Jakie witaminy w ciąży

K. Bryk, to już któraś z kolei taka opinia o witaminach Falvit, więc pewnie jest w nich coś , co może powodować takie dolegliwości

Mama dha też i zupełnie nie podeszły, dobrze że miałam tylko jakąś próbkę…
Vitaminer ostatnio chciałam kupić, ale w dwóch aptekach brak ;/

Widze ze vitaminer dha góra;-) sklad dobry i cena tez byla przystępna , ja uzywalam ja przy synku i rowniez przy drugiej ciazy je bede zazywac.

Cena suplementu vita-miner prenatal dha w aptekach bywa dwa razy droższa niż w aptekach internetowych. U siebie w osiedlowej aptece płaciłam chyba 36 zł, a przez internet coś koło 20. Generalnie wszystko dużo tańsze przez internet. Jak nieraz mi Pani farmaceutka kilka razy wyższą cenę jakiego produktu podyktuje, to aż trudno mi uwierzyć i tylko grzecznie dziękuję.

Warto sprawdzić wartość witamin w składzie, bo często jest tak, że skład jest podobny , a cena różni się znacznie. Dobry jest witamin plus mama oljmp laps.

tak jak w ciąży miałam głowę do brania suplementacji i dbania o to co jem, tak jak się Miki urodził to i zapominam o suplementacji a i posiłki nie zawsze są już tak bogate w witaminy, bo moje dziecko odrzuciło pierś i karmimy się MM, Na 6 butelek 2 to moje mleko. A też Miki jest mało wymagający co do pokarmu , byle by dużo :P. Za to włosy wypadają mi garściami i zaraz będę łysa, Jedyny plus tego, że szybciej schną mi włosy :stuck_out_tongue:

Aleksandra niestety często tak jest, w ciazy bardzo o siebie dbamy głównie ze względu na dziecko. Karmiąc piersią też, bo wiemy, że to ważne, a jak przestajemy karmić, to często zapominamy o sobie, a szkoda

Dbamy o suebie w ciazy i podczas karmienia piersia, a co później. Zawsze jest cos tylko nie dbanie o swoje zdrowie, a przecież podczas podawania maluszkowi witamin ny rowniez możemy lykac swoje. Dzieki temu dbamy o siebie i sprawiamy ze zycie nasze i maluszka jest weselsze

Ja się martwię o swoje włosy, bo mam dosyć gęste i długie, prawie po pas i mama dziś mi nagadala, że pewnie będę musiała ściąć, bo zaczną wypadać po porodzie … Jednak mam nadzieję, że tak się nie stanie.

Agata ja też miałam gęste dalej mam ale tego że będą wypadac nie unikniesz. W czasie ciąży hormony zatrzymują wypadanie włosów po ciąży gdy hormony się ustabilizuja te włosy które w czasie ciąży powinny wypaść a nie wypadły wypadają. Dla pocieszenia cie powiem Ci ze da się z tym żyć tylko trzeba czesac kilka razy dziennie i pilnować aby włos nie wplatal się maluszkowi między palce i nie zawinal się na palcu :slight_smile: ja nie scielam włosów był okres że wypadaly ale minęło dużo też dają witaminy bo jeśli karmimy się piersia to witaminy uciekają a włosy też potrzebują witamin aby były mocne i nie wypadaly często z braku witamin też wypadają włosy właśnie. Więc warto pamiętać o witaminach i nie przejmować się jak wypadają bo wypadaja te które dawno powinny wypaść

Po pierwszym porodzie moje włosy jakoś strasznie nie wypadały, ale to także dzięki naturalnej pielęgnacji. Niestety nie zatrzymamy w 100% tego procesu.
Wiele kobiet ścina włosy po porodzie, być może kiedy włosy nie są ciężkie nie są aż tak bardzo narażone na wypadanie.

Swoje włosy naturalnie przed ciążą miałam jak niezły pukiel ( ulubiona gumka zawiązywana na 3), w trakcie ciąży to już wgl grzywa jak u konia ( gumka na 2 razy), a teraz 3 włosy na krzyż ( gumka na 5). Jest to jakaś tragedia, serio muszę zacząć myśleć o jakiejś suplementacji bo zaraz dosłownie będę łysa :frowning: a dodając, że Mikołaj uwielbia moje włosy czy związane czy rozpuszczone to dziecko zawsze ma garść kłaków :frowning:

Aleksandra ponoć biotebal super działa tzn sama nie testowałam ale koleżanka chwalila. Ogólnie warto witaminy i biotyne suplementowac

Przed ciążą stosowałam Biotebal ale nie zauważyłam super rezultatów, może problem był w czymś innym, tego nie wiem. Może za jakiś czas spróbuję jeszcze raz. U mnie podobnie jak u Aleksandry91, w ciąży super, a teraz włosy niestety wypadają…

O tym nie słyszałam! Moje włosy w ciąży były ekstra, a (o dziwo) po ciąży są tak samo w dobrym stanie. Mam nadzieję, że to się nie zmieni. Co do suplementu, to łykałam mama dha premium – miałam tam wszystko i już nie brałam żadnych więcej tabletek. Nawet żelaza, bo miałam dobry poziom do samego porodu.

to jak brałam pregne plus i dha, w ciąży grzywa jak u konia a teraz lipa :frowning:
trzeba w coś z powrotem zainwestować :slight_smile:

U mnie to wypadanie włosów po ciąży nie zaczęło się tak od razu po porodzie (wiadomo, organizm potrzebuje trochę czasu). Cały czas przyjmuję witaminy, ale chyba niewiele to daje.

Moja Pani Doktor zaleciła mi przyjmować Pregnę plus do porodu i w czasie karmienia. Też brałyście do tego momentu? Aleksandra, na gęste włosy używam szamponu z pokrzywy, paznokcie też mi niestety śmignęły :slight_smile: dobry jest też naturalny napar z pokrzywy, jeśli lubisz takie smaki.

Napar w pokrzywy jest ok, i picie glucika z siemienia lnianego - także poprawia wygląd włosów :slight_smile:

o tak mariee, siemie lniane jest też dobre na bóle gardła, ale też perystaltykę jelit. Czyli pijemy nie tylko dla wyglądu zewnętrznego :slight_smile: