Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Dziecko samo sobie wybierze firmę:P mój bratanek na dada był uczulony ale już te z rossmana były ok, zależy po jakich nie będzie uczulenia:)

Ja używam pieluszki dada. Chusteczek nie używam wogole. W zamian za to przemywam woda używając płatków kosmetycznych. Jeszcze nigdy nie mieliśmy odparzonej lub zaczerwienionej skóry.

Jeśli chodzi o pieluszki to na wyprawkę kupiłam Dadę Premium. Zobaczymy czy się sprawdzą. Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to kupiłam kilka paczek Dady do szpitala i na ewentualne wyjazdy ale zamierzam stosować waciki i przegotowaną wodę. Chusteczki testuję na sobie. Niektóre zostawiały taki lepki film, który był dla mnie bardzo nieprzyjemny. Dada z bawełną tego nie mają.

A ja używam teraz pieluch tych z Lidia i jestem zadowolona. Jak dla nas są lepsze niż dady, bo one zaczęły nam ostatnio przeczekać i byłam zmuszona poszukać czegoś lepszego. Jeszcze kusi mnie żeby wypróbować te baby dream z rossmana.

Mały przespał noc w pieluchomajtkach z pampersa ale wydawało mi się, ze ma wilgotną piżamkę…już sama nie wiem dlaczego tak jest…może trafiłam jakąś kiepską partię. A gdzie kupujecie pieluchomajtki ?

My tylko pieluchy i chusteczki pampersa, do pieluchomajtek nie jestem przekonana, mimo, że syn ma już prawie dwa latka.
Jakiś czas temu dostałam od szwagierki chusteczki firmy fitti (jakoś tak się nazywały, niebieskie opakowanie) ale były strasznie szorstkie i mokre.
Pieluchomajtki widuję w rossmanie i gdybym się na nie zdecydowała to bym tam kupowała.

Pieluchomajtki kupiłam w Tesco, nawet pisałam tutaj o promocji;/ kolejnym razem kupię w Rossmannie i zobaczę czy jest różnica :wink:
Mama_Arka_Martynki mój synuś strasznie się wierci, jest wręcz nie do utrzymania tak się wyrywa przy przebieraniu dlatego też aby było sprawniej kupujemy pieluchomajtki i w dzień spisują sie rewelacyjnie.

Iwona ja kupuje w Rossmanie pieluchomajtki Pampers i nic nam sie nie przytrafilo nigdy. Ale siostra zakladala synkowi i tez czesto sie przesiusial w nich az zrezygnowala. Nie wiem od czego to zalezy;)

Ewelinko a widzisz więc jednak zdarzają się takie sytuacje jak u nas :confused: a już myślałam, ze mój synuś to wyjątek, wszystko się wyjaśni jak spróbuję innej partii z innego sklepu :slight_smile:

Dziewczyny mi się wydaje, że to wszystko zależy od budowy, płci i aktywności dziecka. Mój synek waży 6 kg a jeszcze dobre są pampersy premium care 2. Jedne dzieci są długie i szczuplejsze inne krótsze i grubsze. Myślę, że trzeba popróbować z rozmiarami pieluchomajtek i wybrać odpowiedni dla konkretnego dziecka.

Ginger998 to za pewne też jest ważne, być może mój synek po prostu za dużo sika nocą a w dzień przebieram go często dlatego też pieluchomajtki sprawdzają się i nie mamy awarii typu mokre ubranko czy chociażby wilgotne. Spróbuje kupić większy rozmiar.

Myslę ze kazda mama ma swoja ulubiona firmę. Kazdy doradzi co innego. jedne polecaja Dade, inne te z lidla a jeszcze inne tylko pampersy. My kupilismy happy (bo takich uzywala moja siostra) i byla zadowolona, a husteczki kupilismy pampersy bo w 6paku w gemini wychodzily najtaniej :slight_smile:

Ja zaufałam pampersom zresztą jak moje siostry czy szwagierka nikt na nie nie narzekał jeszcze, później będę próbowała z innymi firmami. Pieluchomajtki rzeczywiście są świetne dla takich ruchliwych dzieciaczków:)

Ja z pieluchomajtkami też miałam małe problemy, ale później było już wszystko w porządku. Ilona może spróbuj właśnie rozmiar większe i wtedy sprawdzisz a jak będą nadal przeciekać zawsze będziesz mogła używać je w ciągu dnia a na noc zakładać zwykłe pampersy.

Ja gdy córka jeszcze nie wolała używałam pieluchomajtek i świetnie się sprawdziły przy uczeniu korzystania z nocniczka. U nas nic nie przeciekało stosowaliśmy na początku w dzień i na noc, później tylko na noc.

Juz wcześniej pisałam premium Care są jakby większe od standardowych zielonych pampersow. Maja bardziej elastyczne boki z zapięciami i są ciut większe ogólnie.

Tak, spróbuję z rozmiarem większym i będę miała porównanie.
E.Okuszko u nas pampersy zielone spisują się rewelacyjnie a z tym rozmiarem to faktycznie musimy mieć z nich rozmiar większe aby były dobre.

Iwonka spróbuj z rozmiarem większym i możesz też spróbować białe Pampersa pielchomajtki :slight_smile: Moja waży ponad 10 kg i kupuje jej rozmiar 5 .

Tak Iwonka spróbuj może albo białych premium care albo po prostu rozmiar większe. Może to coś pomoże i koniecznie daj znać.

Z tymi rozmiarami ogólnie jest komedia, Córcia ma skończone 8 tyg, waży 4,100 a używam rozm 2, premium Care są ok a te zielone juz się odciskaja na nóżkach mimo, ze Córcia jest Mała i nie jest pulpecik wręcz odwrotnie a waga niby do 7 kg.
Ale pampersy i tak jak dla mnie najlepsze.