E. Okuszko - 3 Premium Care też jest troszeczkę większa niż tych zielonych, więc chyba jest tak w każdej numerówce.
Ja nie używałam dla synka Care tylko tych zielonych
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci przesypiają noce w pieluchomajtkach z pampersa?? Ja raz założyłam synkowi i przesilał…nie wytrzymały nocy i musiałam przebierać w trakcie snu ;/ nie maja tych chłonnych kanalików i myślę, ze to główny powód mniejszej chłonności…
Iwona nie mam jeszcze doświadczenia wszystko przede mną ale wydaje mu się że obe bardziej pasują w ciągu dnia aby zakładać dziecku jak jest ruchliwe bo szybciej.
Iwona886 moja śpi w pieluchomajtkach Pampersa , śpi całą noc , prawie 12 godzin i te pieluszkomajtki jej wytrzymują nigdy nie zdarzyło się ,żeby miała mokrą piżamkę . A i jeszcze moja mała bierze leki które są moczopędne . I pieluszkomajtki dają radę .
My tez uzywalismy u córki pieluchomajtki pampers w nocy i całą noc przesypiala, bez przeciekania.
Ja jak miałam te pieluchomajtki z Pampers to Synek całe noce przesypiał.
Iwona a może to jednorazowa wpadka? Spróbuj może jeszcze raz, bo być może nie tyle przesiusiał co siusiu poleciało bokiem co u mnie na początku bardzo często się zdarzało.
U nas pieluchmajtki zawsze się sprawdzają . Nie mieliśmy problemów z przesiąkaniem. Jedyne co to zauwazylam ze jak jest siku to pieluchy te robia sie takie zimne chyba że mi się tylko tak wydaje.
Mi zimne po siku wydaja się pampersy zielone, ale jak przewijam corke to pupa jest ok, w sensie, że nie jest zimna;) wiec może to nasze wyobrażenie;)
Widocznie to może była jednorazowa wpadka, dziewczyny pozytywnie piszą o nich więc może nie zrażaj się od razu:)
One są ba zewnątrz zimne, bo ten żel chłonny chyba jakoś izoluje, ja to przy prawie wszystkich pieluszkach zauważam, czy Pampers, czy te z Rossmanna… Dady dawno nie miałam to nie pamiętam
Ja kupuje premium i zielone zależy od promocji oba rodzaje są dobre.
Ale muszę napisać ze chusteczki nawilżane miałam j&j bardzo fajne mokre, pampersa jasne i zielone tez ok, jakieś zwykle Deep fresh i tez ok, a kupione jakiś czas temu babydream extra sensitive dla mnie były na pewno za suche (niecałe pół paczki zużylam reszta leży) i Córcia miała czerwona pupcie po 2 dniach stosowania, a po kupce zawsze myje pupę, tylko siku wycieram chusteczkami, odstawiłam je i zaczerwienienie zniknęło, pojawiły się też czerwone plamki na buzi bo parę razy nimi przetarlam.
Zresztą jest jeszcze jeden produkt z rosmana seria Alterra. Sensitiv balsam deo-roll i chusteczki oczyszczające użyłam raz twarz cała czerwona, a roll az miałam skórę odparzona (nigdy żaden mi nie zaszkodził nawet najzwyklejszy z marketu za 3zł)
E.Okuszko a ty na sobie użyłas te ostatnie produkty czy na dziecku że później taka czerwona twarz? Ja w ciąży użyłam kremu ziaja kozie mleko do bardzo suchej skóry i już nigdy więcej- też cała czerwona twarz…
Tak wszystkie pampersy wydają się od zewnątrz mokre i zimne ale już w środku takie nie są więc dziecko nie odczuwa tego zimna.
Ja pampersy też kupuje zarówno premium care jak i zielone i też wszystko zależy od promocji.
Jeśli chodzi o chusteczki to ja najbardziej lubię pampers natural clean a mojemu mężowi najbardziej odpowiadają Johnsona. Babydream jak dla mnie najgorsze pod względem właśnie nasączwnia. Zużyłam je do ścierania kurzu w mieszkaniu. Tylko, że ja trafiłam na bardzo mokre. Miałam też takie z netto i też jak dla mnie dobrze się sprawdziły, z Rossmanna Tami też dobre.
Na szczęście jednak żadne chusteczki nie uczuliły pupy mojego synka.
Corci parę razy wytarlam buzię po cycusiu tymi dla dzieci babydream i miała czerwona buzię, pupę tez, a mnie z serii alertta to tak na marginesie napisałam i o sobie te ostatnie produkty
Przy córce musiałam stosować tylko wodę z emolientem ponieważ każde chusteczki ją odparzaly a im droższe tym gorzej wyglądała pupa Marty. Jeśli chodzi o pieluchy to pampersy zielone ewentualnie dady ale musiały być zmieniane gora co 3 godziny bo inaczej znów odparzenia. Córka była wrazliwcem i większość kosmetyków jej po prostu nieodppwiadalo. Gdy wychodzilysmy to musiałam mieć waciki kosmetyczne takie większe i butelkę po kefirze z wodą i emolientem. Moczylam chusteczki, przechylajac butelkę i mylam tak pupę;-) kiedyś pani w przychodni spytała mi się czemu przemywam dziecko kefirem czy to nowa moda czy zalecenia lekarzy;-) a my tak ułatwiłyśmy sobie życie
Ja używam na zmianę Pampers premium care i Babydream. I te babydream jak dla mnie są najlepsze.Nie są chlorowane jak Pampersy. Mają do tego dobrą cenę a przy dziecku,które nosi już rozmiar 5 to ma znaczenie Fajne są też pieluszki Dada Premium,są bardzo dobre i lepsze niż stare wersje. Chusteczek nie używamy,wystarczy podmywanie pupki pod kranem albo płatkami z wodą
E.Okuszko tak myślałam:) MamaSzka a ja właśnie słyszałam negatywy na temat tych nowych z Dady może też zależy od dziecka.
My używamy albo pampers zielone lub białe albo tesco albo jak się skończą to dady z bawełną. Ogólnie sa ok, lecz dady najmniej lubię. Tesco sa fajne, zapach ok. W domu często wodą tylko po siku przemywam. Na waciku. Ale moje dzieci pupy prawie nigdy z problemami nie miały.
Pampersy zielone są na okrągło w promocji, co chwilę w innym markecie widze reklame. Choc ja najczesciej kupuje je w Rossmannie, bo tez mam je w dobrej cenie z karta Rosne. Ostatnio tesciowa kupila mi chusteczki nawilzane z Tesco-kiedyś na poczatku jak sie corka urodzila to tez je mialam, jedna paczke i powiem Wam, ze sa naprawde fajne. Przyjemnie pachną, tak świeżo ale nie za intensywnie i nie są zbyt mokre ani za suche (ja nie lubię jak chusteczki sa za mokre, to mam wrazenie ze sie kleja).
Dzięki dziewczyny być może jest tak jak piszecie Musze założyć jeszcze raz na noc i zobaczę jak sobie poradzą, bo w dzień jest rewelacja nie dość że łatwo się zakładają to i chłonne są
Na noc mam te zwykłe pieluszki pampers z kanalikami zielone i one spisują sie na medal