Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Gorąco polecam Pampers New Baby Dry!
Sprawdzałam już chyba wszystkie możliwe, dostępne w marketach pieluszki jednorazowe i chyba tylko te spełniały w 100% moje oczekiwania.
Są supercienkie, dzięki czemu skóra malca oddycha, nie tworzą się ŻADNE krostki, ani odparzenia. Nawet Pampers Premium Care nie są tak fajne. Używamy od ponad pół roku i jeszcze się nie spotkałam z tym, by pupcia córeczki była choćby czerwona. Nie przebieramy pieluchy całą noc a rano skóra nadal jest sucha, bo te pampersy tak dobrze wiążą wilgoć. W ciągu dnia również nie m potrzeby zmieniania ich częściej - na dzień schodzi nam około 5 pieluszek (chyba że zrobi kilka razy kupkę :smiley: )
Polecam, na prawdę - swoje kosztują, choć jeśli kupuje się boxy to cena porównywalna jest do DADA np. (wychodzi około 50gr za szt. czasem nawet mniej, jeśli trafi się na promocję)
Korzystałam chwilowo z babydream (potrzebowałam tylko małe opakowanie, a tych z pampersa nigdzie nie mogłam znależć). Zużyłam to małe opakowanie i o zgrozo, na pupci i wargach sromowych pojawiły się potworne, czerwone krosty, które bolały córeczkę nawet podczas kąpieli.
Dada - nie powiem na nie nic złego, całkiem przyzwoite, jednak do New/active baby dry się nie umywają. Nie wiążą wilgoci juz tak dobrze…
Z pampersami juz jest tak, że trzeba sie przekonać na własnej (a raczej dziecka) skórze. Jednemu odpowiadają takie, innemu takie. Trzeba testować, próbować różnych, choć na pierwszy strzał polecam właśnie te :slight_smile:
Chusteczki - ja lubię Softino z Lidla, tanie, w sam raz nawilżane i wygodnie się je wyjmuje, bo są takie, że próbujesz wyciągnąć jedną i przez przypadek wyjmujesz pół paczki. Chusteczki dada też lubię.
No ale tu tak jak z pieluchami - jedni wolą bardziej mokre, inni mniej…
Pozdrawiam :slight_smile:

ja na samym początku nie stosowałam chusteczek tylko jak dziewczyny niektóre piszą miałam waciki i wode , chusteczki były na wyjścia jakoś koło 5 mc zaczęliśmy używać ich na co dzień

Zamarancza mozliwe ze trafilas na tą partie, co ja kiedys, pisalam gdzies tu o tym. Za Kasi rada kupilam nastepna paczke i juz bylo ok. Nawet jak je porownalam ze soba, byla duza roznica, choc ten sam rozmiar.
Moja Zuze te pantsy z Biedronki odparzyly, dosc mokre byly w dotyku. Mimo czestego zmieniania, ciagle miala odparzenia. Cenowo tez nie wychodza tanio, bo jakos 1.02zl sztuka, a pampersa na promocji wychodzilo mi ok 0.88gr. Ale fakt, ze są duzo wieksze. U Was tez wystepują tylko w rozmiarze 5 i 6? Bo na cenowce niby 4 tez jest wypisana, a nie udalo mi sie nigdzie spotkac.

Kochana ja powiem Ci że najlepiej sama się przekonasz które pampki są odpowiednie dla Twojego maluszka bo każde dziecko jest inne i co jednym dziecią pasuje drugim niekoniecznie. Co do chusteczek tak samo chociaż najlepsze sa płatki bawełniane moczone w wodzie bo to czysta woda bez dodatkowych środków. Co mama to inna opinia więc najlepiej sama sprawdź co będzie odpowiednie dla Twojego skarbu

My uzywamy pieluszek i chusteczek z biedronki. Mala dobrze na nie reaguje, to chyba jedyne chusteczki ktore lubi z tych co testowalismy. Nawet te z pampersa jej tak nie pasowaly jak te biedronkowe. Dziwne dziecko i tyle. :smiley:

Pampersy na początek pewnie Pampers lub Dada, chusteczki Waterwipes

Mam dokładnie te same jakie zamówiłam na Feedo… Pantsy 4 wciskam na styk, więc chcę wykończyć paczkę i przechodzę na Dady, bo one są dużo większe… Nie wiem, czy trafiłam na taką partię, czy co, ale jak teraz miałabym kupić pampersy to chyba 4+, ale Pantsów w tym rozmiarze brak :frowning:

Ja stosowałam oryginalne pampersy i chusteczki babydream.

Tym razem mam ochotę wypróbować pieluszki wielorazowe ze specjalnymi wkładami, a do przemywania używać zwykłej wody + zasypywanie mąką. Zobaczymy ile czasu damy radę )

Odważna… Ja bym się za to nie brała, jakoś wolę jednorazówki :slight_smile:

U mnie króluje Dada i waciki . Chusteczki tylko na wyjazdy.
Chusteczki wiadomo raz raz i dzidzia ogarnieta. Ale szczerze polecam ich ograniczenie. My tylko woda i waciki i od urodzenia nie wiemy co to odparzenia - nic a nic. A jeśli już ktoś chce je stosować to pamiętajcie zetrzeć mokrą powłokę która zostaje po ich użyciu.

Do pampersów wielorazowego użytku nie mam przekonania. Zdecydowanie wole jednorazowe pampersy.

U nas bardzo dobrze sprawdzają się pieluszki DADA a chusteczki nawilżane kupuje w Lidlu , takie aloesowe nam podeszły. Pampersy uczulały mojego synka.

Ewcia88 zgadzam się, widzę że w wielu wątkach jest to stosowane, a raczej było, a teraz dużo się powiela tych tematów. Ale myślę, że to kwestia czasu i Redakcja zrobi porządek :slight_smile: A my czytajmy i nie komentujmy powielanych wątków, bo właśnie w kółko pisze się to samo w powielanych wątkach.

To jest rzecz bardzo indywidualna - pieluszki wbrew pozorom dla jednego dziecka dobre, drugie będą odparzać. U nas sprawdzily się te z lidla, a potem przerzucilisty się na pampersy. Dady z biedronki nas odparzały. Natomiast u kumpla to te lidlowe odparzaly, a dady były ok. Wiec niestety trzeba zaryzykować i na swoim dziecku sprawdzić.

Pampersy Rada, a chusteczki najlepiej takie które są bezzapachowe. Super sposobem jest używanie płatków i w ody, ale to nie jest sposób dla leniwych.

Polecampampersy z dady. Można je znaleźć w biedronce. Chusteczki nawilżające polecam z baby dreamy. Zależy dużo od dziecka. Jakie pampersy i chusteczki nawilżające będą odpowiadać dziecku, a które nie. Dziecko samo zdecyduję co mu odpowiada.

Osobiście używam dady pampersow i chusteczek też albo huggisow. Ogólnie na początku warto wybrać chusteczki nawlizane woda takie jak huggies właśnie one raczej nie powinny uczulic. Co do pampersow każde dziecko inne ale z tego co widzę większość dzieci mam które znam odparzaly właśnie pampersy w tym i mojego syna więc my używamy dady i jesteśmy zadowoleni.

alicjas używaliśmy bambino i nie mam żadnych zastrzeżeń do tych pieluszek, a cenowo atrakcyjne. Nie przemakały nam, nie są bardzo grube jak niektóre pieluszki i wygodne się wydają. Na pewno w auchanie są.

Zamarancza, pantsy u nas rozmiarem też się różnią. Tzn. waga na opakowaniu jedno, a w użyciu za małe i trzeba większe. Ale tylko na koniec te opakowania takie były, bo wcześniej tego nie zauważyłam.

Pampersy z lidla też uważamy za ok. teraz poza toujoursami lupilu wypuściło nowe pieluszki. Przy drugim maluchu pewnie wypróbujemy, bo lidla mamy najbliżej.

marieee, życzę wytrwałości i powodzenia, ja przy drugim na pewno wielorazówkami nie chciałabym się bawić.

Ja kupiłam orginalne Pampersy i chusteczki Waterwipes. Zobaczymy czy dziecko się z nimi polubi.

Witarz, dokładnie tak, dlatego nie jestem za tym by robić duże zapasy pieluszek. Niektóre mamy już przed porodem kupują hurtowo…
Wioletta, nie tyle nie dla leniwych, co w podróży też chusteczki jednak się przydają, więc jakieś wybrać trzeba :slight_smile:
Z chusteczek na pewno okropne są te bambino i johnsona, kupione na próbę i masakra.