Mam pytanie:“Gdzie najczęściej kupujecie zielone Pampersy?Gdzie są najtańsze?”
Kiedy używałam, kupowałam w tesco w kartonie za 72 zł
Zawsze kupuje w tesco wlasnie w katronach czasami jedt promocja albo 75 albo 72 trzeba gazetki przegladac
U mnie w Tesco jest teraz promocja na zielone pampersy kosztują chyba 75,99
Dziewczyny jeśli któraś używa to Pampersy białe w Superpharm (wszystkie rozmiary) w cenie 41zł plus chusteczki nawilżane białe za 1gr. Promocja do 1czerwca
Dziewczyny teraz są w Biedronce w bardzo dobrej promocji chusteczki nawilżające Dada po 2, 70, a kosztowały ponad 5 zł. Mi one odpowiadają, warto kupić.
Jeśli ktoś używa chusteczek z pampersa activ baby to własnie chusteczki dady zielone są takie same,a tańsze
My używamy Pampersa, Dady zielone i ostatnio wypróbowałam Velvet zielone, które rewelacyjnie pachną, są chłonne, mojego maluszka nie uczulują, więc te też chętnie polecam. Niebieskie tez próbowaliśmy, ale jakieś takie bezzapachowe, nie przypadły nam do gustu:( Jest teraz dużo promocji na nie, bo niedawno weszły na rynek, ostatnio w Kaufland za 3 dałam 10 zł, a cena regularna to ok 5 zł.
U nas chusteczki pampers po raz kolejny nie zdaje egzaminu:/ Mała dostała biegunki od antybiotyku, miała lekkie zaczerwienienia i jak użyłam chusteczek pampers to pojawiły się pryszczyki, od razu je odlozylam, narazie uzywamy waciki i wode zeby bardziej nie podrażniac jej żadną chemią, jest troche lepiej, zobaczymy co dalej.
U nas chusteczki pampers ale te białe sensitiv. Bo zapach Dady mnie denerwuje i jakoś też średnio skóra dziecka się zachowywała, a dad zaczęliśmy używać jak synek miał ponad rok skończony. Wcześniej tylko pampers lub woda na waciku.
Nie da się konkretnie powiedzieć które produkty są najlepsze. Na pewno przy wyborze na pierwszym miejscu powinniśmy kierować się tym aby zawierały jak najmniej substancji zapachowych, barwników i parabenów. Nawet jeśli dziecko nie dostanie żadnego uczulenia skóra niemowlaka może przy długim użytkowaniu nadmiernie się przesuszyć czy uczulić się.
Do przewijania natomiast w warunkach domowych najlepiej używać ciepłej wody a do tego dużych płatków kosmetycznych, albo tak jak w moim przypadku zwykłych bezzapachowych chusteczek higienicznych ( tańsza i wcale nie gorsza opcja ). Aby za każdym razem nie biegać po ciepłą wodę najlepiej przygotować sobie przy miejscu przewijania ciepłą wodę w termosie i cały dzień można spokojnie używać. CHusteczek nawilżających używać najlepiej tylko na wyjścia. Duża oszczędność pieniędzy i lepiej dla maluszka.
JEśli o pampersy chodzi to na sam początek w moim przypadku sprawdzały się najtańsze pieluszki z firmy DADA. w nocy również córkę przewijaliśmy. Kiedy natomiast zaczęła siadać i jeść nie tylko mleko a jej wypróżniania były obfitsze pieluszki DADA nie zdawały egzaminu. Non stop mieliśmy " awarie ", które w nocy były codziennością. Teraz kiedy córcia ma 6 m-cy sprawdzają się znakomicie pieluszki firmy PAMPERS PANTS ( zwykłe również ja używam akurat takie ze względu na lepsze dopasowanie do dość dużych gabarytów mojej córki). . Są o wiele bardziej elastyczne, przewiewne i zdecydowanie bardziej chłonne.
U mnie jak do tej pory a maluchy mają skończone 9 mcy pieluszki dada zdają egzamin.
U mmie dady nie zdaly egzaminu ale teraz uzywam tych pieluszek z lidla.
Tak jak piszecie,każde dziecko inne i u każdego maluszka dane pieluszki inaczej będą pasować lub nie.Córce służyły dady,synowi już nie-często przeciekały,odparzały
Serduszko, ja do mycia pupy wodą używam zwykłych płatków bawełnianych (takich jak do demakijażu). Kiedyś gdy mi się skończyły próbowałam zwykłych chusteczek higienicznych, ale przemiękły i się rozwaliły. Pampersy pants są naprawdę super, ale cena jest dla mnie za wysoka. Używam sporadycznie, podczas wyjazdów. Fajne są też “pantsy” z rossmana - jakość dobra, i cena przystępna, bo często są w promocji.
Ostatnio trafiłam na procje pieluszek happy i nawet nie są złe.
Ostatnio mam okazję używać chusteczki nawilżane kindii i moje zdanie jest takie,że są to chyba najgorsze chusteczki jakie są dostępne (a przetestowałam już dużo).Przed wszystkim są jak papier,targają się,maja bardzo intensywny zapach.Producent pisze że dobrze czyszczą -nie zgodzę się z tym,pisze że nie pozostawiają lepkiej skóry,a pozostawiają bo są tak intensywnie nawilżone.Skład też niezbyt ok.
Lenka i jak te pieluszki z Lidla?, bo też nieraz przechodzę obok nich i zastanawiam się, czy są dobre.
Dziewczyny powiedzcie mi ile i jakie rozmiary na poczatek musze zakupic tych pampersow? Bo ja sie nie orientuje a nie chce miec nadmiar zamalych?
Przede wszystkim zależy jakiej wielkości dziecko urodzisz… Lekarz prowadzący pod koniec powinien podać Ci przybliżoną wagę.
Pamela.Mokra z tego co pamiętam zaczynałam od razu od rozmiaru 2 przedział był (przy tych oryginalnych pampersach) 3-6 kg (waga urodzeniowa mojego dziecka to 3,5 kg) i szybko przerzuciłam się na trójki (4-9 kg),bardzo szybko