Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Ja Cię Martyna podziwiam, że nauczyłaś Małą już na nocnik siadać…nie ogarniam :slight_smile:

Ulka :smiley: Bez zachwytów. Mała nie woła jeszcze, że jej się chce, ani nic. Jedyne co, to ostatnio zaczęła stękać, jak chce kupkę, więc ją szybko sadzam i zaczyna gnieść ;p
I tak zakładam jej pampersa, ale jak pilnuję, żeby ją regularnie sadzać, to zostaje suchy przez długi czas.
Nie pamiętam ile Twoje maleństwo ma. Uważam, że jeżeli dziecko już samo siedzi, to powinno się je zacząć sadzać, żeby oswoiło się z tematem ;p

Mój ma 9 miesięcy i chyba póki siedzę z nim jeszcze w domu, to również podejmę próbę. Zawsze to jakieś urozmaicenie dnia :slight_smile:

No pewnie. Nic na tym nie tracisz, a może się okazać, że Mały szybko załapie :slight_smile:

Dokładnie, moja ma 11 miesięcy i jak chce kupke to też już woła eee. Pampersow idzie mniej.

A tej promocji Dady nie widziałam.

Ja promocji dada nie mam u siebie w biedronce. Może tylko w wybranych sklepach. Na stronie internetowej tez nic nie pisze o promocji.
Za to dojrzalam ze w Makro jest 6 opakowań chusteczek pampers za 21.80. Jak ktoś ma możliwość to warto kupić bo cena rewelacyjna. Ja kupie dwie paczki czyli 12 sztuk. Będzie zapas na dwa miesiące. Może bo u mnie jakoś bardzo dużo idzie tych chusteczek. Przez ostatni tydzień poszły dwie paczuszki. Az się dzisiaj zdziwiłam.

Przeprowadziłam z Mężem, jeszcze przed porodem, test pieluszek i najlepsze są pampersy… Tesco słabo, z Rossmana istna masakra, tak słabo wchłaniają, Biedronkowe też średnio. Dzięki decyzji, że tylko Pampers nie mamy problemu z odparzeniami, żadnymi wysypkami, itp. Cena warta jest takiego komfortu. Jeżeli ktoś ma kartę do Macro, to warto tam kupować. Z chusteczkami jest inaczej, jednak najbardziej jestem zadowolona z Huggies.

Biedronka, w jaki sposób niby przeprowadziliście ten test? Jak dla mnie właśnie pampersy się nie sprwadzają - ciągle przeciekały. A babydream i dady są ok/

Nam babydream niestety przeciekały, ale miałam tylko raz. Pampersów używałam tylko na samym początku. Dostałam też duży “tort” z Pampersów, więc trochę ich zużyłam. Miałam też Happy, ale jak raz wypróbowałam Dadę, to już na nic innego nie zmieniłam. Zdradziłam Dadę raz i kupiłam ostatnio Pampersy na noc, ale niestety niczym nie różnią się jak dla mnie od Dady oprócz ceny.
No i też nigdy nie mieliśmy problemów z wysypką, odparzeniami czy czymś takim. Więc nie widzę sensu przepłacać.

Faktycznie… ciekawi mnie test pampersów bez użycia dziecka, że tak to ujmę ;p

A dziewczyny woreczki na zużyte pieluszki ? Któraś z Was używa?

ja nie używam i wydaje mi się to zbędny wynalazek. Jak pieluchy zużyta to wrzucam do kosza a kosz wymieniam codziennie. Jak gdzieś wychodzę np. Do lekarza to mam e torebce jeden woreczek czy reklamiweczke i tam wkładam zużytego pampersa i przy najbliższej okazji wyrzucam.
Kupiłam 12 paczek chusteczek pampers. Za 44 zł w makro. Lepszej okazji nie widziałam.

Nie używam woreczków na pieluchy. Moim zdaniem, tak jak i Zuzki, to zbędny wydatek (to raz), a dwa potworne zanieczyszczanie środowiska… Już wystarczy, że tyle pampersów dziennie wyrzucamy… Jeszcze pakować to w foliowy worek? Nieee…

w biedronce co chwila są jakieś promocje - to na pampersy to na chusteczki czy tez srodki pielegnacyjne

Biedronka86 chyba trochę się wykosztowaliście na ten test pieluch…ale to, że nie macie problemów z odparzeniami to nie zasługa testu tylko po prostu dziecko dobrze reaguje na perfumowane pampersy.
Ja tylko pieluchę z kupą pakuje w osobny woreczek foliowy, taki np. po warzywach czy owocach z marketu i do kosza ogólnego.

Biedronka86 test wykonany bez dziecka to ciekawe, mogło się zdarzyć, że akurat dziecko będzie uczulone na pampersy i wasz test by ciut by się nie sprawdził. Myślę , że najlepszy testy robi się w trakcie użytkowania i u nas świetnie sprawdzają się dady, pampersy też ale po co przepłacać.

Nie używam woreczków na zużyte pieluchy, mam osobny mały pojemnik na pieluchy i jak się zapełni to wyrzucam.

Ulka85 a ja kupuję w hurtowni specjalne mini torebki jednorazowe jak do sklepu i tez pampersiaki pakuje od razu po zdjeciu z malej do woreeczkow

U nas też zdecydowanie pampersy zwyciężają… Kupiłam kilka dni temu nowe dady fit, niestety nie absorbowały tak dobrze wilgoci jak pampersy.

Moja bratowa używa Dada i jest zachwycona :wink: dobre pieluchy za dobra cenę :wink: sama kupiłam dla swojego malucha newborn :wink:

Ja przez 6 pierwszych miesięcy używałam dla synka pieluszek firmy pampers i jestem bardzo zadowolona przy dadach mieliśmy różne wypadki i nie polecam ich. co do chusteczek to używałam z pampersa i są cudowne idealnie nawilżone i ładnie pachną ,fitti z biedronki również mi podpasowały i polecam co do dada to nie są złe ale mniej nawilżone po za tym chusteczka nie jest cieńka i ładnie pachnie i cena nie jest wysoka warto samemu przetestować kilka wybranych i sprawdzić które nam pasują

ja dostałam takie woreczki w gratisie do zakupów w AkpolBaby firmy BabyOno - pachną kwiatkami i super zatrzymują zapach: )