U nas tez zadnych reakcji alergicznych po tych pieluszkach.
Ja jeśli miałabym mieć drugiego bobasa to wybrałabym pieluszki z firmy Dada, tak samo jak przy moim Oskim. Wybróbowałam już tyle pieluszek i jak mam już coś sprawdzone, to nie będę tego zmieniać, chyba że wyniknęłyby komplikacje, typu odparzona pupa, czy krostki, bo to się może zdarzyć bo pieluszkach z każdej jednej firmy
A słyszałyście coś na temat pieluszek z POLOmarketu, one się chyba Nino nazywają? Chciałam je kupić, jedną paczkę, jak synek był mały, ale jakoś nigdy się nie odważyłam
Mojej siostrze zdarzalo się kupowac pampersy z Polo i nie narzekała, ale coś więcej może ktos inny wie. To prawda ze każde nawet najlepsze pampersy mogą odparzac. U nas tak było, pisalam o tym już, po Pampersach Mała miała cała pupe w pryzczykach, dopiero Tormentiol pomógł. Wyprobowalismy większość firm dostępnych na rynku, ostatecznie wracajac do pampersow, ze względu ze sa miekkie i bardzo chlonne, ale i tak zdarza się że odparzaja Małą
Mojej córce zamówiłam całą dużą pakę pieluszek Happy Bella na Allegro-7 paczek pieluch i 2 opakowania chusteczek gratis.
Używamy jeszcze naprzemiennie Pampersów.Jak dla mnie jedne i drugie zdają egzamin.
Jeśli chodzi o pampersy to nie ma najlepszych ani najgorszych. Każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na pieluchy. Jednym odpowiadają Dady innym Pampersy to samo z odparzeniami jedne dzieci odparzą pieluchy Pampersa a inne właśnie Dady. Trzeba wypróbować i stwierdzić jakie pampersy odpowiadają naszemu Maluchowi.
U mnie pieluszki dada nie sprawdziły się zbyt dobrze. Przeciekały pomimo, że zmieniałam co 2-3 godziny, chwaliłam sobie tylko te dla noworodków. Po wypróbowaniu wielu najlepsze okazały się Pampersy zielone i pomarańczowe oraz pieluszki z tesco. Tak naprawdę to jedynie metodą prób i błędów znajdziemy idealne dla naszego maluszka.
Magiczny, ja mam polo pod domem, ale jakoś nigdy nie kupiłam pieluszek. Jak wypróbujecie z Synkiem, to daj znać, jak się sprawiły.
Jeżeli miałabym polecać chusteczki to najlepsze okazały się dada newborn z biedronki, nie ma ich na stałe na półkach, ale co jakiś czas się pojawiają. Właśnie dziś kupiłam podwójne opakowanie za 7,99. Generalnie nie używam zbyt często chusteczek, wolę wodę z płynem do kąpieli , ale robię zapasy z myślą o wyjeździe na wczasy, bo większość czasu będziemy na plaży.
Chyba jeszcze nikt nie wyprodukował idealnej, uniwersanej pieluszki dla każdego Maleństwa. My od początku używamy Pampers Premium Care. Świetnie wsiąkają luźne kupki, mają bardzo delikatną wyściółkę przypominającą bawełnę, do tego pasek pokazujacy poziom zamoczenia pieluszki (dla niewprawionych przydatna sprawa- mój mąż np jest tym zachwycony ;))
Testowaliśmy też Dady, fajnie przyjmują, to co mają przyjąć jednak dla mnie na zapięciach są zbyt ostre (troszkę papierowe te zapięcia mają) skusiliśmy się także na Tojours z Lidla jednak te pupie synka nie podpasowały i pojawiło się zaczerwienienie. Także papierowe zapięcia. Chusteczek używamy bardzo mało głównie podczas wyjazdów. W domu moczymy waciki w wodzie z dodatkiem emolientu i tym przemywamy pupkę. Mniej chemii a wymywa świetnie, no i zawsze są ciepłe co w zimie jest na prawdę dużym plusem. Chusteczki próbowaliśmy różne (dostawaliśmy w prezentach od gości) od Tojours z Lidla poprzez Dady, Tami, Lansinoh i jedyne, które wywołały ogromne podrażnienie - Pampers Active Baby.
