Gorąco polecam Pampers New Baby Dry!
Sprawdzałam już chyba wszystkie możliwe, dostępne w marketach pieluszki jednorazowe i chyba tylko te spełniały w 100% moje oczekiwania.
Są supercienkie, dzięki czemu skóra malca oddycha, nie tworzą się ŻADNE krostki, ani odparzenia. Nawet Pampers Premium Care nie są tak fajne. Używamy od ponad pół roku i jeszcze się nie spotkałam z tym, by pupcia córeczki była choćby czerwona. Nie przebieramy pieluchy całą noc a rano skóra nadal jest sucha, bo te pampersy tak dobrze wiążą wilgoć. W ciągu dnia również nie m potrzeby zmieniania ich częściej - na dzień schodzi nam około 5 pieluszek (chyba że zrobi kilka razy kupkę )
Polecam, na prawdę - swoje kosztują, choć jeśli kupuje się boxy to cena porównywalna jest do DADA np. (wychodzi około 50gr za szt. czasem nawet mniej, jeśli trafi się na promocję)
Korzystałam chwilowo z babydream (potrzebowałam tylko małe opakowanie, a tych z pampersa nigdzie nie mogłam znależć). Zużyłam to małe opakowanie i o zgrozo, na pupci i wargach sromowych pojawiły się potworne, czerwone krosty, które bolały córeczkę nawet podczas kąpieli.
Dada - nie powiem na nie nic złego, całkiem przyzwoite, jednak do New/active baby dry się nie umywają. Nie wiążą wilgoci juz tak dobrze…
Z pampersami juz jest tak, że trzeba sie przekonać na własnej (a raczej dziecka) skórze. Jednemu odpowiadają takie, innemu takie. Trzeba testować, próbować różnych, choć na pierwszy strzał polecam właśnie te
Chusteczki - ja lubię Softino z Lidla, tanie, w sam raz nawilżane i wygodnie się je wyjmuje, bo są takie, że próbujesz wyciągnąć jedną i przez przypadek wyjmujesz pół paczki. Chusteczki dada też lubię.
No ale tu tak jak z pieluchami - jedni wolą bardziej mokre, inni mniej…
Pozdrawiam
ja na samym początku nie stosowałam chusteczek tylko jak dziewczyny niektóre piszą miałam waciki i wode , chusteczki były na wyjścia jakoś koło 5 mc zaczęliśmy używać ich na co dzień
Zamarancza mozliwe ze trafilas na tą partie, co ja kiedys, pisalam gdzies tu o tym. Za Kasi rada kupilam nastepna paczke i juz bylo ok. Nawet jak je porownalam ze soba, byla duza roznica, choc ten sam rozmiar.
Moja Zuze te pantsy z Biedronki odparzyly, dosc mokre byly w dotyku. Mimo czestego zmieniania, ciagle miala odparzenia. Cenowo tez nie wychodza tanio, bo jakos 1.02zl sztuka, a pampersa na promocji wychodzilo mi ok 0.88gr. Ale fakt, ze są duzo wieksze. U Was tez wystepują tylko w rozmiarze 5 i 6? Bo na cenowce niby 4 tez jest wypisana, a nie udalo mi sie nigdzie spotkac.
Kochana ja powiem Ci że najlepiej sama się przekonasz które pampki są odpowiednie dla Twojego maluszka bo każde dziecko jest inne i co jednym dziecią pasuje drugim niekoniecznie. Co do chusteczek tak samo chociaż najlepsze sa płatki bawełniane moczone w wodzie bo to czysta woda bez dodatkowych środków. Co mama to inna opinia więc najlepiej sama sprawdź co będzie odpowiednie dla Twojego skarbu
My uzywamy pieluszek i chusteczek z biedronki. Mala dobrze na nie reaguje, to chyba jedyne chusteczki ktore lubi z tych co testowalismy. Nawet te z pampersa jej tak nie pasowaly jak te biedronkowe. Dziwne dziecko i tyle.
Pampersy na początek pewnie Pampers lub Dada, chusteczki Waterwipes
Mam dokładnie te same jakie zamówiłam na Feedo… Pantsy 4 wciskam na styk, więc chcę wykończyć paczkę i przechodzę na Dady, bo one są dużo większe… Nie wiem, czy trafiłam na taką partię, czy co, ale jak teraz miałabym kupić pampersy to chyba 4+, ale Pantsów w tym rozmiarze brak
Ja stosowałam oryginalne pampersy i chusteczki babydream.
