Ja używałam przez pierwsze 3 miesiące tylko oryginalnych pampersów i chusteczek.Miałam uraaz bo starsza córka tylko na pampersy nie miała uczulenia ,to był dramat.U młodszej od 4 msca używam dady fioletowe i lupilu ,obie marki są super ,nie mam im nic do zarzucenia .A cenowo wychodzą też bardzo fajnie .Nawet teraz lupilu są w promocji :) my jeszcze korzystamy z 3 więc 49 szt kosztuje niewiele ponad 15 zł
Wioleczek, to cena wychodzi po 30 groszy za sztukę. My za rozmiar 4 tyle płacimy za dady fioletowe, jeśli są w promocji oczywiście.
Aneczka, z tego co wiem, to nawet teraz jest promka na te zielone. Są za 24 zł, ale bywają też po 19 zł. Normalnie kosztują 29 zł. Ja tam lubiłam starą szatę graficzną i ten kolor fioletowy, ale widziałam już te złote też fajnie wyglądają. Mam nadzieję, że nic nie kombinowali ooprócz koloru opakowania...
Dla mnie lupilu to porażka, nie sprawdziły się kompletnie. Zostaniemy przy Dada zielonych. A od jutra zaczynamy trening siedzenia na nocniku :)
My lupilu nawet nie próbowaliśmy. W Lidlu jesteśmy bardzo rzadko, więc specjalnie jechać mi się za bardzo nie opłaca. Przypasowaly mam dady, więc nie ma potrzeby eksperymentowania.
My na początku używaliśmy pampersa. Ale próbowaliśmy w międzyczasie innych marek. Dade. Z rosmana. Lupilu. I wkoncu przeszliśmy na dade. Te fioletowe. Tych nowych jeszcze nie używałam. Mam nadzieję że nic się nie zmieniło.
Z rosmana nam nie odpowiadały. Pampersy wkoncu w porównaniu z Dada robiły się szybko takie mega bomby od siusiu. A Lupilu to już wogóle porażka
Nam Lupilu, fioletowe Dady odparzyly pupcie na początku starsznie, te z Babydream Rosmanna, Pampersy Premium Care i Dady zielone najbardziej pasowały, ale zostaliśmy przy Dadzie ze wzgl na cenę, częste promocje i dostępność
Zdecydowanie jak czytam komentarze, to Dady chyba wygrywają. Nic dziwnego, stosunek ceny do jakości jest super.
Aga to prawda z taką cene jakość jest zadowalające i oczywiście warte zakupu
Ktoś kiedyś pisał, se podobno Dada i pampers to ten sam producent. Więc nie rozumiem dlaczego droższe pieluchy produkuje w dużo gorszej jakości niż te tańsze. Trochę to bez sensu.
Karolinach, nie wiem, czy ten sam producent, ale szczerze w to wątpię....
Już Ci tłumaczę na czym to polega. Dajmy na to: producent produkuje Pampersa - markę premium, no nie da się ukryć, trafia raczej do zamożnych ludzi, dla których Pampers to marka, nie próbują, nie eksperymentują, kierując się przeświadczeniem, że chwalony od lat Pampers jest najlepszy. Ten sam producent chce również trafić do mniej zamożnego klienta, więc produkuje również pieluszki tańsze, wcale nie gorsze jakościowo i w ten sposób opanowuje rynek, trafiając zarówno do klienta premium jak i tego mniej zamoznego. I wcale nie chcę tutaj nikogo obrazić, ponieważ sama uwielbiam pieluszki Dada i z nich korzystamy, ale to bardziej wynika ze świadomości, że mogę miec coś taniej, niekoniecznie słabszej jakości, ale wiele rodziców jest po prostu nieświadomych, wybiera "bezpieczną opcję" polecaną od lat.
No tak tylko ta bezpieczna opcja co raz częściej zawodzi chociaż muszę przyznać że ja sama od urodzenia córki używałam pampersa ale jak raz bez promocji musiałam zapłacić 50 zł za paczkę gdzie innych mogę mieć 2 paczki to mnie olśniło. Bardzo jestem zadowolona z pieluszek Dady gdzie już np. chusteczki to porażka
Patrycja oj tak te chusteczki nawilżane z Dady to tragedia, kupiliśmy kiedyś za namową koleżanki cały karton i potem długo żałowałam, używałam ich do wycierania stolika po jedzeniu, ale dziecku nie chciałam nawet rąk nimi wycierać
A nam pasują chusteczki Dada, zwłaszcza sensitive. Jestem z nich bardzo zadowolona.
Patrycja, właśnie to jest ten fenomen, bo ja też kilka pierwszych paczek kupiłam z Pampersa, nie mając w ogóle pojęcia, że istnieją inne pieluszki:D
Karolina nie nie ten sam producent. Pampers to Pampers i nie produkuje innych pampersów np Dada. Czytałam.na ten temat artykuł
Karolina kupiłam kiedyś box tych chusteczek i od razu uczuliły malutka natomiast synek może ich używać ale jest już starszy ma prawie 5 lat. Widzę że często sobie też nimi wyciera zabawki ale nie zabraniam mu bo i tak ich nie wykorzystam a on ma frajdę :D
Ja nie próbowałam tych chusteczek. Nawet nie orientuje się czy mają dobry skład. Od początku jestem wierna babydream sensitiv i na pewno tak zostanie.
U nas baby dream sensitive też się sprawdzał. Ale na razie zostajemy przy Dada.
Patrycja a ja kupuję i zero jakiegokolwiek uczulenia
To wszystko zależy od dziecka. Czasem nawet chusteczki ze słabszym składem nie uczulą, ale substancje szkodliwe wnikają w skórę i tam się magazynują. Chusteczek zawsze używa się dosyć często i dużo - bynajmniej u nas, dlatego warto sprawdzać składy tego, co używamy z dużą częstotliwością.