Jakie nietypowe dźwięki uspokajają Wasze dziecko?

Drogie mamy, jakie nietypowe dźwięki uspokajają Wasze dziecko? :heart:

Okap kuchenny to jeden z ulubionych dźwięków mojego maluszka

1 polubienie

Przy pierwszym synu odkurzacz i suszarka do wlosow.
Przy drugim synu nie uzywalam zadnego szumu bo przy pierwszym ciezko bylo odzwyczaic… mlodszy na czas relaksacji po kąpieli ( leciutkie swiatlo, butla z mlekiem, masaz) ma wlaczane melodie na pianinie aktualnie.
Przed drzemka rowniez.
Powiem szczerze ze i na mnie to dobrze dziala, niekoniecznie to Chopin, ale po prostu melodie grane na pianinie naprawde potrafia wyciszyc.

1 polubienie

Córka najszybciej uspakajała się kiedy jej nuciłam “sto lat” :sweat_smile: lubiła też jak nuciło jej się kolędy bez względu na porę roku :sweat_smile::hear_no_evil:

2 polubienia

U mnie córka raczej nie ma takich nietypowych. Suszarka się nie sprawdza, okap też. Muzyka owszem delikatnie uspokoi ale bez rewelacji :rofl: na uspokojenie to najlepiej córce się przytulić :smiling_face:

1 polubienie

U nas uspakajało delikatne szeptanie ,szyyyyyy” a tak nie używałam żadnych innych dźwięków czy szumiących zabawek

1 polubienie

U nas pomagał delikatny dźwięk wentylatora

1 polubienie

U nas syn spał dobrze jak było głośno w domu czyli jak słyszał codzienne dźwięki , czy rozmowy , śmiechy , jak była cisza szybciej się budził :face_with_hand_over_mouth::laughing:

1 polubienie

U nas pomagał szumią, na takim delikatnym i cichym trybie. :face_with_peeking_eye:

U nas suszarka :smile: Jak tylko włączyłam , od razu cisza i spokój. Czasem też działał szum od zmywarki albo odkurzacza

1 polubienie

Starszy syn spal przy szumie obojetnie jaki mogla to byc suszarka odkurzacz czy szumimis.
Corka przy przy takich uspakajajacych dzwiekach tzn taka delikatna melodia i w tle szum morza potem deszcz… miala kroliczka Alilo i tam takie cos bylo…
Felek to na poczatku zasypial przy dzwieku bicia serce​:see_no_evil: ale nie takie puk puk tylko pik pik w sensie jak maszyna pika… od nardzin przez 2m ten dzwiek slyszal i tak mu zostalo :pensive: i w domu na yt musialam szukac takiego dzwieku bo sie wyciszal przy nim… ale po jakis 2 miesiacach przeszedl na szum :slight_smile:

U nas też jest Alilo, ale córka jakoś się nie może do niego przekonać :rofl:

Ona od malego go ma w srnsie jak miala 2m to dostala w prezencie… jak szla spac to jej wlaczalam te kojace dzwieki a jak byla juz teoche wieksza w sensie gdy juz do buzki wszystko wkladala to jej dawalam go i do dnia dzisiejszego jest z nia a ma juz prawie 5 lat. Tylko ze teraz to tylko piosenki slucha tam i spiewa… czasami Felek sie bawi nim

Starszą córkę tylko nucenie i noszenie plus lejąca się woda, mlodsza przy lejącej wodzie tak samo potrafi się wyciszyć :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:
Aktualnie starsza corka wgcisza się przy spokojnych melodiach, ma taką jedną w zabawce pilocie i do niej tanczy i jak ją włącze to od razu robi sie cisza i ona jest o niebo spokojniejsza , az miło :grin::grin:

1 polubienie

Szum wody to nawet mnie uspokaja! Jak juz bede miala swoj wymarzony dom to musze miec skalniak wlasnie z taka szumiaja woda 🩵🩵🩵🩵

1 polubienie

Planuje go zrobić :blush::blush: szukam odpowiedniej fontanny właśnie :)) plus ozdób i kamieni :slight_smile: :slight_smile:

1 polubienie

Aaaaaj az sie rozmarzylam ! Ju slysze ten szum, ja siedze na krzesle hustawce i czytam sobie ksiazke :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 polubienie

A laweczke juz z Erli sobie zamówiłam do tego :smiley:

U nas pierwszy syn miał swoją ulubioną piosenkę. Taką starą melodię. W połączeniu z bujaniem i noszeniem zasypiał momentalnie.
Drugiego syna zaś uspokajały szum uliczny. Jakos że mieszkamy przy ruchliwej ulicy to przyzwyczaił się do tych dzwięków. Potrafił zasnąć na macie edukacyknej i przy otwartym oknie.

No moja właśnie też bardziej słucha piosenek, niż tych uspokajających dźwięków