Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Martyna - ja jestem super zadowolona. Są chłonniejsze od zielonych i nawet więcej niż 12 godzin wytrzymują. Warto, bo nie muszę zmieniać w nocy pieluszki i jest super spokojna noc :slight_smile:

Co do Pampers Premium Care mogę potwierdzić słowa Zofii, miałam je jakiś czas temu i jest to najlepsza wersja Pampersa. Sama się zastanawiam aby kupić je synkowi i zakładać na noc teraz kiedy robi się coraz większy a pieluszka po nocy to ostatnio dość potężny balon:)

nie wiem czy któraś kupowała takie biedronkowe fitti ale qrcze zmienili je teraz. Była takie miękkie a teraz są takie twardsze i ogólnie inne (teraz można je porównać do tych cleanic kindii) nie wiem czy to lepiej czy gorzej ale wolałam te wcześniejsze…

No mi przede wszystkim chodziło o zapach. Faktycznie chyba mniej się wydobywa smrodek, ale dopadł mnie totalny katar i teraz nie czuję nic. Przetestuję najpierw te activ baby, a najwyżej później kupię premium.
li_28 faktycznie po nocy jest niezły balon. Moja córka pobiła dzisiaj wszelkie rekordy. Nie dość, że pielucha była zasikana do cna, to jeszcze była taka kupcia (nazwałabym to z racji ilości inaczej, ale nie wypada!). Pielucha była po kolana :smiley:

leila ja czasami kupowałam te fitti, ale nie odpowiadał mi zapach.

Faktycznie po nocy jest napompowwna pielucha.ja ostatnio kupilam biedronkowe bo mi w ost chwili się przpomnialo ale uzywam tylko na dzień na noc Pamprsa.

Ja uzywam zamiennie pieluszek Babydream tych cieńszych i pampersów Premium i Sleep&Play i przyznam szczerze, że te pampersy Sleep&Play są świetne, nie przeciekają, siuśków też za bardzo nie czuć. U mnie sprawdzają się znakomicie.

ja tylko używam pampersów babydream i jestem z nich bardzo zadowolona, próbowałam dady ale dla mnie one strasznie śmierdzą. teraz mała dostała w prezencie i muszę je wykorzystać, ale sama ich nie kupuję

Przy starszej córci uzywałam również Pampersów Sleep&play ale w dzień na noc jednak zakładałam jej Pampersy te zielone albo Happy też się dość dobrze sprawdzały szczególnie jak już była troszkę starsza.

Po otwarciu paczki to faktycznie jest taki specyficzny zapach tych pampersów z Biedronki Dada. Ja z tym zapachem walczę tak, że po otwarciu paczki wyjmuję połowę jej zawartości z folii i odkładam tak luzem. Po godzince nieprzyjemnego zapachu już nie ma.

Ja część pampersów trzymam na przwijaku, aczkolwiek te, które używam nie maja specyficznego zapachu, co niewątpliwie jest dużym plusem.

Według mnie Pampersy i tak mają jeszcze najprzyjemniejszy zapach ze wszystkich. A co do radzenia sobie z nim to ja przechowuję pieluszki w jednej z szuflad w komodzie JJ, więc tam one szybko wietrzeją i zapach znika. A zużyta pielucha Pampersa wcale nie śmierdzi. Za to jak z Superpharm używałam raz to strasznie śmierdziały przed i po i w trakcie…

Dlatego jestem zdania, żeby mieć tak dwie sprawdzone firmy i od tych producentów kupować pampersy, bo nie wiadomo czasem na co się trafi.

Ja używam pieluszek z Pampersa i Dady. Ostatnio nie wiem co się stało ale Pampersy 4+ zaczęły nam w nocy przeciekać i kilka razy z rzędu miała powódź w łóżku. Po tych kilku nocach założyłam młodemu na noc Dadę i nic nie przecieka.

My już zużyliśmy niezliczoną ilość pampersów z Dady i jeszcze nie było takiego zdarzenia żeby cos nap przeciekło.

Ja tu np. nie mam za dużego wyboru w pieluszka, bo jednak króluje Pampers - rodzajów jest kilka i rozbieżność cenowa również duża, wiec można przebierać; )
Ja tam jednak i mimo wszystko kupuje najdroższe “zielone” po prostu polując na promocje - 2 w cenie 1 czy paczka za połowę ceny; )
Próbowałam każdego rodzaju (procz “new baby”) ale tylko te zielone nie przeciekaja i rzeczywiście wytrzymują cala noc bez zmiany; )

Za chwile będę miała okazję przetestować rodzaj “new baby” i juz bardzo mi się spodobał, bo mają miernik wilgoci ; )

Co do chusteczek… Tutaj na rynku znalazłam chusteczki w ogóle bez żadnych konserwantów itp - 99,9% wody i 0,1% ekstraktu z grejpfruta a zrobione są z bawełny. Nazywają się po prostu WaterWipes - cena bez promocji to niestety prawie 4e za paczkę 60szt ale ja ostatnio kupiłam w zestawie z pieluszkami i w sumie za paczkę wyszło 1,5e ; )
Nie pachną wcale, są bardzo mokre i świetnie sobie radzą nawet z najwiekszymi “problemami” ; )

Szkoda, że w Polsce nie ma takich chusteczek, jak u Ciebie SamantKa, co prawda te nasze nie są takie złe, ale mogłyby być ciut lepsze.

Samantka - new baby są super. Ja je cały czas miałam i miernik jest bardzo przydatny. Pampersy używam zielone na dzień a na noc Premium białe (new baby chyba są kremowe). Nam kilka razy kupka przeciekła z zielonych pampków, ale to jak J był całkiem mały i było za przeproszeniem morze kupy :wink: A teraz wszystko jest OK.

My tak samo, jak Mały był bardzo mały kupki przeciekały, zazwyczaj górą i robił się wiewiórczy ogon.

Ula haha dobre, wiewiórczy ogon. U nas kiedyś niestety ogon był jak pióropusz na głowie :wink: Położna w szkole rodzenia radziła podwijać pieluchę do środka taki kancik robić, ale u nas to i tak niewiele dawało. Na szczęście takich katastrof było mało.