko jest rewelacyjne. Chusteczki w ogole nie wysychaja. Ja testowalam chusteczki pampersa, dada te z pojemnikiem, bambino i cleanic kindii i jak dla mnie najlepsze sa te najnowsze kindii

Sa najmniej “mokre”, malo nasaczone co mi bardzo odpowiada i synkowi tez bo to jedyne po ktorych nie mz odparzen:)
A pampersy jak dla mnie najlepiej sie sprawdzily Pampersa, mielismy na poczatkj dady i ja nke rozumidm fenomenu tych pampersow. Praktycznie kupka synka wylatywala za kazdym razem na poczatku k jak zdjemowalam pampera to mialam wrazenie ze pupa jest mokra od moczu. A przy pampersach Pampersa nigdy nie bylo takich problemow. Synek cala noc przesypia w Pampersie i zande odparzenia nie wychodza a pupa jest sucha a gdy uzywalam dady musialam synka przebierac w nocy. Wiec ja polecam pampersy Pampers:) ale poki samemu sie nie wybrobuje to sie zdania nie wyrobi;):wink:

Aniniani jesteś chyba jedyną osobą zadowoloną z tych chusteczek :slight_smile:

Dziewczyny czteropak chusteczek z pampersa będzie teraz po 15 zl w Rossmannie :slight_smile:

dla mnie chusteczki dada z BAWEŁNĄ tak jak pisze ninia sa sper, na razie mialam jescze penaten chusteczki w miarę tez był delikatne i nie pachniały jakos intensywnie i dobrze wycierały pupkę, Teraz dostalismy jeszcze jakies z rosmana i huggies ale ich nie używałm jeszcze miałktos huggies pure?

Miałam kupować chusteczki huggisy ale chyba Agnieszka mi odradzila. Podobno się bardzo rwą. W końcu ich nie kupiłam.
Miałam jeszcze stare opakowanie tych zielonych chusteczek z biedronki i porownalam z tymi z pudelku em i stwierdzam że te stare były lepsze. Grubsze z takimi kuleczkami a te takie cienkie i płaskie. Widocznie zrobili promocje kosztem jakości. Szkoda.

A Nas uczuliły Pampersy firmy Pampers… Położna dzwoniła do wytwórni i okazało się, że faktycznie podmienili skład bo chcieli taniej i strasznie dużo dzieciaczków uczulają new borny :slight_smile:

Przerzuciliśmy się na Dady z Biedronki, nie narzekamy rewelacyjnie:) A propos teraz w Biedronce wszystkie rozmiary z Dady zą po 29,99 :slight_smile: Promocja trwa do końca miesiąca:)

Przeszłam przez chyba wszystkie pampersy. Na początku kiedy dziecko robi co chwila kupkę,to używałam pampersów,że tak powiem najtańszych, albo biedronkowe, albo rossmanowskie :slight_smile: potem zaczęłam kupować różne - wiadomo, najlepiej samemu sprawdzić, które będą dobre. Najgorsze jakie miałam to chyba były gaga z tesco, bo nie dość, że nie trzymały moczu to jeszcze były krzywe.

W ostateczności wybrałam pampersy pampers te w pomarańczowych opakowaniach :slight_smile: są na prawdę bardzo dobre i tanie jak na te pampersy, średnio kosztują 30zł za paczkę, nie ważne jaki rozmiar, ale bardzo często kupuje je w promocji albo w kauflandzie albo w strokrotce i za paczkę wychodzi 23-25zł:-) bardzo dobra cena i wychodzi taniej niż za DADE:-))))))

Dade też używałam -powiem tak, nie są najgorsze, ale te pomarańczowe pampers są o wiele lepsze. DADA szybciej robią się wilgotne mokre, a te pampersa nie. Można dłużej dziecko przytrzymać w pampersie- mokro mu nie będzie :slight_smile:
Nie żebym synkowi rzadko zmieniała pampersy, tylko dade szybciej się używa bo krócej się ją trzyma.

Mojego synka żadne pampersy nie uczulały, nie mieliśmy problemów ze skórą na szczęście. Bardzo rzadko też używałam jakich kolwiek maści do pupy, bo nie było takiej potrzeby. Starałam się aby nie siedział zbyt długo w pampersie, czesto go przemywałam zwykłą ciepłą wodą i wacikiem.

My na początku jak córcia się urodziła(zmiana pieluszki co moment):), to używaliśmy pampersów GAGA, później przeszliśmy na DADA ale się u nas nie sprawdziły, w końcu kupiliśmy Pampersy(pomarańczowe) dobre ale jednak najbardziej sprawdziły się u nas pieluszki Pampers zielone. I już innych nie próbowaliśmy:) A teraz córcia ma 2 latka i już od stycznia siusiamy na nocniczek:)

Zuzka kurcze ja tez kupilam te z pudelkiem czyli bedzie trzeba sie meczyc ale tez jeszcze nie otwieralam, do pudelka tez wkladam z opakowaniem tylko folie odetkalam

Jeżeli chodzi o Kindii to też używałam tych co pisze Aniami i jak dla mnie były ok. Gabarytowo chyba były troszkę mniejsze z tego co pamiętam, ale jeżeli chodzi o nawilżenie to nie miałam zastrzeżeń. Najbardziej lubię z Pampersa i Tami. Wypróbowałam te z Biedronki Dada które były z opakowaniem i też w sumie są ok.

Dziewczyny macie wrażenie, że pieluchy z dady w kontakcie z moczem mają dziwny zapach?

Bardziej to przy pampersach zauważyłam. Dawno dad nie używałam,ale zwrócę uwagę na to, jak otworzę nową paczkę. Z tego co pamiętam, to zapach dad mi nigdy nie przeszkadzał, ale może w tych nowszych partiach zmienił się skład.

Moim zdaniem dady nie mają zapachu po kontakcie z moczem, a pampersy niestety intensywny i to taki chemiczny.

Właśnie wcześniej tego zapachu nie czułam. A teraz strasznie. . .

Przy dadach według mnie czuć mocz,a przy pampersach chemiczny mocz że tak powiem

Mi papmers tez smierdzi strasznie…
A jesli chodzi o dady to nie narzekam mamy chyba 5 paczke i jest wszystko ok :slight_smile:

Wg. Mnie pampersy bardzo śmierdzą. To taki mdly zapach aż z kosza czuję. Dady są o wiele lepsze i nie mają takiego zapachu.