Tym razem mam ochotę wypróbować pieluszki wielorazowe ze specjalnymi wkładami, a do przemywania używać zwykłej wody + zasypywanie mąką. Zobaczymy ile czasu damy radę )
Odważna… Ja bym się za to nie brała, jakoś wolę jednorazówki
U mnie króluje Dada i waciki . Chusteczki tylko na wyjazdy.
Chusteczki wiadomo raz raz i dzidzia ogarnieta. Ale szczerze polecam ich ograniczenie. My tylko woda i waciki i od urodzenia nie wiemy co to odparzenia - nic a nic. A jeśli już ktoś chce je stosować to pamiętajcie zetrzeć mokrą powłokę która zostaje po ich użyciu.
Do pampersów wielorazowego użytku nie mam przekonania. Zdecydowanie wole jednorazowe pampersy.
U nas bardzo dobrze sprawdzają się pieluszki DADA a chusteczki nawilżane kupuje w Lidlu , takie aloesowe nam podeszły. Pampersy uczulały mojego synka.
Ewcia88 zgadzam się, widzę że w wielu wątkach jest to stosowane, a raczej było, a teraz dużo się powiela tych tematów. Ale myślę, że to kwestia czasu i Redakcja zrobi porządek A my czytajmy i nie komentujmy powielanych wątków, bo właśnie w kółko pisze się to samo w powielanych wątkach.
To jest rzecz bardzo indywidualna - pieluszki wbrew pozorom dla jednego dziecka dobre, drugie będą odparzać. U nas sprawdzily się te z lidla, a potem przerzucilisty się na pampersy. Dady z biedronki nas odparzały. Natomiast u kumpla to te lidlowe odparzaly, a dady były ok. Wiec niestety trzeba zaryzykować i na swoim dziecku sprawdzić.
Pampersy Rada, a chusteczki najlepiej takie które są bezzapachowe. Super sposobem jest używanie płatków i w ody, ale to nie jest sposób dla leniwych.
Polecampampersy z dady. Można je znaleźć w biedronce. Chusteczki nawilżające polecam z baby dreamy. Zależy dużo od dziecka. Jakie pampersy i chusteczki nawilżające będą odpowiadać dziecku, a które nie. Dziecko samo zdecyduję co mu odpowiada.
Osobiście używam dady pampersow i chusteczek też albo huggisow. Ogólnie na początku warto wybrać chusteczki nawlizane woda takie jak huggies właśnie one raczej nie powinny uczulic. Co do pampersow każde dziecko inne ale z tego co widzę większość dzieci mam które znam odparzaly właśnie pampersy w tym i mojego syna więc my używamy dady i jesteśmy zadowoleni.
alicjas używaliśmy bambino i nie mam żadnych zastrzeżeń do tych pieluszek, a cenowo atrakcyjne. Nie przemakały nam, nie są bardzo grube jak niektóre pieluszki i wygodne się wydają. Na pewno w auchanie są.
Zamarancza, pantsy u nas rozmiarem też się różnią. Tzn. waga na opakowaniu jedno, a w użyciu za małe i trzeba większe. Ale tylko na koniec te opakowania takie były, bo wcześniej tego nie zauważyłam.
Pampersy z lidla też uważamy za ok. teraz poza toujoursami lupilu wypuściło nowe pieluszki. Przy drugim maluchu pewnie wypróbujemy, bo lidla mamy najbliżej.
marieee, życzę wytrwałości i powodzenia, ja przy drugim na pewno wielorazówkami nie chciałabym się bawić.
Ja kupiłam orginalne Pampersy i chusteczki Waterwipes. Zobaczymy czy dziecko się z nimi polubi.
Witarz, dokładnie tak, dlatego nie jestem za tym by robić duże zapasy pieluszek. Niektóre mamy już przed porodem kupują hurtowo…
Wioletta, nie tyle nie dla leniwych, co w podróży też chusteczki jednak się przydają, więc jakieś wybrać trzeba
Z chusteczek na pewno okropne są te bambino i johnsona, kupione na próbę i masakra.