ja uzywam dady takze polecam
Ile mam tyle pinii ale pieluszki wielorazowe są delikatniejsze dla pupy maluszka, rzadziej pojawiają się problemy skórne, maluszek szybciej przechodzi odpieluchowanie, a ich koszt użytkowania jest niższy w porównaniu z jednorazówkami. Korzystając z wielorazówek dbamy także o środowisko. Z drugiej jednak strony: jednorazowy koszt jest dość duży w porównaniu z pieluszkami jednorazowymi, wymagają większego nakładu pracy - jednorazówek nie musimy prać i suszyć, info ze szkoły rodzenia prenalen.
U nas.dada nie zdała egzaminu, syna strasznie uczulały i używaliśmy ludowych ale ich jakość pozostawia dużo do życzenia . Używaliśmy pampers z serduszkiem świetnie się sprawdzili dużo chłodniejsze niż lidlowe i nie uczulały synka. Teraz z córką nie testujemy tylko od początku używamy pampersy firmy pampers.
Przy pierwszym dziecku miałam różne pieluchy. Miałam Dada, Pampers Active Baby i Pampers Sleep & Play, Happy i Babydream i u nas sprawdziły się Dada. Na zielone i pomarańczowe Pampers synek miał uczulenie, wychodziły mu krosty i straaasznie śmierdziały chemią na kilometr, nie szło dziecka przebierać. Nie podeszły mi też pieluszki z Babydream, bo przy mocniejszym pociągnięciu tych zapięć, targały się. Happy były okej, ale też nic nadzwyczajnego i zostaliśmy przy Dada. Synek nigdy nie miał odparzeń. Tylko teraz jakościowo te pieluszki są trochę gorsze niż kilka lat do tyłu, więc jeszcze nie wiem, jakich będę używać przy drugim maluchu
Ja jestem z jednorazowymi. I to nie markowymi typu Pampers a np Dada. Są tańsze, bardziej chłonne. Zazwyczaj nie uczulają wiadomo że są wyjątki jak na każde inne. Ale ja od początku używam Dada i chwale je. Miałam szansę porównać z Pampers i szczerze nie przekonały mnie
Ja kupowałam jednorazowe, testowałam wszystkie pampersy by sprawdzić jakość ale też czy któreś czasem nie uczulają... generalnie uważam że Pampersy są najlepsze ale są też inne tańsze tak samo wg mnie dobre np babydream ... do reszty nie mam przekonania... teraz w zależności od promocji przeplatam babydream z pampersami, na początku jak już ustaliliśmy które wg nas są najlepsze to uznaliśmy że skoro dzidzia zalatwia się czesciej za dnia to częściej też się je zmienia to używaliśmy babydream za dnia a w nocy Pampersy by pupcia miała lepszy komfort... oczywiście każdy uważa inaczej z pampersami firmy Pampers dlatego warto samemu to sprawdzić i potestować...
Co to wielorazowych to na vlogach dziewczyny sobie chwaliły... można kupić kilka takich wielorazówek, przeplatać takie z jednorazówkami i samemu zwrócić uwagę czy to się opłaca i czy warto bo coś mi się wydaje że to kwestia indywidualna
Pampersy to jest kwestia indywidualna. Każdy przekonuje się na własnej skórze jakie dla jego dziecka są najlepsze..czasem trzeba wiele wypróbować by znaleźć odpowiednie. Bo na niektóre dziecko może dostać alergi, inne sposowduja odparzenia jeszcze inne okażą się za cienkie, a może za mało chłonne. Tu trzeba poprostu wypróbować i tyle. Samemu ocenić które będą dla naszego dziecka idealne
Polecam poczytać wątek o tej samej tematyce: https://lovi.pl/forum/9/353
U nas pampersy tylko z Pampersa, bo Dada odparzała, Babydream dla nas były za grube i za sztywne, Happy Przeciekały...
Ja również polecam Pampersy, na początek spróbuj Premium Care, są bardzo delikatne dla wrażliwej skory
Jeżeli komuś szkoda pieniędzy na próbowanie to polecam zacząć od tańszych typu Dada a jak nie sprawdza się spróbować Pameprs
Ja polecam Pampers Premium Care albo Pure, oraz pieluchy z Lidla ale koniecznie z kolekcji Premium, bo są tam dwa typy. Jakość jak pampersy Pampers Premium Care.
Polecam jednorazowe. Oszczędność czasu tym bardziej przy maluchu gdy jest go mało i tak :) wielorazowe przydaja się do odbijania itp ale do pupci to jak dla mnie jednorazówki to najlepsze co ktoś wymyślił.. Co do marki to ciężko mi powiedzieć bo ile dzieci tyle opinii. Każdemu służy co innego ale najczęściej używane w moim gronie to dada bądź pampers.
Do szpitala warto kupić sobie dwie paczuszki różnych firm. Ja miałam Dadę i Pampersy. Lepsze były pampersy. Jak juz miała 2 miesiące to używałam juz Dady, lepiej chłonie i przylega
Ja do szpitala wzięłam jedna mała paczkę
Mi by jedna nie starczyla. Co karmienie była kupka
Ja miałam chyba jedno opakowanie z tego co pamiętam i spokojnie wystarczyła
Ja miałam jednorazowe z pampers
Mi też wystarczyła jedna paczka do szpitala. Myślę, że jeśli wizyta w szpitalu się przedłuży to szpital ma zapas takich rzeczy w razie czego
Ja wzięłam do szpitala pampersy a tak się złożyło że dostałam z oddziału ( tak samo jak podklady popprodowe ) ale do szpitala wzięłam mała paczkę... na jakie pampersy stawiacie warto przyoszczędzić czy jednak lepiej kupować pampersy ? Ja za sobą mam lupilu dada i pampersy i przedweszystkim wkurzało mnie to że śa takie róznice w zakresie wag miedzy pampersami ...