Drogie mamy, jakie nietypowe dźwięki uspokajają Wasze dziecko?
Okap kuchenny to jeden z ulubionych dźwięków mojego maluszka
Przy pierwszym synu odkurzacz i suszarka do wlosow.
Przy drugim synu nie uzywalam zadnego szumu bo przy pierwszym ciezko bylo odzwyczaic… mlodszy na czas relaksacji po kąpieli ( leciutkie swiatlo, butla z mlekiem, masaz) ma wlaczane melodie na pianinie aktualnie.
Przed drzemka rowniez.
Powiem szczerze ze i na mnie to dobrze dziala, niekoniecznie to Chopin, ale po prostu melodie grane na pianinie naprawde potrafia wyciszyc.
Córka najszybciej uspakajała się kiedy jej nuciłam “sto lat” lubiła też jak nuciło jej się kolędy bez względu na porę roku
U mnie córka raczej nie ma takich nietypowych. Suszarka się nie sprawdza, okap też. Muzyka owszem delikatnie uspokoi ale bez rewelacji na uspokojenie to najlepiej córce się przytulić
U nas uspakajało delikatne szeptanie ,szyyyyyy” a tak nie używałam żadnych innych dźwięków czy szumiących zabawek
U nas pomagał delikatny dźwięk wentylatora
U nas syn spał dobrze jak było głośno w domu czyli jak słyszał codzienne dźwięki , czy rozmowy , śmiechy , jak była cisza szybciej się budził
U nas pomagał szumią, na takim delikatnym i cichym trybie.
U nas suszarka Jak tylko włączyłam , od razu cisza i spokój. Czasem też działał szum od zmywarki albo odkurzacza
Starszy syn spal przy szumie obojetnie jaki mogla to byc suszarka odkurzacz czy szumimis.
Corka przy przy takich uspakajajacych dzwiekach tzn taka delikatna melodia i w tle szum morza potem deszcz… miala kroliczka Alilo i tam takie cos bylo…
Felek to na poczatku zasypial przy dzwieku bicia serce:see_no_evil: ale nie takie puk puk tylko pik pik w sensie jak maszyna pika… od nardzin przez 2m ten dzwiek slyszal i tak mu zostalo i w domu na yt musialam szukac takiego dzwieku bo sie wyciszal przy nim… ale po jakis 2 miesiacach przeszedl na szum
U nas też jest Alilo, ale córka jakoś się nie może do niego przekonać
Ona od malego go ma w srnsie jak miala 2m to dostala w prezencie… jak szla spac to jej wlaczalam te kojace dzwieki a jak byla juz teoche wieksza w sensie gdy juz do buzki wszystko wkladala to jej dawalam go i do dnia dzisiejszego jest z nia a ma juz prawie 5 lat. Tylko ze teraz to tylko piosenki slucha tam i spiewa… czasami Felek sie bawi nim
Starszą córkę tylko nucenie i noszenie plus lejąca się woda, mlodsza przy lejącej wodzie tak samo potrafi się wyciszyć
Aktualnie starsza corka wgcisza się przy spokojnych melodiach, ma taką jedną w zabawce pilocie i do niej tanczy i jak ją włącze to od razu robi sie cisza i ona jest o niebo spokojniejsza , az miło
Szum wody to nawet mnie uspokaja! Jak juz bede miala swoj wymarzony dom to musze miec skalniak wlasnie z taka szumiaja woda 🩵🩵🩵🩵
Planuje go zrobić szukam odpowiedniej fontanny właśnie :)) plus ozdób i kamieni
Aaaaaj az sie rozmarzylam ! Ju slysze ten szum, ja siedze na krzesle hustawce i czytam sobie ksiazke
A laweczke juz z Erli sobie zamówiłam do tego
U nas pierwszy syn miał swoją ulubioną piosenkę. Taką starą melodię. W połączeniu z bujaniem i noszeniem zasypiał momentalnie.
Drugiego syna zaś uspokajały szum uliczny. Jakos że mieszkamy przy ruchliwej ulicy to przyzwyczaił się do tych dzwięków. Potrafił zasnąć na macie edukacyknej i przy otwartym oknie.
No moja właśnie też bardziej słucha piosenek, niż tych uspokajających dźwięków