Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Kazda mama wybiera pampersy dla swojego dziecka te ktore uwaza za najlepszw dla swojego dziecka.

Polecam z Rossmann. I chusteczki i pampersy babydream. Skład chusteczek jest super (mówię o różowych) nie są bardzo mokre, więc dzidziuś się nie denerwuje że zimno w te upały. Jak dostaniesz je na promocji to są w super cenie. Pampersy mojej Lilli nie odparzają i mam wrażenie jakby były bawełniane, przyjemne :wink:

Pampersów trzeba wypróbować niestety na pupie naszego Malucha.Ja osobiście używam pieluch Pampers i jestem z nich zadowolona z pupą Synka nic się nie dzieje. A próbowałam już pampersów z Rossmann i uważam, że również są dobre w sensie, że nie uczuliły mojego Synka. Chusteczki znowu nam nie podpasowały Baby Dream.

Dokładnie tak jak napisała Kasia.S. Każda pupa malucha jest inna, a pampersy różnych firm lubią uczulać. Lekarka u mnie w pracy powiedziała, że dady najmniej uczulują i je najbardziej poleca. <My stosujemy i Pampersy i Dade, na żadne nie narzekamy, chociaż Dady wg mnie są bardziej chłonne.

Komentarzy typu każda pupa jest inna i każde dziecko toleruje inne pampersy było już tyle ze chyba każdy już sie z tym zapoznał. Zauważyłam naweteże te same osoby piszą to samo, tak wiemy każda pupa jest inna, ALE w temacie chodzi o to ze każdy poleca pampersy ktore sprawdziły się u kogoś żeby ktoś mógł sobie sam wypróbować. Ja np z tego tematu dowiedziałam się o pampersach z lidla, które są super, więc może po prostu polecajmy co u nas sie sprawdza i niech każdy sobie SAM wypróbuję co mu pasuje.

Przez pierwszy tydzień używaliśmy piluszek Pampers premium - super wygodne jest to że nie wprawiony rodzic widzi czy jest siusiu czy nie (doświadczony pozna to po zapachu :slight_smile: ) Sprawdzały się bardzo dobrze, zero przeciekania i alergii. Testowaliśmy też babydream- wyszły kiepsko w porównaniu do pampersa, pupka wydawała się wilgotna nawet po jednym małym siusiu. Po miesiącu wypróbowaliśmy Dada i używamy ich do dziś czyli już 3 i pół miesiąca :slight_smile: Super chłonne, pupka sucha, nic nie wypływa (jeśli zawartość zaczyna wypływać to u mnie najczesciej okazywało się ze pieluszka jest już za mała albo za słabo zapięte rzepy). Słyszałam dużo dobrego o pieluszkach z lidla i chce je przetestować. Jeśli chodzi o chusteczki to w szpitalu używałam Mustelli bezzapachowej (zawiera 98% naturalnych składników w tym wyciąg z avocado) najlepsze chusteczki w galaktyce ale cena zaporowa. Kupiłam je w aptece internetowej w zbiorczym opakowaniu (3 paku) za 32 zł w promocji, więc drogo. W domu przez miesiac nie uzywaliś,my chusteczek wogole, pupke przemywałam wacikami zwilżonymi wodą z paroma kroplami emolientu ( Emolium emulsji do kapieli). Po miesiącu jako leniwa matka zaczełam znowu uzywać chusteczek tym razem wybór padł na Dadę chusteczki Naturals, Sensitiv i Levander ale z tych w biało zielonym opakowaniu, które nie zawierają w swoim składzie glikolu ( zdjecie w załączniku). Chusteczki Dada w mojej biedronce kosztują 4,5-5,5zł w zależnosci od tego czy jest promocja czy nie. Mam nadzieje ze choc trochę pomogłam :slight_smile:

Ja dzis kupilam w lidlu pieluszki na pru e bo wiele mam chwali. Zobaczy jak wypadna w porownaniu do dady. Na pierwszy rzut oka sa takie cieniutkie jakies no ale sprawdze to dam znac ktore u nas sie lepiej sprawdzily