Ja również zrezygnowałam z chusteczek nawilżających.Do wycierania używam wacików moczonych w wodzie.Dzięki temu nie mamy odparzeń pupy!
Ja w domu będę również będę się starała używać wacików namoczonych w wodzie jednak na wyjścia czy też w ekstremalnych wypadkach będę używała również chusteczek chociaż będę się starała minimalizować ich używanie.
Jak widać Pampers nie oznacza, że najlepsze wszystko, zależy od dziecka, równie dobrze i pampers może uczulać.
Dady miałam takie próbki tylko, ale powiem szczerze, że też były ok. Tych z lidla nie próbowaliśmy w sumie nie wiem czemu, parę razy się już przymierzaliśmy.
Ja zamierzalam używać w domu wacikow z wodą, ale synkowi nigdy nie przeszkadzalay chusteczki (odparzenia miał może ze 3 razy i to nie od tego), więc od dnia narodzin ich Używamy. Mnie jest bardzo wygodnie, kosztuja grosze, 72 sztuki wystarczą nam prawie na 2 tygodnie, więc nie widzę sensu.
Co do pieluszek, używamy od urodzenia dada. Kupiłam na próbę, bo wyglądały solidnie, estetycznie i były tanie. Synek zaakceptował, więc zostały z nami do dziś. Jedyne czego mogę się czepnac to według mnie jest zawyzony rozmiar. Kupki często zaczęły wyplywac wcześniej niż powinny. Wówczas kupowałam większe i było super. Wczoraj kupiłam na próbę jakąś nowość - dada na noc. Zobaczymy jak zdadzą egzamin.
Słyszałam bardzo dużo dobrego o nowych pieluszkach z Lidla. Nam odpowiadają te, więc nie ma sensu zmieniać, poza tym biedronkę mam pod nosem(1km.), a lidlow jest kilka w mieście, ale jakoś bardzo nie po drodze. Musiałabym specjalnie jechać. Szkoda, bo ubranka ponoć też są świetne.
Gosia ubranka w Lidlu są na prawdę dobrej jakości. Więc jak jest promocja i są dostępne warto pojechać i kupić na próbę.
My na początek wzięliśmy Pampersy białe ale później będziemy się starali znaleźć inne jeśli małemu będą odpowiadały to Dady. Ale to czas pokaże.
Ja niezbyt sobie chwalę pieluszki z lidla, te nowe. Kupiłam niedawno w promocji dwie paczki i żałowałam, że aż dwie. Moja mała miała od nich na pupie pełno takich malutkich galeretowatych kuleczek. Myślałam, że może jedna paczka jest felerna, ale z drugą było to samo.
Chwalę sobie pampersy zielone i pomarańczowe, ale wiem, że niektórym przeszkadza ich zapach. Fajne jest to, że często można je kupić w promocyjnej cenie w wielu sklepach.
A jaka jest mniej więcej cena tych pieluch z lidla i ile szt w paczce? Bo tyle tu o nich piszecie że może spróbuję.
Mi bardzo podeszły te ulepszone pampersy z lidla ,są jak oryginalne pampersy.Ktoś tu wspomniał o tych białych premium care-no te to są rewelacyjne,ale drogie.Co do pieluszek dada to powiem Wam że pięć lat temu,kiedy kupowałam je córce były znacznie lepsze niż teraz.Obecnie są dużo twardsze niż kiedyś.
Ewelina.Sz z lidla pampersy:
rozmiar 2 44 sztuki 17 zł ,
rozmiar 3 56 sztuk 25 zł
rozmiar 4 50 sztuk 25 zł,
rozmiar 5 44 sztuki 25 zł
To są ceny niby promocyjne,ale u nas w lidlu ciągle ta cena obowiązuje więc nie wiem.
Dzisiaj jak kupowalam w lidlu to 4 w cenie 27.99
To nie wiem tzn wiem ,że cena regularna to 27,99 zł ale sprawdzałam wczoraj i u nas dalej takie ceny jak wcześniej podałam
To tylko sie cieszyc ze nizsza cena
Lenka ja akurat babydream używam,ale kiedyś miałam okazję używać tych z lidla.No i specjalnie sprawdzałam ceny tych z lidla.
ja ostatnio kupiłam velvet zielone i baaardzo mi sie ich zapach spodobał no i fajnie sie pupe myje