I juz mam porownanie pieluszek z lidla w stosunku dotad uzywanej dady. To co na pierwszy rzut oka wydawalo mi sie minusem jest ich plusem. A wiec tak pieluszki lidlowskie sa cienisze niz dada biedronkowa ale sa chlonne i tak samo wystarczalne jak dada. A dzieki temu ze sa ciensze sa bardzej miekkie i lepiej sie ukladaja przez co dziecku jest wygodniej niz w masywnej dadzie. Lidlowskie pieluszki sa prawie identyczne jak orginalne pampersy w zielonym opakowaniu. Roznia sie jedynie wyglafem tz rysunkami na pieluszce. Szkoda ze mam daleko do lidla bo zamienila bym dade na te pieluszki :frowning:

My używamy pieluszek Pampers activ baby dry i są dla nas najlepsze, chusteczki to różnie… kupujemy najczęściej dada lub te z Tesco i nie uczulaj naszego synka.

Na początku kupowałam po małej paczce pampersów, chusteczek itp. żeby sprawdzić jak skóra dziecka reaguje, ale jednocześnie, żeby niepotrzebnie nie wydawać pieniędzy na wielką paczkę, która mi się nie przyda jak będzie nieodpowiednia dla dziecka. :slight_smile:

Ja miałam jedna paczkę pieluszek Dada i okazały się okropne nie dość, że mały był ciągle przemoczone to w dodatku są twarde jak cerata ;/ więc najlepiej testować na dziecku co jej najlepsze…

Ja używam aktualnie pieluszek Pampers zielonego chociaż jak dostawaliśmy inne a były to różne bo i z Rossmann, Dada, takie z Intermarche to na wszystkie mój Synek bardzo dobrze reagował. Jeśli chodzi o chusteczki nam odpowiadają Pampers Sensitive i J&J.

Nie lubię z Baby dream z Rossmann i Huggies Synka co prawda nie uczuliły jednak mi one nie odpowiadają bo pierwsze są zbyt nawilżone a drugie mi ogólnie nie pasują

A używacie już pampersów zielonych nowych z tymi kanalikami ? jakie wrażenia ?

My używamy, chłona rzeczywiście dobrze, ale czy lepiej niż wcześniej to bym nie powiedziała. I ogromny minus za nieprzyjemny zapach:/po pierwszym siusiu już je czuć strasznie. Kuzynka zauważyła to samo. Wcześniejszych przed zmiana nie było tak czuć bardzo jak te nowe.

Ja również używam tych nowych i fakt chłoną tak samo jak te wcześniejsze żadnej różnicy…natomiast co do zapachu to ja nie zaobserwowałam jakiejś zmiany tak samo pachną jak wcześniej a wręcz mam wrażenie, że po całej nocy ten zapach jest praktycznie niewyczuwalny natomiast wcześniej zdarzało się, ze był intensywny…ale każdy ma prawo do własnej oceny :wink:

To nie ocena tylko fakt który zaobserwowałam u nas :wink: mi właśnie tamte stare nie pachnialy w ogóle;) haha To chyba kwestia różnicy węchu;) To co dla jednych śmierdzi dla drugich pachnie i na odwrót :wink:

Tak fakt a i o gustach się nie dyskutuje bo każdy człowiek jest inny :slight_smile:

Ja kupilam narazie jedna mala paczuszke jedynek 22sztuki z Pampersa w takim opakowaniu ecri z wycieciem na pepek i jedna taka sama ale dwojek i tam jest ich 88 sztuk tak na poczatek. Oraz 2 paczki chusteczek nawilzanych bambino. Zobaczymy reakcje choc w domu bede raczej przemywac przegotowana woda. Chusteczki na wyjscia badz wyjazdy.

Jeśli chodzi chusteczki nawilżające to polecam tami- mają bardzo dobry skład.

Ja dopiero wdrazam sie w te kosmetyki itd… Wszystko wyprobujemy i potem wybierzemy te najbardziej odpowiednie.